Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A rablótól sem kérünk bocsánatot, mert visszahozza a lábtörlőt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó reggelt! Hirtelen nem is tudom, hol kezdjem a tegnapi nap összevissza foglalóját. Mindegy is, egyik sem igazán lesz sikertörténet. Olyat csak a magyar kormány tud produkálni a szárnyaló gazdasággal, a világbajnok oktatással – oppardon, neveléssel -, és a világszínvonalú egészségüggyel. Klassz lehet az alternatív valóságban hajlítgatni a teret, időt, gerincet. Nekünk itt marad az, amit látunk, hallunk, tapasztalunk.

Szijjártó Péter ma nem lélegeztetőgépeket rakodott a reptéren, hanem okosságokat beszélt. Úgy fest, ezerrel beindult a választási kampány fideszkééknél. Az összes pártlap pukkadásig van tömve Gyurcsány Ferenccel, és az őszödi beszéddel. Még nem tudtam rászánni magam, hogy elolvassam, hol csikar és mi, de majd pótolom. Azt azonban nem nehéz kisütni, hogy ezt a témát kapták a főnökségtől, tehát ezt csócsálják. Egészségükre.

Nade Szijjártó pajtás és az ő kampánybeszéde. Ez is csak azért ütött szemen, mert éppen Kolozsváron tudta kipréselni magából. Odament a stúdióba szidni az ellenzéki pártokat. Ez elég cuki hozzáállás, de semmi meglepő nincs benne. Azt sírta bele a kolozsvári légbe, hogy micsoda aljas népség a magyarországi ellenzék, elvennék a nemzettestvérek jogait, ámde és azonban ameddig Orbán Viktor ül a trónon, addig ilyesmi nem fordulhat elő. Mert a rohadék ellenzék szítja itt a gyűlöletet, sajnálják a nemzettestvéreknek kitalicskázott pénzt, és nem nézik jó szemmel, hogy van szavazati joguk. No, én sem ellenzéki párt, sem Gyurcsány Ferenc nem vagyok, de én is – és a külhonban élő és dolgozó része a szerkesztőségnek úgyszintén – geci dolognak tartom, hogy úgy hordja ki a pénzt a határon a kormány, mintha az a magánvagyonuk lenne. Azért geci dolog, mert nem a pusztában élő, elhagyatott magyaroknak viszik, hanem más országokban élő állampolgároknak. Ezek a más országok – Ukrajnát kivéve – már jobban állnak, mint mi. Azok a megsegített nemzettestvérek a saját országuk kormányától is kapnak támogatást, vannak pályázatok, egyéb lehetőségek. Erre pluszban megy az a pénz, amiért mi dolgoztunk meg. És ez szemét dolog, ameddig ebben az országban vannak éhező emberek, lepusztult kórházak, iskolák, idősotthonok, ameddig nekünk kell összeadni az itteni szegények túléléséhez szükséges összeget, ameddig mi visszük az idősotthonba a felfekvés elleni matracot, az óvodába a játékokat, a kórházba a gyógyszert, vécépapírt, fertőtlenítőszert, és még így is gyalázatos az ellátás, addig innen egy megveszekedett büdös fillért sem lenne szabad máshová vinni. Mert ez nem egyszerűen az itt élő és itt adózó emberek meglopása, hanem nemzetellenes bűncselekmény is. Akár tetszik ez Szijjártónak, akár nem tetszik.

Akár ehhez is kapcsolódhat a legújabb mocsoksága a kormánynak: jövőre is elveszi az önkormányzatoktól a gépjárműadót, plusz megnégyszerezi a szolidaritási hozzájárulás néven elvont összeget. Az önkormányzatok pénze közpénz, a mi kurva pénzünk. Az önkormányzatoknak ebből kell működtetniük a településeket, ebből oldják meg a szemétszállítást, járdaépítést, még a petúniát is ebből ültetik a parkba. Csak hogy értse mindenki (akár a határon túli magyarok is), Budapesttől eddig 10 milliárd forintot vont el az állam csak szolidaritási hozzájárulás címszóval, jövőre 36 milliárdot fog. Plusz a gépjárműadót. Ezt a pénzt a kormány tőlünk veszi el. Mindannyiunktól. Nyilván oka van. A gazdaság – száguldás közben – omlik össze. Az állam adóbevétele kevesebb lesz, a klientúrát azonban zabáltatni kell, hiszen ők tartják hatalomban. És igen, a külhoni szavazókat is ki kell fizetni. Lehet ezt máshogy magyarázni, a lényegen semmit nem fog változtatni. Ezt úgy hívják, hogy megszorítások. Ha hozzászámoljuk a településektől bármikor elvehető – szebben: különleges gazdasági övezetté nyilvánítható – üzemek, gyárak bevételeit, akkor már meg is érkeztünk a valóságba. Az elvonások, az önkormányzatok kivéreztetésének, az országlakók kifosztásának következő fázisába. Aki gondolja, nyugodtak kézcsókra járulhat Orbán Viktor elé, talán két uborkakovászolás között szakít rá időt. Már ha a körülötte sorfalat álló testőrökön sikerül túljutni valahogy.

Tegnapi hír volt, hogy hat újságíró a TASZ-hoz fordult segítségért, amikor Kövér László főállású üzemzavar kitiltotta őket a Parlamentből. Miután Magyarországon nincsen hová fordulni panasszal a portás önbíráskodása ellen, az Emberi Jogok Európai Bírósága járt el az ügyben. Azt állapították meg, hogy Kövér indokolatlanul korlátozta az újságírók szólásszabadságát, ilyet nem szabad csinálni. Kövér pedig ívesen szarik erre (is), azt csinál ezután is, amit akar. Ez a kitiltósdi is úgy van ám, hogy Kövér kitalált egy szabályt, miszerint ő maga dönti el, hová mehetnek, mit csinálhatnak az újságírók, ő dönti el, ki szegte meg az ő szabályait, ő dönti el, mi a büntetés, ő dönti el, mikor jár le a büntetés – de nem mondja meg, majd menet közben megtudják az újságírók, hogy már bemehetnek-e az épületbe -, jogorvoslatért senkihez nem lehet fordulni, még Kövér Lászlóhoz sem. Hát ha ez nem a demokrácia csúcsa, akkor semmi nem az.

Jelen állás szerint a komplett fideszes baromfiudvar bocsánatkérést követel mindenkitől – a nemzetből kizárt magyaroktól is, a brüsszeli bürokratáktól is -, amiért Orbán Viktor visszaadja a rendeleti kormányzóságot – persze ha addig ki nem tör megint valami kórság -, ezzel is bizonyítva, hogy itt aztán nincsen diktatúra. Hát kicsi csillagok, a helyzet a fideszes alternatív valóságon innen a következő módon néz ki. Ha jön egy sunyi tolvaj, aki éjszakánként átmászik a kerítésen, apránként ellop mindent a ház körül, a gyerek biciklijétől a kert terméséig, végül leszereli és elviszi a biztonsági kamerákat is. Amikor idáig jutott, nagy bátran betör a házba, szétveri a riasztót, kipakolja a lakást, miközben megfenyegeti a családot, így azok kénytelenek végignézni, hogy még az ételekkel teli hűtőszekrényt is kitalicskázza a rabló, majd ugyanez a rabló fél év múlva bezörget és visszahozza a lábtörlőt, akkor nem szokás azt megköszönni. Sőt, iszonyatosan hülyének kell lenni ahhoz, hogy bocsánatkérést követeljen, amiért rablónak nevezték. Tetszik érteni? Szóval nincs bocsánatkérés. Ellenben geciék nyugodtan kéregethetik a bocsánatot azért, mert a veszélyhelyzet visszavonását eleve úgy terjesztik be, hogy ahhoz kapcsolódik egy másik törvénytervezet. Ez arról szól, hogy amennyiben a fideszes parlament megszavazza a veszélyhelyzet visszavonását, egyben azt is megszavazza, hogy mostantól bármikor ismét be lehet vezetni a rendeleti kormányzást, mégpedig fél évre. Ezt maga a kormány rendelheti el, már a parlament jóváhagyása sem kell. Ez azért fontos (Orbánnak), mert a parlamenti kétharmadot bármikor elbukhatja, de a teljhatalmat így megtarthatja. Tetszenek emlékezni az agresszív rablóvá váló sunyi kis tolvajról szóló tanmesémre? Na, erről beszéltem.

Azt hiszem, bőven elég ennyi reggelire. Majd hamarosan megint beszólunk, addig is kellemes ébredezést!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!