Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hőzöngés, alázás, felmosás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sejde nagyon jó estét kívánok mindenkinek! Hétfő volt, azaz felmosási napot tartott a demokratikusan felkent, minden önkényességtől távol álló, semmilyen aljasságra soha nem vetemedő kétharmados hatalom. Nem máshol, mint a MŰKÖDŐ parlamentben. (Az állampárt közösségi oldalán megtalálhatók a legütősebb propagandavideók, amelyeket az ellenzék megalázásából össze lehetett hozni.)

A MŰKÖDŐ parlamentbe pedig a miniszterelnöki pozíciót betöltő ember is beszabadult a szimbolikus vödrével meg a rongyával, amelyek elengedhetetlen kellékei az azonnali kérdések órája néven futó, a kiüresített demokratikus vitát helyettesítő műfajnak. Nem másért ment oda, hanem azért, mert még úgy vannak a számok és a jogszabályok, hogy muszáj neki havonta egyszer ott megjelennie, és a papírjaira leírt szövegeket felöklendeznie. Az csak szerintem lenne fontos, hogy nem ártana ilyenkor úgy is tennie, mintha egy komoly ország felelős miniszterelnöke lenne. Ez az elmúlt tíz év átlagát elnézve nagyon nem sikerült neki.

Bár különösebben nem vágytam rá, ma mégis belenéztem a parlamenti közvetítésbe, csak valószínűleg éppen rossz helyen kapcsolódtam bele a nagytakarításba, amikor is Orbán Viktor majdnem normális hangnemben, civilizáltan és emberhez méltóan beszélt. Hamar rájöttem, hogy az LMP társelnökének, Schmuck Erzsébetnek válaszol éppen, akivel szemben jól bevált, macsós-fickós szokását meghazudtolva, valamiért visszafogta magát. Nem tudom, hogy az életkora miatt, vagy azért, mert semmilyen veszélyt nem jelent a hatalmára, vagy azért, mert a legritkább esetben sem feszegette a miniszterelnöki dinasztia és udvartartás törvényesített korrupcióval baráti viszonyban álló becstelenségét. Azt semmiképpen nem feltételezem, hogy a 2-essel kezdődő személyi száma iránti tiszteletből nem döngölte bele a földbe. Ahogyan például a Jobbik vagy a DK képviselőit szokta kitüntetett személyeskedésekkel és sértegetésekkel illetni.

Pedig szerintem abban például van némi igazság – függetlenül attól, hogy Jakab Péter mondta, és attól is teljesen függetlenül, hogy milyen állapotban van a Jobbik éppen, és mi a véleménye Orbánnak a pártról -, hogy amennyiben a válságot a gyakorlati emberek fogják megoldani (nem olyanok, akik egy szekrényt sem tudnak összeszerelni és a disznóvágásra is estére érnek oda), akkor a munkaerőpiaci problémák megoldása nem biztos, hogy egy olyan ember kezében van a legjobb helyen, aki soha nem dolgozott a munkaerőpiacon. Hasonlóképpen jogos felvetés az is, hogy ne legyen már az EU-nál messze sikeresebb orbáni válságkezelés definíciója az, hogy 200 ezer közmunkást tud alkalmazni a kormány. De ha valaki a közmunkát ekkora nagy sikernek tartja, akkor legyen oly kedves lehúzni egy hónapot közmunkásként, és megélni havi 54 ezerből, ha pedig nem megy, akkor megfogadni az Állami Számvevőszék fideszes elnökének tanácsát, és spórolni. Ha erre az a válasz, hogy a Jobbik zsugorülésben van, és a régi daliás idők menetelését felváltotta a jobbikos törpejárás, akkor már csak az a kérdés, hogy mi a fasz köze van ennek bármihez? Ahhoz például mi köze van, hogy nem Mészáros Lőrincnek, hanem a kis- és középvállalkozásoknak kellene lendületet adni? És ahhoz mi köze van, hogy miközben a kormány a közmunkával és a katonasággal akarja megoldani a hazai munkaerőhiányt, 34 milliárdért munkahelyteremtő programot indít Mongóliában és Kirgizisztánban? Miért az ócska, trágyaszagú személyeskedés a válasz konkrét javaslatokra? A 80 százalékos állami bérátvállalásra, az elbocsátási moratórium elrendelésére a multiknál, vagy éppen az álláskeresési járadék idejének meghosszabbítására? Miért? Azért, mert amikor érdemi kérdésekre és felvetésekre kellene érdemben reagálni, akkor ennyi marad a kultúremberből. A csupasz, meztelen, igazi énje. A kocsmai hőzöngőé, a gumicsizmás felmosóemberé, az ízléstelen, hülye viccek nagymesteréé.

Mindeközben Káslernek – aki ma szintén megjelent a semennyire nem tisztelt házban, és egyebek mellett a Pesti úti idősotthon kapcsán indokolatlanul moralizált – emelik a szobrot rendületlenül a Miniszteri percek nevű propagandaakció keretében. A gazdája azt mondta, hogy mindenki köszönettel tartozik ennek a nagyszerű embernek, akit ezzel a lendülettel jól megvédett ma is a hazaáruló ellenzéktől, pedig azt reméltem, hogy történelmi érdemeinek közpénzrádiós elismerésénél feljebb már csak a csillagtalan égbolt van. Például Bangóné Borbély Ildikó vagy Szabó Tímea, 2-essel kezdődő személyi számoktól is jól megvédte.

Mindenki, aki még nem hálálta meg Káslernek, hogy van nekünk és értünk, az vegye tudomásul, hogy kizárólag az ő ösztöneinek köszönhető, hogy amikor még minden nemzetközi szervezet azt mondta, nem lesz súlyos járvány, akkor ődoktorprofesszorsága Európában talán elsőként hívta össze az operatív törzset, a járvány elleni védekezést irányító kormányzati szervet. Én változatlanul úgy látom ezt a dolgot, hogy szánalmas próbálkozás PR-akciót indítani valakinek a védelmében, aki állítólag kiemelkedően jól teljesített, és akinek elsősorban köszönhető az, hogy Magyarországon sikerült agyonverni a járványgörbét, még mielőtt beverhette volna a fejét a NER mennyezetébe.

Múlt héten se értettem, most még kevésbé értem, hogy miért mosdatják a szerecsent, ha nincs miért mosdatni. Azok után különösképpen nem értem, hogy míg múlt héten a Kásler nevű aranyember azt állította, hogy ő nem adott utasítást a kórházak kiürítésére, mára eszébe jutott, hogy pláne sőt: a miniszteri utasításokat a hippokratészi eskü szellemében adta ki, vagyis az alapján, hogy a beteg érdeke a legfőbb törvény. A gyengébbek kedvéért: Kásler arra utasította a kórházakat, hogy minden beteget el kell látni, akinek az állapota ezt megköveteli. Következésképpen miután az orvosok döntöttek arról, hogy a betegeket benntartják, avagy hazaengedik, saját felelősségük rajta. Jól van akkor, megnyugodtam. Már azt hittem, hogy Káslernek van bármilyen felelőssége ebben az egészben. Elnézést kérek. Amúgy tényleg köszönettel tartozunk neki. Legalább tudjuk, hogy ennyi gerinccel is lehet sokáig élni, amennyi neki van.

Ja, és az kórházkisöprésről az Emmi-nél érdeklődő sorosista Helsinki Bizottság meg a liberális sajtó már megint hazudik, csak Kásler doktor helikopter. Jó éjszakát!

Mai műsorunk:

Majd Semjén valamelyik éjszaka benyújt egy javaslatot, reggelre el is fogadja a parlamentnek nevezett különítmény, aztán lehet oszlásnak indulni

Nem kötelező hülyének lenni

Ha ezt az embertelenséget hívják keresztény politikának

A siker titka

Tállai András sikerbeszámolót tartott

Mimagyarok, timagyarok, őmagyarok

Az ő álmaik sem különböznek a mi álmainktól

Megcsókolom Csók-kisasszonyt

A bizonytalanok kora

Gyenge próbálkozás

A nap olvasói kommentárjai:

• Lassan egész Európában nincs annyi lélegeztetőgép összesen, mint amennyit a portyás petya belehazudott a képünkbe! Látta valaki ezeket? Működnek? Vagy csak kínai szoftverrel érkeztek, magyar fordítás nélkül? És van még néhány megválaszolatlan kérdés.. (Krisztina)

• Ez mind semmi, hamarosan ki fog derülni, hogy a minielnöki kovászos uborka leve hatásos oltóanyag az összes vírus ellen!🤔😁 (Mihály)

• Mi magyarok semmit sem tudunk értékelni. Hol van még egy ország, ahol a miniszterelnök ilyen sok minden csinál és persze profi módon. Ha kell disznót vág és kolbászt tölt, ha kell kovászos uborkát csinál, ha kell un okát őriz. Mindig ott van, ahol a legnagyobb szükség van rá. Ott van a repülőtéren, hogy személyesen vegye át a használhatatlan maszkokat és lélegeztető gépeket, végig turnézta az ország kórházait. Mindent személyesen ellenőriz , mindenre szakít időt, és természetesen ő egy maga kiütéssel legyőzte a vírust. És még fickós is! Na ezt csinálja utána valaki. (Marika)

A nap hozzászólása Ágnestől:

már mindenhol ömlik belőlem az undor ezektől a trottyos, tahó, hazug embernek látszó valakiktől, pedig az én koromban ez nem tesz jót. a legek országa lettünk, de nem abban az értelemben, ahogy ez a kormány kommunikálja. nem! sikerült a legkorruptabb, leghazugabb, legtolvajabb (van ilyen) kormányt kifognunk, némi segédlettel. (kellett az a kis programhiba, üzemzavar, áramszünet és egy tehetetlen ellenzék) annyira szeretném megélni a leváltásukat, számonkérésüket, mindent ami ezzel jár. hány embert nyomorítottak meg? és hányat fognak még?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.