November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Majd Semjén valamelyik éjszaka benyújt egy javaslatot, reggelre el is fogadja a parlamentnek nevezett különítmény, aztán lehet oszlásnak indulni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,302,268 forint, még hiányzik 1,697,732 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Madártrottyos jó reggelt, virgonc hétfőt kívánok mindenkinek! A nagyon várt eső helyett mifelénk csak a szél ért ide, ami nem tudja maradéktalanul helyettesíteni a csapadékot. Remélem, máshol szerencsésebben alakult a központi locsolás.

Azt írja az újság, hogy egy Nagy-Britanniában élő nő, akinek 11 hónapos, Down-szindrómás gyereke van, pert indított a kormány ellen, melyhez egy szintén Down-szindrómás fiatal nő is csatlakozott. Az a bajuk nekik, hogy a brit törvények lehetővé teszik bizonyos esetekben a terhesség 24 hete után is a terhességmegszakítást. A bizonyos esetek súlyos fejlődési rendellenességben szenvedő magzatokra vonatkoznak. Miután a Down-szindrómával született kisfiú anyukája, és az ugyanezzel a rendellenességgel élő nő úgy véli, hogy teljesen embertelen velük szemben a törvény, hiszen a fiú édesanyjának lehetősége lett volna arra, hogy ne szülje meg a fiát. Ezt a lehetőséget akarja elvenni másoktól. Ő is, a lány is úgy gondolják, joga van az élethez a Down-szindrómásoknak is. És ez így is van. Azonban micsoda feneketlen önzés kell ahhoz, hogy két nő rá akarja kényszeríteni az akaratát több millió másik emberre? Apákra, anyákra, családokra? Micsoda rohadtul beteg, hazug gondolkodás kell ahhoz, hogy mások helyett ők akarjanak dönteni mások életéről? Hiszen a döntés most is a szülőké. Nem kötelező megszakítani a terhességet akkor sem, ha teljes bizonyossággal tudható, hogy a baba beteg lesz. Nem csak Down-kóros, bármi más fejlődési rendellenesség is benne van a kalapban. Sokkal szörnyűbb betegségek. Közvetlen közelről ismerek egy családot. Az első fiuk betegen született. A szülők tudták, hogy olyan genetikai betegséggel fog születni a gyerekük, ami lehetetlenné teszi az emberi életet. Mégis ragaszkodtak hozzá, megszületett a kisfiú, sőt, megszületett az öccse is, ugyanazzal a rendellenességgel. Már nagykamaszok. Beszélni soha nem tanultak meg, mindkettő artikulálatlan üvöltéssel kommunikál. A dührohamaik nehezen fékezhetőek. A szülők és a nagyszülők közösen próbálják kezelni a helyzetet, a fiúk őket is bármikor megtámadják. Éjjel zárni kell a szobájuk ajtaját, az ablakok be vannak szögelve, ki ne másszanak a tetőre. A két fiú négy ember életét tette tönkre. Ez nem kezelhető, nem oldható meg sehogyan. Pedig itt a szülők maguk döntöttek így. Vannak egészen enyhe elváltozások, van, amivel együtt lehet élni, és van, amivel csak együtt szenvedni lehet, egy életen át. De ha valaki nem akarja ezt? Ha sem a gyerekét, sem önmagát nem akarja erre kárhoztatni? Az bűn lenne? Nem hiszem. Nem bűn. Az emberi ostobaság határtalan.

Ezen a vonalon haladva jön a jó hír: úgy tűnik, a kormány valóban meg akarja reformálni az egészségügyet. Már amennyiben reformnak lehet nevezni az államosítást, mert ha a medicalonline.hu értesülései helytállóak, Pintér Sándor belügy- (és ezek szerint mostanában egészségügyi) miniszter éppen ezen fáradozik. Mert amennyiben magánpraxisban dolgozó körzeti orvosokat nem lehet központilag ide-oda vezényelni, akkor a legjobb megoldás az államosítás. Meglépték a meddőségi klinikák esetében, most miért is ne tehetnék? Persze ez még csak kiszivárgott (kiszivárogtatott?) hír, ha elég nagy lesz a felhördülés, majd kifarolnak az ötletből. Sőt, letagadják, hogy valaha megfordult a fejükben. Ha nem lesz vészes az ellenállás, akkor megcsinálják. Majd Semjén valamelyik éjszaka benyújt egy javaslatot, reggelre el is fogadja a parlamentnek nevezett különítmény, aztán lehet oszlásnak indulni.

Nem akarok senkit idegesíteni, de mi lesz, ha más is felmerül Orbán fejében. Hiszen vannak olyan vállalkozások, melyeket még nem sikerült megkaparintani. Aztán lehetne állami monopólium a gépjárművek üzemeltetése is. Az is hülyeség, hogy ott az a sok pénz mindenféle személyes bankszámlákon, miközben az állam hiteleket kénytelen felvenni. Hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy jól működjön az ország, nem? Igazán nem nagy áldozat, ha hozzájárulunk a járvány, a migránsok, Soros György, Brüsszel elleni küzdelemhez, a közös teherviselés jegyében. Ahogy az önkormányzatok is teszik. Önként. Aha.

Azt hiszem, az Origo kissé túltaszajtotta a személyi kultusz építgetést. Momentán azt akarják elhitetni az egyszerűagyúakkal, hogy a kipcsak fővezér uborkát kovászol.

Nohát. Van nekünk egy ostobácska főpolgármesterünk, aki egy nyomorult disznót sem képes leszúrni, ráadásul nem tud összerakni egy lapra szerelt stelázsit sem. Ezzel szemben itt van ez a körkörösen tehetséges zseni, aki fél kézzel kiszorítja a koronavírust a járványból, onokát pesztrál a munkahelyén, uborkát kovászol. Remélem, a kolostor terasza teli van buggyantva üvegekkel. Ha jön valamelyik diktátorhaverja látogatóba, csak kimar pár ubit, és megvendégeli őket. És még vagyonkája sincs, alig cincog valami a bankszámláján. Mintha magunkat látnánk, nem? Ha vasalni is tud, én esküszöm, elveszem feleségül. Persze alkalmazhatnám bejárónőként is, de konzervkeresztényeknél a feleség olcsóbb háztartási alkalmazott, inkább olyat érdemes tartani. Ha jól látom.

Miközben Orbán kovászol, Szijjártó Péter egyrészt örvendezik, hogy megint mehetett misére, másrészt lelkendezik, mert csak a héten 1000 darab lélegeztetőgép érkezett Ferihegyre. Vagyis Liszt Ferencre, de így kegyetlenül hülyén hangzik. Én mostmár tényleg roppantul kíváncsi lennék arra, mi érkezett. Gazdag nyugati országok nem jutnak ennyi lélegeztetőgéphez, de még az USA sem. Mi meg igen? Igen?

Végül – mert egyetlen hét sem indulhat enélkül a hír nélkül – kifejlesztették a koronavírus elleni vakcinát. A héten először, mert még csak hétfő reggel van, a múlt heti öt kifejlesztés meg már nem számít. Jó esély van rá, hogy a héten még néhányszor fel fogják találni. Tehát ez a hét is jól kezdődik, folytatódni is jól fog. Pláne, ha esne is egy kevés víz az égből.

Kellemes ébredezést, szép reggelt, vidám napot! Hamarosan jön valaki és alaposan beszól.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!