Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem élnek vissza a jogaikkal, dehogy

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! A koronavírus-járvány miatt márciusban kihirdetett veszélyhelyzet még nem ért véget, ezért a parlamenten gyorsan áttolt egy sor törvényjavaslatot a kormány, hogy letudja a legfontosabbakat. Ezek közé tartozik a Belgrád-Budapest vasútvonal szerződéseinek 10 évre titkosítása, vagy például a nemváltást ellehetetlenítő törvény megszavazása is. Olyan dolgok ezek, amelyekkel nem lehetett már egyetlen percet sem várni, Semjén szokásához híven ezeket benyújtotta, majd a mai napon meg is szavazták őket. Már csak Áder Jánoson múlik, hogy ezek törvényi erőre lépnek-e hamarosan vagy sem. Persze semmi esély sincs arra, hogy Ádernek hirtelen megjönne az esze és megvétózná ezeket a disznóságokat, hiszen nem azért van ott, ahol, hogy megkérdőjelezze Orbán nagyszerűségét.

Áder azért került a köztársasági elnöki székbe, hogy lehetővé tegye Orbán számára azt, hogy minden, amit csak kitalál, az a lehető leggyorsabban törvényi erőre emelkedjen. Emellett szabadon pecázgathat, amikor csak jónak tartja, valamint feleségét is előtérbe tolhatja, ha épp a jótékonyság látszatáról van szó. Sőt, Áder még az ivóvíz fontosságáról is beszélgethet, akár külföldi konferenciákon is, ezt is megengedi neki a főnök. Ezért cserébe nem kell mást tenni, mint hogy minden törvényt mérlegelés nélkül aláírni. Eddig kiválóan végezte a munkáját, nem véletlenül nem inogott meg a széke egyetlen pillanatra sem.

De hogy ez mennyibe fog kerülni a magyar adófizetőknek? A nemváltoztatás ellehetetlenítése nyilván mindössze a társadalom egy apró szeletét érinti, azonban ez a döntés az ő számukra egy igen súlyos változást jelent. A kérdés szokás szerint csak az, hogy vajon mi szükség volt erre egyáltalán? Büszkébb lehet majd a magyar nemzet, ha ellehetetlenítik a nemváltoztatást a jövőben? Ettől keresztényebbek leszünk majd vajon? Tényleg nem értem már az elgondolást sem a törvény mögött, hiszen nem hiszem, hogy bárkit is zavart volna az, ha valaki úgy érzi ő egy férfi testbe született nő, vagy épp fordítva. Ez az ő magánügye, amihez az államnak az égvilágon semmi köze nincs.

A Belgrád-Budapest vasútvonal megépítése már annál érthetőbb probléma, hiszen a kormány nem akarja azt, hogy holmi ellenzéki politikusok turkáljanak a szerződés körüli adatok között. Tíz évig senki sem tekinthet bele az adatokba, ami azt jelenti, hogy akár van visszaélés az építkezések körül, akár nincs, nem fog kiderülni akkor, amikor még számítana is. Tíz év múlva lesz tucatnyi más korrupciós ügy, ami mellett el fog sikkadni az ezermilliárdos beruházás, amelynek nagy része kínai hitelből fog megvalósulni, természetesen Mészáros Lőrinc hathatós közreműködésével. Orbán strómanja csak ott bukkan fel, ahol minimum milliárdokról van szó, hiszen minél nagyobb a költség, annál nagyobb az esély az ügyeskedésre.

Így tett egyébként a Mátrai Erőmű kapcsán is, amelyet 5,9 milliárdért vett meg a felcsúti stróman, majd idén 17 milliárd forintért továbbadta az állami – tehát közpénzből gazdálkodó – MVM-nek. Persze Mészáros nem feledkezett meg arról, hogy kivegyen mind lehetséges forintot a cégből, hogy üresen adja azt tovább majd háromszoros áron. Szél Bernadett emiatt feljelentést tett, azonban ma kapott egy választ a rendőrségtől, miszerint nem történt bűncselekmény az ügy kapcsán. Nincs tehát azzal semmi gond, ha az adófizetők pénzén hizlalják fel Orbán pénzemberét. A bűncselekmény az, ha valaki lefesti a járdát, nem engedi, hogy képviselő létére kidobják egy közintézményből, vagy az, ha egy tüntetésen hozzá merészel érni egy rendőrhöz.

Magyarországon csak a kisemberek követhetnek el bűnöket, ezért ők azok, akik megfizetnek mindenért. Korrupciós vádakkal manapság börtönbe kerülnie lehetetlen. Száz, ha nem ezer milliárdok tűntek el NER-es zsebekben – úgy, hogy ezekre a legtöbb esetben bizonyítékok is vannak –, de a Fidesz kezében lévő igazságszolgáltatást ez nem érdekli. Őket csak az érdekli, hogy a már egyébként is kifosztott adófizetőkbe ott rúgjanak bele, ahol csak tudnak, és éljenek vissza a felhatalmazásukkal. Mondogathatja Orbán azt, hogy a veszélyhelyzet miatti teljhatalommal nem élt vissza, ameddig csak akarja, de egy sor bizonyíték van ennek ellenkezőjére. A koronavírus-járvány első hulláma ugyan hamarosan lecseng, az emiatt létrejött káosz azonban még több hatalmat adott Orbán kezébe. Olyan hatalmat, amelynek szimbolikus visszaadását követően sem lesz már semmi sem a régi.

Mai cikkeink:

Női, anyai, emberi méltóság

Nem biztos, hogy számítani fognak a lezárások, kisajátítások

Legalább annyira átlátszó, mint amennyire szánalmas

A régi kerékvágásban

Lehet a kormány gyorsan felejt, az önkormányzatok azonban nem

Amikor a normális a furcsa 

Levél faluról 

Szerető kívánság

Újra „szabadlábon”

Most kellene szerénynek lenni

A mai kiemelt kommentjeink:

Szerintem a civil szervezeteknek pont az a lényege, hogy maguk határozzák meg mivel és hogyan akarnak foglalkozni. Hogy jön ehhez ez a nagyságos miniszterasszony, hogy csomagban küldje el nekik, hogy mivel és hogyan foglalkozzanak? Semmi köze hozzá! Létezik egy BTK, kedves miniszterasszony, a civil szervezeteknek aszerint kell működnie, ha nem, azt számon lehet kérni, de utasításokat legfeljebb a titkárnőjének adhat. (Virág) 

Szerintem maga a kormány is meglepődött Karácsony kvalitásain. Rendesen alábecsülték: fiatal, tapasztalatlan mitugrász, mit tudhat ő? Hát, tessék😏 Boldog Karácsonyt! (Andrea)

A helyzet az, hogy a nyilas-ávós mentalitás örök nyomorúságunk. Generációról generációra öröklődik. Legalább minden negyedik magyar fertőzött ezzel. Ez tartja életben a fasiszta-kommunista fideszt. (Isabella)

A mai nap kommentje pedig Ildikótól :

Nekem ne beszéljen demokráciáról és ne is védekezzen ezzel az az Eu-s képviselő, aki ezzel érvelt a bizottságban! Semmiféle eszköze nincs a parlamentben az ellenzéknek, tényleg kár is ott megjelenni, mert a bajszos kövér is jól megmondta, hogy nincs itt szükség semmiféle fékekre meg egyensúlyokra, amikor ők maguk a fékek. Igaz, hogy a magyar emberek alkotó tehetségét, és fejlődését fékezik, meg az igazság napvilágra kerülését, de az nekik csak jó. A többiek meg nem számítanak. … Juditunk meg veri a mellét, hogy dolgoznak és egy nagyon vaskos anyagot kapnak továbbvéleményezésre azok, akik együtt ülnek vele az asztalnál. Csak azt nem tudni kiket hívott az asztalhoz, meg miért titkolta azaddig, míg nem kérték számon tőle? Mert ha szól az ellenzék női tagjainak, lehet nem ezt a kérdést teszik fel.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.