Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jogállam. Hol, Magyarországon?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! A koronavírus-helyzet országos szinten egyre inkább mérséklődik, ezért ha lassan is, de lazítanak az eddigi egyébként sem túl szigorú szabályozásokon. Budapest lakói azonban továbbra is kénytelenek a kormány döntésére várni azzal kapcsolatban, hogy életbeléphetnek-e itt is az enyhítő rendelkezések. Amennyiben valóban kommunikálnának a helyi lakókkal, valamint képviselőkkel, úgy még azt is mondhatnánk, hogy végre értelmes döntést hozott a kormányzat akkor, amikor megkérdezte a kerületi polgármestereket arról, hogy szeretnének-e nyitni, vagy sem. Azonban az operett-törzs, valamint a kormányhivatal sem közöl adatokat a fertőzöttségről, így mégis mi alapján dönthetnék el a helyi polgármesterek, hogy itt az ideje a nyitásnak, vagy sem? Halvány lila fogalmuk sincs a számokról, mivel a kormány egyszerűen megtartja magának ezeket az adatokat.

Számomra egyszerűen felfoghatatlan, hogy mégis miért hiszik azt, hogy ez egy elfogadható viselkedés, hiszen nincs még egy olyan európai ország, ahol hasonlót meg merne húzni a kormány. Regionális vonatkozásban napi rendszerességgel közölnek adatokat a fertőzöttség szintjéről, az elhunytak számáról, valamint egyéb statisztikai adatokról, amelyek bárki számára elérhetőek. Máshol nem titok az, hogy éppen hogyan áll a vírus, hiszen ez egy közérdekű információ. De Magyarországon nem, itt még az önkormányzatok vezetői sem nyerhetnek betekintést a számokba, de azért megkérdezik a véleményüket a nyitással kapcsolatban. Nagyszerű. Aztán ha kiderül, hogy valamelyik kerületben még túl korai lett volna, mivel vannak gócpontok – de erről a polgármester nem tudott –, és a nyitás után elszabadul a vírus, akkor majd az ellenzék hibája lesz minden, ugye?

De haladjunk tovább, hiszen történtek fejlemények több, „rémhírterjesztés” vádja miatt a rendőrség által az otthonából elhurcolt ember ügyében is. Gulyás Gergely a kormányinfón az Index kérdésére ugyanis válaszolt ezekkel az ügyekkel kapcsolatban, méghozzá a következőképpen:

Gulyás azt mondta, a két ismertebb esetben az ügyészség nem minősítette bűncselekménynek, hogy kiírták, amit kiírtak, „egy jogállamban ilyen előfordul”, és ha egy hatóság hibázik, akkor kártérítési felelősség áll fent.

A kormány kéri a hatóságokat, hogy csak és kizárólag a legindokoltabb esetekben éljenek ilyen eszközökkel. Ha ilyesmi történt, a jogállam erősségét mutatja, hogy az ügyészség néhány órán belül megváltoztatta a hibás döntést – mondta Gulyás.

Meg a nagy lófaszt, kedves Gergely. A rendőrök parancsra mentek ki, amely parancs vélhetően elég magasról érkezett, hiszen van jobb dolga is a helyi rendőrségnek, mint hogy reggel 6-kor random embereket zaklassanak. A két ismertebb eset üzenete elég egyértelműen az emberek megfélemlítése volt, hiszen lesznek olyanok, akik ezek után inkább csöndben maradnak, mert nem akarják, hogy náluk is bekopogtasson a rendőrség hajnalok hajnalán. Ne nézzük már teljesen hülyének az embereket, mint ahogy azt se hazudjuk már, hogy a jogállam erősségét mutatja, hogy az ügyészség megváltoztatta a „hibás” döntést. Nem hibás döntés volt és véletlenről sem beszélhetünk. Ez egy átlátszó, szándékos, az emberek megfélemlítésére irányuló lépés volt, amit csak az nem lát, aki vak.

Ez egy előre kitalált terv része lehetett, amelyet a rendőrség parancsra végrehajtott. Hogy egyébként kedvesek voltak a rend őrei az előállítottakkal szemben? Nem semmi, kérem szépen. És ez már külön kiemelendő? Már annak is örülni kell, ha nem fenyegették meg, vagy verték össze kihallgatás közben a hatalom bunkósbotjai? Ez a két előállítás semelyik európai demokráciában nem fordulhatott volna elő súlyos következmények nélkül, ezzel vélhetően a legtöbben tisztában vannak. Az, hogy Orbán még nem vetett be mindent, amire felhatalmazást kapott, az az égvilágon semmit sem jelent, hiszen lényegében addig lesz veszélyhelyzet az országban, ameddig az állampárt máshogy nem dönt. Van ideje bőven arra a Fidesznek, hogy szépen megtervezze azt, hogy miként tudná a demokrácia álcája mögé bújtatva véghezvinni a terveit úgy, hogy az ne váltson ki népharagot és az Uniónak is még beleférjen a történet. A két előállítás a megfélemlítés mellett arra is kiválóan alkalmas lehetett, hogy felmérje az emberek reakcióját. Nem ez lenne az első alkalom ugyanis, hogy tesztelik az embereket.

De csak hogy a végére legyen egy örömhír is: egymilliárdot csoportosít át a kormány egyházi örökségvédelemre a veszélyhelyzetre hivatkozva. Hát mikor, ha nem most van óriási szükség arra, hogy megvédjék az egyházi örökséget, pláne a veszélyhelyzetre való tekintettel?

Mai cikkeink:

Akkor majd talán felszűkölnek, addig is lapítanak, ahogy szoktak

Akár bűncselekmény is lehet

Álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk át, mit tettünk

Itt már semminek nincs realitása, abszurditása annál inkább 

Csillapodik a járvány, erősödik a migránspánik

Az Európai Unió nem ülhet már túlságosan sokáig a tojásain

Mi a terv? A fél országra ráküldik a rendőrséget reggel 6-kor?

Egy virág úszik

Kezdik egy kicsit túltolni a biciklit

Polgárháború innen

Mai kiemelt kommentjeink:

Tökéletesen igaz, rendőr nem úgy lesz valaki, hogy behívót kap és kénytelen menni, mert különben szökevényként elítélik. Ahogyan felszerelt, úgy le is szerelhet, csak rajta múlik. A megélhetést nemcsak így lehet biztosítani, nem létezhet olyan élethelyzet, amikor nincs az embernek más választása, mint hogy bűnök elkövetésében vegyen részt. Nincs mit szánni rajtuk. (Melinda)

Sajnos András neked van igazad. Meg nekem, meg nekünk. Mindenkinek, aki nem úgy gondolkodik mint ők. Ezt az országot nem elfoglalni akarják az Uniós hatalmak, sőt Soros sem, pedig lehet, hogy jobban járnánk velük. Ezt az országot csak nehezen lehet elviselni itthon is és külföldön is. Mert ami itt megy az elfogadhatatlan. A demokrácia valahol a távolban létezik, de az országhatáron belül olyat nem látok. A csirkeháló hiába van délen, én úgy érzem, hogy az egész ország fallal van körülvéve, mint Berlinben volt. Az egyik oldalon éltek és jól éltek az emberek, a másikon viszont csak vacak élet volt. (Transzporter)

Pontosan tudta a besúgólánc összes tulka, hogy ezek csupán vélemények. A parancs ugyanis ez volt. Ez volt az első figyelmeztetés. Nekünk szól. A nagy testvér mindent lát. A nagy fekete autó már elindult érted. Egy örök klasszikust, a Shreket kissé kiforgatva: a diktatúra olyan mint a hagyma. – Büdös? – Igen, de most nem erre gondoltam. Diktatúra sem úgy születik, hogy tegnap nem volt, ma meg az van. Rétegei vannak. Begyűrűzik. Egy folyamat. Egyre mélyebbre jutunk és egyre büdösebb. A NERÁVH pincéiben már feltűrték az ingújakat a verőemberek. Várnak téged. Nem fogod megúszni. Ha van rajtad sapka azér, ha nincs, akkor azér. Ez egyszerű mint az egyszeregy. Mindig így volt, most sem lesz másképp. De hogy ne ok nélkül kelljen értem jönni, itt is, most is megjegyezném: a NER a szomorú magyar történelemben is példátlanul gátlástalan és pusztító diktatúra. Mindent, még a nyilaskeresztes időket is alulmúlja. Orbán Viktor egy népirtó diktátor. Szálasi és Rákosi méltó utódja. A magyar nemzet sírjának szorgalmas megásója. A Jóisten soha ne bocsásson meg neki! (László)

Rájöttem, hogy semmijjenzsóti vámpír. Mindig csak éjjel aktív. Mindig a vérünket szívja.
És akkor sokadszorra is leírom: pontosan arra használják a teljhatalmat, amitől tartottunk. A törvényeket megkerülve mindenre ráteszik az enyves kezüket, amire csak gusztusuk támad (beruházások, cégek, önkormányzatok teljes vagyona). Az adatvédelmet telibesz…rva, szintén a még kevés törvényt is megkerülve félemlítik meg a Zembereket. Mert soha nem vetemednek arra, hogy elhallgattassanak más véleményen lévőket. Olajossanya csókoltat mindenkit. A potrohos kicsihuszár meg Brüsszelben legyen bátor, ne a saját mikrofonállványai előtt vigyorogjon öntelten. (Madárlátta)

A mai nap kommentje animától:

Magyarország szabad ország. Mindenki azt ír és mond, amit szabad.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.