Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Létezik egy másfajta valóság is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A Karácsonnyal szembeni lejárató kampány a mai nappal sem csillapodott, azonban egyszerűen már nem látom értelmét annak, hogy ezzel foglalkozzunk ismét. A Fidesz kimondhatná, mindenért Karácsony Gergely felelős, a dolog letudva. Még csak új dolgokkal sem képesek előállni, a mai napig a Pesti úti idősotthonnal vannak elfoglalva – ami egy valódi tragédia, ezt nem vitatja senki –, miközben az ország többi részén is megjelent a járvány. De nem is érdekes, a kormányt csak ez az egy hely érdekli, semmi más. Pedig lenne miről beszámolni ezeket mellett, például arról, ami a TV2 volt operatőrével történt, és amiről megemlékezett a hazai sajtó egy része is. Itt „csak” egyetlen ember tragédiájáról van szó, mégis érdemes azt megemlíteni, hiszen egy, a propagandában ábrázolttól igen eltérő képet fest az egyes kórházakban tapasztalható állapotokról.

Egy nyíregyházi kórház COVID-19 szárnyán elhunyt szerdán Szakszon Imre, a TV2 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei külsős operatőre – írta meg a frissmedia.hu és a zonaporkolt.com.

Az információt a Media1 érdeklődésére a TV2 Média Csoport sajtóosztályán is megerősítették: azt mondták, valóban dolgozott nekik Szakszon Imre operatőrként és az értesülés a halála kapcsán sajnos igaz.

A történet itt azonban még nem ér véget, a férfi ugyanis az információk szerint nem méltó körülmények között, békésen hunyt el. Itt nem a szenzációkeltés a cél, egyszerűen az, hogy az emberek rájöjjenek: annak ellenére is, hogy a kormány megpróbálja letagadni, vannak még országos szintű problémák az egészségügyben. De miért is ne lennének? A járványt megelőzően már romokban volt a teljes ágazat, azt maszkokkal és védőfelszerelésekkel nem lehet egyik pillanatról a másikra helyrehozni. Elvesztegetett évekről, évtizedekről van szó, amit nem lehet egyik pillanatról a másikra megoldani. Az orvos- és nővérhiány olyan probléma, amely megoldása több évet és több száz, ha nem ezer milliárd forint beruházást követel. De lássuk miről is van szó pontosan:

„Nagy sas, ezt írd meg! Ez nem maradhat titokban. Fázom, úgy érzem, hogy lázas vagyok, nem jön senki, hiába kiabálok” – ezek voltak az utolsó szavai az operatőrnek a telefonban, aki a hírek szerint egyedül feküdt az egész COVID-19 szárnyon.

A férfi halálhírét egykori munkaadója is elismerte, azonban attól tartok, hogy a körülményekről már nem nagyon fognak beszélni. Nem állítom persze, hogy minden kórházban ez a helyzet – egészen biztosan nem –, azonban nem lehet és nem is szabad eltitkolni olyan eseteket, amelyek megmutatják a rendszer hiányosságait. Ugyan Szakszon Imre nem a Pesti úti idősotthonban hunyt el, mégis fontos lenne, hogy kivizsgálják, mégis hogyan fordulhatott elő hasonló, az elviekben tökéletesen működő kórházi ellátásban. Ugyan egy korábban levett koronavírus-teszt minta negatív lett, azonban ez semmit nem jelent, hiszen legalább 3 negatív teszt szükséges a biztos eredményhez. De még ha esetleg igaz is lenne, hogy nem a koronavírus vitte el a férfit, akkor is felmerül a kérdés, hogy miért volt egyedül az egész osztályon. Miért nem volt mellette egy nővér vagy ápoló?

A tragédia az tragédia, pártoktól és politikai hovatartozástól függetlenül. A média feladata pedig az, hogy ezekről beszámoljon, hiszen a valósághoz hozzátartozik ez is, nem csak a Pesti úti idősotthon. Tragédiák voltak és lesznek is még sajnos, ameddig – ha egyszer sikerül – létre nem hozzák a vírus elleni védőoltást. Pont ezért lenne nagyon fontos, hogy ameddig el nem szabadul a járvány – egy második, harmadik hullám állítólag bármikor elkezdődhet –, addig minden egyes hibát kivizsgáljanak a szakértők, márpedig itt szinte biztosan hibáról beszélhetünk. Ahelyett, hogy egy tucat vizsgálóbizottsági tagot küldenének egyetlen intézménybe, talán szétnézhetnének országos szinten is, hogy mindenhol megfelelőek-e a körülmények. Nem csak a koronavírussal fertőzöttek ellátásával kapcsolatban, de általánosságban is. A járvány megérkezése ugyanis nem gyógyította meg azokat, akik ezidáig kórházi kezelésre szorultak. Velük mi lesz, ha csak és kizárólag a járványra koncentrál az egész ellátórendszer?

Mai cikkeink:

Maszatolás, trollkodás

Emberéletekkel játszik a kormány

A galamb és a sakkozó

Nagy magyar befőtt

Újabb 6 milliárd forint önfényezésre

Természetes személy

Néha annyira könnyű ítélkezni

Milyen az ősz? 

Nem, nem mi költöttünk el annyi pénzt

Az első körnek lassan vége, de sajnos ezzel még nincs vége a történetnek

Mai kiemelt kommentjeink:

Magyarország egy olyan pohár, amiben soha nincs utolsó csepp. (Péter)

Szöveges matekpélda reggelire, aki érti, szóljon. A Gulyás nevű pirospozsgás jóllakott ovis azt mondta a szájával, hogy ártunk és ormányunk helyesen lőtte be a segítségnyújtást, mert 3000 cég 44000 dolgozójára vették igénybe a támogatást. Ha a saját maguk által kinyilatkoztatott adatokból indulunk ki, akkor tavaly 4 millióan dolgoztak, közülük most 400 ezren váltak munkanélkülivé. Mondjuk ebből se jön ki a statisztikákban megjelenő 5,2 vagy 7 százalék se, de nem ez a lényeg. Ezzel verdesik (Madárlátta)

A mai nap kommentje pedig Virágtól:

Amikor ingyen adhatnának felvilágosító adatokat a kérdező képviselőknek, újságíróknak, akkor hallgatnak, maszatolnak, de mikor önmagukat kell fényezni, akkor milliárdokat költenek plakátra, hamis információkra. Ingyen tartanak sajtótájékoztatót, amikor nem tájékoztatnak semmiről. Mire való a sajtó, ha őket semmibe veszik, és csak a maguk propagandistáit fizetik, hogy nyugodt lélekkel hazudjanak?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.