Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jogállam, az

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét mindenkinek!

Eddig összesen 85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg regisztráltan Magyarországon koronavírussal. Ez az összes ismert magyar fertőzött esett 12,5 százaléka, vagyis minden nyolcadik magyar fertőzött egészségügyi dolgozó.

A fentieket Gulyás Gergely mai kormányinfójáról tudhattuk meg, amely szám elég magas ahhoz képest, hogy hetekig tagadta az operett-törzs azt, hogy akár egyetlen kórházi dolgozó is fertőzött lenne. Persze a híradásokból – ezekhez semmi köze nem volt a kormánynak – már jóval korábban is kiderült az, hogy több ilyen lehetséges fertőzésről is tudni, csak ugye ameddig ezt el nem ismerik, addig mindössze találgatásnak minősül, nem beszélve arról, hogy mostmár a kormány lényegében bármi olyat álhírnek vagy pánikkeltésnek minősíthet, amivel nem ért egyet. Teljesen függetlenül attól, hogy egyébként a leírtak igazak-e, vagy sem.

A kormányinfóról azonban egyéb érdekességek is kiderültek, mint például az, hogy Gulyás Gergely szerint azért írták alá azt az európai nyilatkozatot, amely a jogállamisági ügyben számos aggályt fogalmaz meg a kormány rendkívüli helyzetben való felhatalmazásával kapcsolatban, mert: „Ez a részünkről nem cinizmus volt, hanem mi ezekkel a jogállami kritériumokkal egyetértünk”, mondta.Vajon hogy volt képes ezt a mondatot Gulyás úgy végigmondani, hogy közben nem nevette el magát? Olyan borzasztóan szánalmas ez az egész, hogy egyszerűen képtelen vagyok azt is felfogni, hogy mégis kinek a fejéből pattant ki ez az ötlet. Orbán vagy valamelyik táskahordozója világosodott meg és döntött úgy, hogy mennyire szellemes lenne már odamondani Brüsszelnek, nem? Kretén hülyegyerekekként reagáltak a dologra, amit szerintem csak az nem látott át, aki hisz a lapos Föld létezésében is.

Portyázóink ma is serénykedtek, erről Szijjártó Péter számolt be Facebook posztban:

A Kína-Magyarország légihíd mai mérlege:

Mintegy 4 millió maszk, több mint 400 ezer védőruházat, 100 ezer védőszemüveg, 30 ezer pár kesztyű és több mint 6 ezer arcvédő plexi.

A repülőgépek emellett 400 ezer darabot hoztak abból a gyógyszerből, amelynek tesztelése és fejlesztése Kínában zajlott és az alkalmazása a nemzetközi kutatások szerint ígéretes lehet a koronavírusos betegek kezelése során.

Kína mindössze 4 országnak adott ebből a gyógyszerből, ezek közül Magyarország az egyik. A ma érkezett mennyiség tízezer beteg ellátásához elegendő.

Az sajnos nem derült ki, hogy mi lehet ez a nagyszerű gyógyszer, de csak remélni merem, hogy nem a malária elleni küzdelemben használt, időközben elég sok szakértő szerint megkérdőjelezett chloroquine. Mindenesetre minden védőfelszerelés – már ha az nem valamelyik politikus rokonságánál köt ki – jó hír, ezért ez esetben is érdemes örülni a szállítmánynak. De persze nem csak Magyarországról érkeztek hírek, hiszen a koronavírus járvány az egész világot érinti. Az ausztrál kormány például elrendelte, hogy az országban élő több, mint 2 millió külföldi – letelepedési státusszal nem rendelkezőkről van itt szó – a lehető leggyorsabban hagyja el az országot, miután az új koronavírus világjárványa miatt jelentős gazdasági visszaesés és munkanélküliség várható.

Nem állítom, hogy eddig is túlzottan nagy fanatikusa lettem volna az ottani kormányzatnak, de ez talán minden eddigit felülmúl. Ausztrália persze a múltban sem a vendégszeretetéről volt híres, de azért ennyire gusztustalan döntést hozni talán még a mostani kormányzattól is meglepő. A tengeren túlon pedig – végre – a CDC javaslatára módosítottak az amerikai járványügyi ajánlásokon, mely szerint ezentúl arra bátorítanak mindenkit, hogy maszkban lépjen csak utcára, ezzel is csökkentve a fertőzés veszélyét. Trump persze azonnal bejelentette, hogy ő márpedig nem fog maszkot hordani, de ez nem kisebbít azon a tényen, hogy végre belátta a helyi kormányzat is, hogy eddig butaságokra biztatták az embereket.

Ez itthon is jellemző volt – sőt még most is az – hiszen a mai napig azon vitatkoznak a szakemberek, hogy kell-e maszk, vagy nem. Kell. Ez ennyire egyszerű, hiszen mint ahogy azt Jerome Adams, az amerikai országos tisztifőorvos is elmondta, új bizonyítékok arra mutatnak, hogy nem csak köhögéssel és tüsszentéssel, de már a beszéddel is terjedhet a koronavírusos megbetegedés, ezért szükség lehet a széles körben történő maszkviselésre, főleg a tünetmentes vírushordozók miatt.Ez eddig is logikus volt, már csak azt nem értem, hogy a szakértők mégis hogyan voltak képesek valami teljesen másra ösztönözni az emberek többségét. Na de holnap is lesz nap, így búcsúzom, akkorra talán már Bolsonaro esze is megjön, bár erre nem mernék megesküdni.

Mai cikkeink:

Az éhező gyerek nem fideszes és nem liberális 

Nagyobb hatalom, nagyobb gazemberség

Én vagyok a demagóg

Kis magyar műfajelmélet

Légy az oka annak, hogy valaki hinni tudjon a jóságban

Vajon Mészáros és Tiborcz is kénytelen lesz fizetni?

Guayaquil tragédiája

Semmi oka nincs meghátrálni

Amíg a csókot megtaláltam

Főtt béka

Anyósok

A mai nap legfrappánsabb kommentjei:

Azt gondolom, hogy az éhezés és kilátástalanság miatt esetleg előbb-utóbb már magukkal nem bíró és meginduló tömegek nagyobb veszélyt jelenthetnek a rendszer számára, mint a sorosgyurcsánylibsibrüsszelitamigráncssimogatógenderhitetlen „ellenzék”.

Az éhség és a kilátástalanság először környékbeli portyázásra kényszerítheti a rászorulókat, ami lokális feszültségpontokat eredményezhet országszerte. Ezeket várhatóan kisebb-nagyobb, de mindenképpen, pr szempontok miatt is, látványos rendőrség-katonaság-gárda-tek bevetésekkel fogják kezelni, ami újabb feszültségekhez vezethet majd.

Mindez persze vírusgyanús környezetben. Mi lesz itt, ha esetleg falvakat, körzeteket kell körbe- és lezárni?

Ne legyen igazam!(Másikszempont)

Azért valahol az EU is megérdemli ám a sorsát, nem tudom megérte-e a 3 autógyárért meg a multik kedvéét ennyi éven át tétlenül nézni, max. ejnyebejnyézni ahogy a gonosz törpe elszipkázza amit lehet, miközben szándékosan bomlasztja az egységet és ott alázza őket ahol tudja(Emese)

Nem lehetne-e egy olyat is csinálni, hogy állami vállalatok, a parlament, a minisztériumok, és minden az államhoz tartozó, de állítólag független intézmények dolgozóinak megfelezni a fizetését, de még jobb lenne rendeletet hozni, hogy 1 millió forintnál senki sem kereshet többet, legalább addig, amíg rendbe nem jön a gazdaság. Ez igen sok pénz lenne havonta, hisz sokan keresnek több millió forintot. De hát ugye a saját és a haverok, az un. fidesz elit nem nyomoroghat havi 1 millából.(Transzporter)

 

A mai legjobb kommentje pedig Judité:

A valóság most kezd ránk szakadni.
És valóban véges a segítőképességünk.
A középosztály most fogja majd megtapasztalni, hogy nem fog tudni megkapaszkodni, mert Orbán 10 évi osztogatása-fosztogatása őt is megfosztotta mindenétől. A „mindenki tud dolgozni, ha akar” hazugsága most fog szembemenni a kínos valósággal.
Az „azokat támogatjuk, akik dolgoznak, munka nélkül nincs jövedelem” új orbáni hazugsága fogja szakadékba lökni azokat, akik eddig tudtak, akartak segíteni.

És soha nem a nyomorgó az igazán veszélyes, hanem az, aki elveszítette az addig kiegyensúlyozott életét – tanítják a forradalmak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.