Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem pánikolunk, Kovács elvtárs, az már amúgy sem segít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarországon is megvan a koronavírus első halálos áldozata, ami már csak idő kérdése volt. Ezért érthető módon a mai operatív törzs által adott sajtótájékoztató is felértékelődött. Egészen fél hatig nem is történt semmi, aztán egyszer csak megjelent Kovács Zoltán, valamint a már megszokottak szerint Lakatos Tibor ezredes, akinek a mai napig nem tudom mi köze van egy járványügyi helyzethez. De ez nem is lényeges, hiszen Kovács Zoltán volt az, aki ma a legtöbb kérdésre „válaszolt”. Azt már eddig is tudtuk Kovács elvtársról, hogy nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárként egy valamiben borzasztó: kommunikációban. Az a lekezelő, tuskó stílus, amivel kezeli az újságírókat eddig is nevetséges volt, azonban a mai nappal pláne azzá vált. A sajtótájékoztató ugyanis nem pártpolitikai kérdés, nem arról van szó, hogy mit csinált Gyurcsány vagy Soros, hanem arról, hogy megtudjunk még több információt a járvány hazai terjedéséről.

Már az is meglepő, hogy a nem kormánypárti újságírókat is a szokásoktól eltérően beengedik ilyen számban, az meg pláne, hogy hagyják őket kérdezni is. Hogy ez még meddig lesz így, azt nem tudni, mindenesetre a mai példa is jól mutatta, hogy sok értelme amúgy nincs a történetnek. Ugyanis amint komoly, megválaszolandó kérdés érkezett a sajtó részéről, Kovács valami egészen másra terelte a szót. Vagy az ellenzéket keverte bele az egészbe – a Magyar Orvosi Kamara kérésével kapcsolatban, miszerint a lakhelyelhagyás korlátozását kellene bevezetni -, vagy lényegében öncenzúrára utasította a kérdező felet. Ahányszor komoly kérdés érkezett és arra választ nem kapván az újságíró azt ismét feltette, annyiszor fojtotta a szót a kérdezőbe Kovács. Egyszerűen úgy tűnt – nem hiszem, hogy ezzel a megfigyelésemmel egyedül lettem volna -, hogy egy sajtótájékoztatón nem akarják tájékoztatni a sajtót.

Ilyet én még egészen biztosan nem láttam, pedig Kovács Zoltán végrehajtott már elég sok durva dolgot az életében, de ez különleges volt. Az alezredes szokása szerint nem nagyon reagált a kérdésekre, noha volt amire engedélyt kapott, hogy válaszoljon. Azonban ahányszor „necces” kérdés érkezett, Kovács – nem jut eszembe jobb kifejezés – bekussoltatta a riportert. Egyszerűen nincs erre jobb szó, mert tényleg ez történt. A 444 riporterének nem válaszolt, majd felszólította, hogy adja át a mikrofonját, de ugyanezt eljátszotta másokkal is, amikor a kérdezők nem elégedtek meg Kovács „válaszaival”.

Az országban a koronavírus helyzet ismereteink szerint még nem súlyos. Azonban ahhoz, hogy ez így is maradjon, egy olyan kormányra lenne szükség, amely képes felülemelkedni a saját önteltségén és igénybe veszi a szakemberek tanácsait. Jelen állás szerint nem itt tartunk. Ameddig ugyanis a MOK szerintük – Kovács ugyanis a kormányt képviseli – csak politikai támadást indított ellenük, amikor a lakhelyelhagyás korlátozását kérték, akkor nincs nagyon miről beszélni. Kovács durcás kisgyerekként kimondta, hogy ők jobban értenek ehhez, az újságíróknak pedig kiadta, hogy ahelyett, hogy a betegek lakhelye felől érdeklődnek – ezzel kiderítve, hogy az országban hol van jelen a vírus – inkább tájékoztassák olvasóikat arról, hogy hogyan előzhetik meg a vírus terjedését.

A kormány tehát nem kívánja tájékoztatni a lakosságot. Ők mindent jobban tudnak, pánikra pedig semmi ok sincs. Rendben, nem pánikolunk, Kovács elvtárs. Találkozunk 2-3 hét múlva ugyanitt, amikor majd arról beszélünk, hogy milyen intézkedéseket hozott a kormány annak érdekében, hogy kevesebb halálos áldozattal járjon korunk egyik legpusztítóbb járványa. Csak megjegyezném, időközben Olaszországban egyetlen nap alatt 368-an vesztették életüket, pedig ott működik az egészségügyi rendszer.

Mai cikkeink:

Vigyázzunk egymásra, a gyereket bízzuk a szomszédra, vegyük elő a pozitívabb énünket, és oldjuk meg

Felelősen

A felelősség nem megosztható 

Futunk egy szekér után, ami száguld lefelé a lejtőn

Karácsony Gergely: ma talán távolabb van március 15. üzenete, mint a rendszerváltáskor

Mikor esik le a tantusz?

Aki békeidőben is lábbal tiporja a törvényeket

Európában elmaradt a forradalom 1.

Kilakoltatási oratórium

Jázmin nyitott … 

Nekem van egy javaslatom, mielőtt a járvány eszkalálódik

A mai nap kommentjei:

Egy vírus kellett ahhoz hogy a ma élő emberek nem felfogják, mert az még most sem igaz, de legalább megsejtsèk hogy az út amire rákényszerítettek mindenkit- folyamatos agymosàssal- teljesen járhatatlan, értelmetlen, de legalább visszataszító is. Az nem lehet hogy a technológiát falon túlig fejlesztik, miközben az oktatás, az eü és úgy általában a mindennapi élet és a közgondolkozás a középkor szintjén megrekedt. Mindenhol a világon kialakult egy újkori rabszolgaság ahol a sokak számára elérhetetlen jogokkal veszik el nap nap után a szabadsàgot, ráadásul az ember már csak olyan hogy tömegben teljesen elállatiasodik és széles összefogásra maximum ideig óráig képes. A vírus csak felgyorsítja a folyamatot a lufi hamarabb pukkan ki és ha lesz vírus utáni kor az még a mainál is sötétebb lesz minden szempontból- de ne legyen igazam.(Ken Guru)

Alig két hete rendőrállami sóhivatalnak neveztem az operatív törzset. Azóta megsajnáltam őket, hiszen nem erre kaptak kiképzést, nem az ő dolguk lenne kiállni a sajtó elé és a coronavírusról fecsegni. A járványügy, talán nevéből is kiolvashatóan az egészségügy része, nem rendészeti kérdés.

Amúgy a járványt dicsőséges vezérünk már le is győzte, nem lesz itt egyetlen vírusfertőzésben meghalt ember sem. A módszer hihetetlenül egyszerű. Tegnap tüdőgyulladásban elhúnyt egy idős nő, annak a nőnek az édesanyja, akit hosszas kórházi huzavona után végre leteszteltek, pozitív lett. Csak emlékeztetek rá, ez utóbbi gyermeke a Toldy Gimnáziumban megfenyegetett ifjú. Az idős nőt nem tesztelték, tehát nem igazolható, hogy mi volt tüdőgyulladásának oka. Mondom: egyszerű ez.(György)

Most két fronton háborúzunk: migráció és vírusjárvány. Már most tudjuk, hogy mindkettőt megnyerjük, efelől ne legyen semmi kétség, eddig minden háborút megnyertünk az aranykorszakban(elmúlt 10 év).
Először is, a járvány majd visszavonul magától, tehát itt biztosan nyertünk. Ámde, bizonyára elviszi a 82 éves Sorost is és akkor viszont nem lesz aki pénzelje és szervezze a migrációt, így az is megszűnik.
Ellenség nélkül maradunk!!! És igazán akkor leszünk szarban.(Elek)

A nap kommentje pedig Judité:

Kormányunk semmit sem old meg, mert nincs hozzá alkalmas embere. A s…gnyalás nem elég eszköz egy világjárvány elhárítására.
Azt mondta az Akciócsoportok Fura Ura, hogy az öregek maradjanak otthon, az önkormányzat meg oldja meg. Egy me azt mondta volna: x (legrövidebb) időn belül kérem a lakcímnyilvántartóktól a 60 éven felüliek névsorát, majd a katonaságot, fidelitast, kdnp ifjúsági tagozatát, esetleg polgárőrséget beosztom arra, hogy megoldják a bevásárlást.
Ehelyett a face-en alakult magánsegély akció.
A fiam (Londonból!) megszervezte, hogy az otthonról dolgozó barátai közül segítsen valaki, ha szükséges.

Nem tudnak ezek semmit, csak lopni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.