Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Kaleidoszkóp


Kilakoltatási oratórium

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Találtam egy ilyen csodát: https://szikraprojekt.hu/ “A Szikra Projekt Magyarország Kormánya vallásos könnyűzenét támogató programjának keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Ha jól nézem, ez a népszerű projekt már 2016 óta fut (a pár hete még csupán 28 kedvelővel rendelkező közösségi oldaluk időközben fölfejlődött 89 követőre).

Persze elszabadult a fantáziám, mert nem bírok magammal és elképzeltem, hogy a kormány tagjai is indulhatnának, mert már úgyis megszokott és bevett gyakorlat, hogy a köz pénzét egyik zsebükből a másikba pakolják át, és már a látszatra sem adnak, ha valamilyen lopási lehetőség fölbukkan a horizonton, így összetákoltam egy nagyon igényes, ideális pályázatot. (Az idei nevezéshez már túl késő, de biztos vagyok benne, hogy ha érkezik egy telefon a megfelelő helyről, akkor ez a probléma könnyedén kiküszöbölhető.)

Először a Legjobb dicsőítő dal kategória ragadta meg figyelmemet, mert rögtön az jutott eszembe, hogy valamelyik (kinyílt) pitypangkoszorús költő versét felhasználva, Orbánt a Messiás szerepében ábrázoló költemény elzengése tuti befutó lehetne, de aztán rájöttem, hogy akár létre lehetne hozni egy új kategóriát is, teret adva ezzel a hosszabb lélegzetű műveknek. Például ennek:

Kilakoltatási oratórium

Az előre tudhatóan győztes pályamű témájában tükrözi a kormány keresztényi hozzáállásról alkotott véleményét, hangszerelése pedig alternatív módon ötvözi a tradicionális egyházi, a népi és modern elemeket.

Semjén Zsolt áhítattal telt, párás szemmel, rénszarvasaganccsal díszített hárfán adja az alapot, mellette az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa a néplélek húrjait szaggatja vadul.

A fideszes kórus monoton hangon végtelenítve zsolozsmázza az előre betanított mantrát, Tarlós megafonba üvölt eltorzított hangon.

A ritmusszekció résztvevői:

Mészáros Lölö arcán bárgyú mosollyal pénzeszacskót csörget, Matolcsy aranyrudakat ütöget össze, szigorúan ügyelve, hogy minden 8. ütemnél szünetet tartson. Rezsiszilárd ritmusra szentfazekat pacalos kondért kongat átszellemülten, Novák Katalin és kiskuktája, Rácz Zsófia fakanállal vezényelnek neki, angyalinak szánt mosollyal az arcukon. Tállai ollót csattogtat, a kezében tartott nemzeti szalagot aprítva.

Rogán kissé oldalra húzódva áll és nem érti, hogy mi van, de időnként a kezében tartott kereplővel helikopterezést imitál a régi szép idők emlékére, amikor még büszke lehetett az ügyes és sikeres üzletasszony feleségére.

A nemzet veje a háttérben (hogy a produkció fényét emelje) csillagszórót tart a magasba, miközben saját lábán intonál(l).

Simán megérne nekünk egy ilyen produkció is néhány milliárdot, nem?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.