Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kádár-kockák meg az úri kecók

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Kedves falun élő polgárok! Köszönjük szépen a szavazatokat, mindig számíthatnak a kormányra és a pártunkra. Önöket sem hagyjuk az út szélén. Találkozunk 2022-ben. Tisztelettel: Orbán Viktor

Ha már konzultálunk a miniszterelnökkel, akkor akár ilyesmi levelet is kaphattak volna a szavazók. Ez durran, mint a lufi, mert az is. Konkrétan a nem nagyon új családi házakban élők is eszeveszetten olvasnák a Vezérürü levelét. Az új házak tulajdonosait vagy leendő tulajdonosait segíti a CSOK meg a franc tudja milyen előre a faluért program. Csak egy apró őzbogyó került a falusi tyúkhús levesbe. Mert miután a templomok és parókiák felújítását, ezzel együtt az egyház hathatós és hatásos támogatását megoldotta Orbán Viktor és dicsőséges galerije, a családi házakra nem maradt pénz. Tartalékolni kell az újabb stadionokra meg a határon túli magyarok mindenféle támogatására. Ha már ők is a mieink, nem? Az meg úgy van, ha minálunk kell a segítség, akkor nincs.

Kádár-kocka – nem éri meg rá költeni

Mégsem lesz része a kormány által meghirdetett Nemzeti Energiastratégiai programnak 1,4 millió vidéki családi- és társasház energiahatékonysági felújítása – tette közzé a Greenfo.hu.

Nem lesz, hiába, hogy már 2010 óta ott szerepelt a kormány programjában a vidéki családi házak energiakorszerűsítése, amely most kikerült az új Nemzeti Energiastratégiából – ennek okára Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és országgyűlési képviselője kérdezett rá: miért? A kérdésére Aradszki András, az Innovációs- és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyi államtitkára válaszolt, ebből egy részlet Tóth bejegyzéséből:

 „vannak olyan vidéki lakóházak ma is, még ha ‘Kádár-kockáknak’ is nevezzük, amelynek a felújítása többe kerülne, mint a lakóépületnek a teljes értéke. Nyilvánvalóan ezeket a felújításokat nem minden esetben célszerű végrehajtani, még akkor sem, ha energetikai szempontból esetleg kifizetődő lenne, de összességében talán nem célszerű.”

Tessék, igazi kereszténydemokratához illő vélemény ez. Attól a fickótól, aki beleszületett a Kádár-rendszerbe, és hűségesen dolgozott a városi tanácsoknál, például Százhalombattán osztályvezető-helyettesként rázta a kommenista rongyot. Nem tudom, hol lakhatott, de mára fölvitte az Isten meg az Orbán-Semjén páros a dolgát, és begyűjtött néhány kéglit.

  • Érd, családi ház, 142 m² – felerészben tulajdonos.
  • Érd, 117 m² családi ház – felerészben tulajdonos.
  • Érd, kétlakásos lakóház, 279 m² – negyedrészben tulajdonos.
  • Békéscsaba, társasház vétel, öröklés – tulajdonos.
  • Siófok, hétvégi ház, 54 m² – tulajdonos.

Szépen futkoshat egyik helyről a másikra Citroen 4 Grand Picasso tragacsával. Azt nem tudom, milyen állapotban vannak házikói, lakásai, de azt igen, hogy oldja meg magának a tatarozást meg az egyéb teendőket, nehogy megfagyjon vagy rádőljön a tető. Van neki miből, zsebre tesz ingatlan bérbeadásból havi 90 000 forintot, országgyűlési képviselőként 1 682 490 forintot, államtitkárként 997 200 forintot.

Rohadtul utálom, amikor ezek a kitartott pénzzsákok majd eldöntik, hogy az embereknek, mi éri meg, mi nem. Az ilyen tarhamatyiknak fogalmuk sincs, hogy manapság mekkora nagy érték – maga az élet -, ha az emberek feje fölött tető van. Nehogy már ők döntsék el, kinek mennyit ér a háza. De az ilyen fölkapaszkodott cafrangos címmel villogóknak csak annyira telik az agyából, mint ennek az Aradszkinak. Merthogy mondta volt emlékezetes felszólalásában: „A sátán/Soros terv ellen küzdeni keresztény kötelesség”. Bravó, erre vannak kiképezve meg arra, hogy ott csesszenek ki az emberekkel, ahol tudnak. Sok helyen és sokakkal tudnak.

Egy a lényeg: ettől a kormánytól nem számíthat semmi jóra a magyar ember. Csak azok, akiknek van valami érdekszáluk a hatalommal. Mi a lószar bajuk van a régebben épült, és most gúnyosan Kádár-kockának nevezett falusi családi házakkal? Az, hogy segíteni kellene a benne élőket. Abban laknak, milliók.

Ezek az emberek, annyit is érnek a családbarát kormány számára. Képtelenek összehozni a nagy, modern faluprogramjukban, hogy ha energiatakarékos, felújított házakban élnek az emberek, akkor talán népszerűbb lenne falun élni. És akkor ezeknek az embereknek már csak a munkalehetőséget kellene kialakítani. De ehhez hülyék.

Emlékeznek, ugye, a semmi közepébe, sárba, trutyiba épített ócsai lakparkra, ami a devizahitelek miatt bajba jutott családoknak készült. Lett belőle Orbán-kocka lakótanya, mert az nem park, ahol az emberek kényelmét egyetlen kocsma bírja szolgálni.

  • Házanként 34 millió forintot szórt el a kormány. A lakópark első ütemére elkülönített közel 2,7 milliárd forintból 80 helyett sok száz család problémáján segíthettek volna, ha szociális bérlakássá alakítható lakásokra, családi házak felújításra költik. De nem, aztán az állam egy mozdulattal megszabadult az Orbán-tanyától. Az ingatlanok ingyenesen Ócsa város önkormányzata birtokába kerülnek – a lakásbérleti jogviszonyokkal terhelten.

Ez pontosan úgy hangzik, ahogy ők gondolják: a szart nem érdemes felújítani, nem éri meg, ki kell azt cserélni. Úgy van, 1,4 millió házról van szó. Normális ember úgy gondolja, hogy az energiakorszerűsítéssel éppen hogy növekednek a házak értékei. Ha csak nem arra játszanak ezek a megbomlottak, hogy lesznek majd a családi házak helyett népnemzeti, szittya meg a szar tudja, milyen jurták.

Hóditották ez országot
Derék, lelkes, úri szittyák,
Jóttevői szegény népnek:
Iskolában így tanitják.(Ady Endre)

Meg kell szabadulni a Kádár-kockáktól, és építeni új házakat. Mondok valamit: azért is nagy trógerség ez a kirekesztés, mert az úri kecók tulajdonosai már régen megkapták a milliárdokat a palotáikhoz, a nyaralóikhoz. Tőlünk. A Szijjártó-féle palota, a Lázár-villa, a karmelita kolostor. Ja, meg a felcsúti ház, hiszen Orbán Viktor is vidéki fasza gyerek.

Orbán-kocka. Felcsúton a SzancsóPanza melléképülettel (Fotó: 168 Óra)

Lázár-kocka, avagy János úr kisfiának a háza (Fotó: civilhetes.hu)

Szijjártó-kocka. Hungarian Hollywood (Fotó: ingatlan.com)

Azt ne mondja nekem senki sem, hogy a hatalom nyálasai törvényesen, lopás, közpénz harácsolás nélkül a tíz év alatt száz, ezer Kádár-kockányi kéglit bírtak venni. A szolgák ilyent nem bírnak csinálni. Márpedig ők a nép szorgalmas, ám eléggé energiatakarékos szolgái. Megéri ez nekünk? Még 2022-ig lehet rajta gondolkodni.

Az önök véleménye

Nincs veszélyesebb dolog az emberi butaságnál, csak az ha még direkt táplálják azt. (Transzporter)

Az az egyetlen szerencsénk, hogy MiMagyarok annyira lusta fotelforradalmárok vagyunk, hogy sose emeljük föl a hátsónkat, így hiába a hergelés, sehogy se akarnak kitörni remek kis utcai zavargások… Pedig a fiúk igazán kitesznek magukért… (Madárlátta)

Ha nem riogathatna semmivel Orbán, az annyit tenne számára, hogy lekéne tenni a fegyvert. Nem tudna ki ellen hadakozni, magát a megmentő szerepében csillogtatni. Már pedig egy szabadságharcos, hogy is nézne ki fegyvertelenül? A migráció pedig még nagyon hosszú, akár évszázados is lehet, hiszen mióta léteznek emberek a földön mindig valamiféle mozgásban voltak. (K. L. István)

” Gyurcsánynak pedig hátrébb kellene állnia,” – khm… tudtommal ő az egyedüli, akitől valóban fél OV, ill. ugyanakkor bizonyítottan elég ütésálló. Szerintem harcoljon csak, de miniszterelnöknek nem lenne az igazi. A közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet pedig addig kell rejtegetni a fidesz elől, amíg csak lehet. (glorianna)

Így írtunk mi

Érinthetetlenek

A menekültáradat a Fidesz koronavírusa

Így működik évek óta a fideszes gépezet, most sem lesz máshogyan

Elképzelt telefonbeszélgetés

Már egy jó ideje összefogásra szólít fel a társadalom

Sem a kerítése, sem a rendőrsége, sem a katonái, sem a fegyverei

Ennek a műsornak nincs címe

Hol az örök titok szunnyad

Igénytelen ország igénytelen vezetője

Az utókor megvetése

A nap kommentje:

Nincs annál borzalmasabb mint, amikor hülyék szorgalmasan dolgoznak. (Zebike)