Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szaporodik a sötétségvírus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Megvan az új ellenség. Két lába van, repülni is tud, és meg nem erősített hírek szerint, ő hozza a babákat a családbarát családokba. Soros, Gyurcsány, migránsok, cigányok és Állítsátok meg Brüsszelt! sehol sem vagytok. Új idők járnak. Pihenjetek. Megvan minden magyarok megrontója, minden magyarok rosszakarója, de legalább egy Somogy megyei kistelepülésen biztosan.

A gólya.

Az. Hozza-viszi a koronavírust. Egy dömösi madármentő csapatát egy Somogy megyei községből keresték meg, hogy szedjék le a gólyafészket, mert félnek, hogy a hamarosan érkező vándormadarak koronavírust hoznak magukkal.

Márton András madármentő a Sokszínű Vidéknek mesélte el, hogy a faluban meg akarnak szabadulni az egyetlen gólyafészektől, az ráadásul egy játszótér közelében van. Hajjaj, pottyant egyet-kettőt az a szegény madár, és az egész falut körbezárják, lesz ott karantén – biztonságilag. Komolyan mondom, pontosan az jutott eszembe, amikor állítólag a szegény Isaurának gyűjtés indult, hogy felszabadítsák a rabszolgák kegyetlen sorsából. A fiataloknak mondom, hogy a Rabszolgasors egy televíziós filmsorozat volt a nyolcvanas években. Ült a képernyő előtt az egész ország – vagy a fele, vagy a negyede, ki tudja már. Ha jól emlékszem, az Isaurát alakító színésznő itten volt vendégségben minálunk. Nem minálunk, hanem Magyarországon.

Volt hiszti körülötte, ahogyan most a koronavírus veri ki sokakban a józan és higgadt eszet észt. Azt például nem tudom, hogy telibe vásárolták-e már a faluban a spájzokat, kamrákat, a csirkeólakat, istállókat kajával – a vírus terjendőssége gyanánt. Ami jelenleg nincs.

Szerencsére/vagy nem, a  madármentő megnyugtatta válaszlevelében a helyieket, nincs okuk az aggodalomra. Mint fogalmazott: először is a gólyák, fecskék nem Ázsiából, hanem Afrikából érkeznek hozzánk. Jó tudni azt is, hogy a madarak útja hosszú hetekig tart, így ha bármelyik meg is betegedne útközben valamilyen betegségben, akkor az állat legyengül, esélye sincs hazajutni és útja közben elpusztul.

A lappangási idő messze rövidebb, mint az ő vonulási idejük, a gólyától félni fölösleges, attól pedig, hogy koronavírust hoz, a tudomány jelenlegi állása szerint nem kell tartani.

Én hiszek neki, de korántsem tartom biztonságban a gólyafészket, mert, ha egyszer beindul a gyűlöletgépezet ebben az országban, annak nem nagyon szokott jó vége lenni. Pánik doszt. Ritka madár az, amelyik hosszú távollét után visszajön a saját kis fészkébe. Legalább a gólyákból ne csináljunk már hajléktalant, azokból van elég. Ha emberek is. Mi jöhet még, hogy jól kiröhögtessük magunkat mindenütt. Biztosan van ennek a településnek polgármestere is. Már csak azért lenne kutyakötelessége tájékoztatni a lakosságot hiszti és pánik ellen, hogy ott sem maradjanak az emberek sötétségben. Ha ez nem lenne hatásos, akkor rendeljenek Elios-lámpákat. Megvilágosodni ottan akkor más esély nincs.

Csessze meg, a szarvasi polgármester is belezúdult a legmélyebb homályba. Mert ha ott lettünk volna a szarvasi közgyűlésen, nem mindennapi gyakorta tapasztalt élményben lett volna részük. Igazából nem történt semmi, csak a polgármesternek olyannyira elgurult a gyógyszere, hogy annak hiányában olyan alpári lett, mint a legrosszabb bunkó paraszt a kocsmában, ha leenged a torkán öt felest meg két liter kannás bort. Azt nem gondolom, hogy a polgármester be lett volna rúgva, ő józan állapotában is tudja produkálni azt, amit a legnagyobb tahók. Feliratkozott közéjük ő is.

Azt csak nagyon remélem, hogy a szarvasi diákoknak nem kell kötelezően részt venniük a testületi üléseken, és ha egyenesben közvetítené a városi televíziójuk, azt sem nézik. Már csak úgy ezt is parancsra, mert valljuk be, manapság, ahol az igen kulturált fideszes nacsalnyikok megfordulnak, bármi lehet. Még sötét lyuk is.

Babák Mihály amúgy nem olyan

Szerencsétlen Babák Mihály polgármestert nem az ellenzék, hanem a mikrofon húzta fel. Az. A hangerő cukkolta fel. Olyannyira, hogy meg nem állta, hogy kioktassa a város jegyzőjét – írja az atv.hu.

Maga engem nem hall? Hát, ne haragudjon meg, de nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom.

A nő rögtön kérdőre vonta, miért kell így beszélni, de a polgármester nemhogy meghátrált volna, inkább még egyszer elsütötte:

Azt maga csinálja, az nem az én asztalom

Aztán még adott még egy jó tanácsot „Erzsike, akkor lehet fülorvoshoz kell menni, nem tudom.” – mondta és ezen is jól szórakoztak képviselőtársaikkal.

Jót röhögtek, mert ez a szint, ez az alpári, amikor meg vannak győződve arról, egy nővel mindent lehet. Keresztény Fidesz-stílus. Na most, Erzsike helyében azonnal elhagytam volna az egész hóbeleváncot, bizonyára nem egészen Arany János-i megjegyzéssel. Ha az a nő ott maradt, vessen magára, és csináljon úgy, mintha mi sem történt volna. Lelke rajta, ha nem mert ennek a tuskónak ellenállni. (Majd egyszer elmesélem, mi szépet, jót talált nekem mondani doktor tanult kollégám, és mi lett annak a következménye)

Babák elég öregecske ember már, most azt is mondhatnám, hogy mindig azon jár az esze, de nem, ez egy echte legális fideszes vélemény volt. Szinkronban az országgyűlési frakciójuknak nőgyűlölő, sértegető, ocsmány ki- és beszólásaival. Csak úgy jó keresztényileg, intelligensen. Kultúrpolgármester és -ember Babák. Vagy szegénynek gyerekkorában ló nyerített be neki a konyhaablakon.

Röhögött a testület. Club Paradicsom. Micsoda példamutató morális fölény! Babák bocsánatot kért:

Elnézést kérek, kutya bunkó voltam, akik ismernek tudják, hogy nem ilyen a modorom, és én is tudom, hogy ilyet nem illik mondani sem nyilvánosan, sem máshogy.

És akkor mi van? Attól még marad példamutató polgármester, mert minálunk az ilyen szexi-imádságos, vagy mi, tahóság a közszereplők természetes sajátja. Tisztelettel, tisztelet a normálisaknak. Közben azzal takarózik: ott az ülésen a véleményét nem ellenezték, meg különben is, jó hangulatú testületi ülések szoktak lenni. Ja, azt nem tudtam, hogy az ordenáréság is szerves része ottan a képviselői munkának. Amin jókat röhögnek. Igen ám, csak ez közéleti vircsaft. Azt most konkrétan döntsék el önök: hol van sötétebb? A Somogy megyei faluban vagy a szarvasi testületi ülésen.

A kutyákat pedig ne említse Babák, azok intelligens lények.

Az önök véleménye

Micsodaaa?! ” az emberek legyenek benne a döntésben”.. Mikor érdekelte a mi (ti) szabadságharcosunkat a nép véleménye ?! Csak néhány példa a közelmúltból : CEU , Rabszolga törvény , Nat… Nincs több kérdésem . Álságos , hazug, kártékony . Nincs a világon annyi hagymázas szappanopera ami több kárt tudna okozni ! Ez az ország maga a szappanopera…csak kár hogy folytatásos ..:( (Krisztina)

Orbánelvtársnak tele lett a pelenkája, mert most kiderülhet, hogy az a kerítés, amit a nyája megnyugtatására és egybentartása érdekében épített, nem állja útját több százezres menekülttömegnek….vagyis hogy a „király meztelen” Tehát pont az ellenkezőjébe fordul a nagy országvédő handabandázás és szájkarate! (Vagyim)

Azért azok ottannék az Unióban intelligensebbek, mit az egész fidessbrancs összesen… Tudják ők, hogy egyetlen egy menekült sem akar majd a szép, magyarhonban marardni, csak keresztül szaladnának rajta, ahogy pár éve tették…. (Hortenzia)

Szívesen költöznék én is valami kisebb helyre Budapest helyett, de hát mindenkim itt él. Ráadásul az egyik gyerekem nálam lakik. Ő nem szívesen autózna be a városba naponta, pedig a mostani lakásárak miatt, tudnék valamit venni, ha a Budapestit eladnám. (Transzporter)

Így írtunk mi

A lealjasodás szabályai szerint soha nem szabad félúton megállni

A párttagkönyv aggódik

Liberális keresztény

Pozitív példa

Még jó, hogy vannak, akik megengedhetik maguknak

Metán: valóban váratlan új kihívás?

Mindenki hülye, ez itt a helikopterek országa

Nem emel föl

Tulajdonképpen mi a bajod? (Harmadik rész)

Mit ér az egyik ember és mit a másik

A nap kommentje:

A fidesznek szembejött az élet. Az évek óta hirdetett kitalált veszélyek után egy nagyon is valódi vészhelyzet, mert egy járvány valóban az. És ilyenkor kiderül, hogy ha valódi baj van, akkor bizony nem elég a plakátkampány és az uszítás…. Akkor kiderül, ha a király meztelen… (V. D. G. Félix)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.