Augusztus 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még jó, hogy vannak, akik megengedhetik maguknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 949,660 forint, még hiányzik 2,050,340 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az alábbi MTI közleményből kiderül, hogy egyre többen költöznek ki Budapestről az agglomerációba, mert pénzügyileg egyszerűen már sokszor nem éri meg a fővárosban élni. A bérleti díjak és lakásárak hirtelen megemelkedése emberek ezreit kényszerítette arra, hogy egyre távolabbi városokba költözzenek. Aki ezt önként választotta, nem pedig erre kényszerült, az természetesen még javíthat is a főváros helyzetén, hiszen semmi szükség arra, hogy a fél ország egyetlen városban összpontosuljon.

Akik viszont kikényszerültek az áremelkedések miatt, azok munkahelye vélhetően továbbra is a fővárosban van, ezért mostantól kénytelenek lesznek minden munkanapon beutazni Budapestre. De szerencsére nem mindenki számára ilyen rossz a helyzet, hiszen a Fidesz legjobb haverjai a mai napig az első kerületben bérelnek gusztustalanul alacsony áron lakásokat. Hogy ez miért nem járt eddig a halandóknak? A választ persze mindenki tudja, de bízzunk benne, hogy az új polgármester ezen is változtatni fog hamarosan.

Ismét egyre többen költöznek ki Budapestről, így az agglomerációban szinte mindenütt nő, a fővárosban pedig csökken a népesség – közölte az Otthon Centrum az MTI-vel.

Az ingatlanközvetítő cég összesítése szerint a Budapest körüli 80 településből 78-ba többen költöznek, mint ahányan eljönnek. A népesség csak Gödöllőn és Százhalombattán csökkent. A legtöbb beköltözőt Érd, Szigetszentmiklós és Gyömrő fogadja, míg lakosságarányosan Délegyháza, Pócsmegyer és Nagytarcsa a legnépszerűbb.

Budapesten lakosságarányosan a XI. kerületben a legnagyobb a beköltözők aránya, míg a legtöbben a XI. és a XIII. kerületet választják. A népesség ennek ellenére ezekben a városrészekben is apad, és a vidékről érkezők egy része sem Budapestet választja – derül ki a közleményből. Az Otthon Centrum az ingatlanárakkal indokolja a kiköltözési hullám újbóli erősödését. A drágább budapesti kerületekben 800 ezer forint a téglaépítésű lakások átlagos ára négyzetméterenként, a legnépszerűbb agglomerációs településeken pedig 600 ezer forint. A cég vezető elemzője hangsúlyozta, hogy a sok beköltözőt fogadó településeken jelentősen nőnek az ingatlanárak. Soóki-Tóth Gábor hozzátette ugyanakkor, hogy a fizetőképes kereslet szűkös, ezért nem a legnépszerűbb települések a legdrágábbak – olvasható a közleményben.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!