Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy mindenki megértse: a gazda nem bukhat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hello, hello, jó estét kedves és drága olvasóink az úrban! A változatosság gyönyörködtető jellege okán mindenkit félrelöktem az útból, hogy ma kivételesen én zárhassam a napot, amit nem én kezdtem el. Nem azért, mert halaszthatatlan mondanivalóm lenne, hanem mert Selmeczi Gabriella jól időzített, kikezdhetetlen beszólását az úristennek nem bírom feledni: csak.

Nézzük, mi mindent fújt össze a szellő ezen a borongós februári napon, amelyen újabb dicsőséges negatív rekordott döntött a mi drága nemzeti forintunk. Amely – mi tagadás – a különben szintén gyengélkedő euróhoz képest is kegyetlenül szarul teljesít. Igaz, hogy a 339,23 még nem 340, de az attól elválasztó egy karnyújtás/köpés egyáltalán nem tűnik leküzdhetetlennek. Ezzel különben semmi baj nincs, mert amikor a bezzegelmúlthatszázévben volt gyenge a forint, az a balliberálisszocialistakommunista kormányok megbocsáthatatlan bűne és alkalmatlanságuk megdönthetetlen bizonyítéka volt. Ezzel szemben a mostani gyenge forint pedig micsaoda? Nemzeti érdek. Sőtpláne.

Járulékos irrelevanciaként mondom: úgy tűnik, a Központi Statiszikai Hivatal felett is átvette az irányítást Soros, vagy én nem tudom, mi történhetett, mert a ma közzétett közleményük szerint olyan, mintha romlanának Európa zászlóshajójának gazdasági kilátásai. Amennyiben hat hónap után először csökkent a magyar export éves alapon, és a külkereskedelmi mérleg többlete is olvadásnak indult. Tartok tőle, hogy nem a nem létező klímaváltozás miatt. Ámazonban ha valaki esetleg arra a következtetésre akarna jutni, hogy a sosem volt még ilyen gyenge forint hátterében Tolcsy bácsi nemzeti bankjának unortodox kamatpolitikája, és sok minden egyéb mellett esetleg a magyar kormány és az Európai Unió felhőtlennek nem nevezhető kapcsolata is felfedezhető, azt ki kell ábrándítanom. Ne tessenek spekulálni. Az MTI szerint nem a forint omlott össze történelmileg, hanem az euró erősödött, mint az állat:

Történelmi csúcsra erősödött az euró a forinttal szemben pénteken 10 órakor. 

Hát nem? Hát de. Úgyhogy aki olyan baromságokkal jön, hogy belátható időn belül akár 350 körüli szintig romolhat a forint, az is rosszul tudja: valójában az euró erősödik, izmosodik megállás nélkül.

Jó, ez hagyján. Soros viszont meghekkelte a novekedes.hu oldalt is, ahol Matolcsy doktor szokta kiengedni a fáradt gőzt, midőn unortodox gazdasági utópiáit és hagymázas, lázas álmait teregeti szanaszét két mexikói közmondás közé ékelve. Ezúttal nem ez történt, hanem. Beszámoltak egy olyan kutatásról, amelyben 105 országot rangsoroltak aszerint, hogy hol a legjobb nyugdíjasnak lenni. Ehhez 7 darab mutatót vizsgáltak, az átlagos élettartamtól az ingatlanárakon, a megélhetési költségeken keresztül a nyugdíjkorhatárig. Arra jutottak, hogy a legjobb a hanyatló Nyugat olyan no-go zónáiban megöregedni, mint Finnország, Dánia vagy Hollandia. Ami némiképp ellentmond azoknak a derék chemtrail hívő, Orbánba szerelmes, migránsoktól rettegő német nyugdíjasoknak, akik lényegében a migránserőszak miatt migráltak Mária országába, értelmet adni nyugdíjas éveiknek. Az igaz, hogy Németország nincs a 105-ös lista első tíz helyezettje között, de az még ennél is sokkal durvább, hogy az 50. helyre szorult Magyarországot Csehország (11. hely), Lengyelország (24. hely), Szlovákia (27. hely) és Szlovénia (29. hely) is megelőzi. Arról már nem beszélve, hogy a fideszes propagandában rendszeresen még országnak sem nevezhető latorállamként emlegetett Románia a 39. helyen hasít. Természetesen nem javaslom senkinek, hogy mérget vegyen ennek a kutatásnak az eredményeire, de azért az elgondolkodtató, hogy már lassan nincs olyan nemzetközi kutatás – amit nem a propaganda rendel meg geci sok közpénzért -, amelyben Orbánia akárcsak a régióhoz képest is elfogadható helyezést érne el.

Tudom, jelentéktelen faszságok ezek ahhoz képest, hogy ostrom alatt áll az ország. Ezért aztán az összes hadra fogható Nógrádi Györgyöt és egyéb hozzáértőket betoltak a migránstévébe (közben Németh Szilárd a Facebookon hazudva uszít), hogy egymás tyúkszemére taposva keltsék a pánikot, miszerint sajnos nem tört ki a háború egyelőre (igény az volna rá), de újabb és újabb támadásokra kell számítani. A mai és a tegnapi és a holnapi hős pojácája díj azonban ezúttal is az állampárt ötös számú tagkönyvét bitorló véresszájnak jár, aki mielőtt a Magyar Nemzeten megjelent fővezércikkében gúnyolodva nekirongyolt a Nemzeti alaptantervet bíráló pedagógusoknak, és pájdágógosznak meg szerencsétlennek nevezte őket, felbecsülhetetlen értékű személyes blogján állt neki hazafiasan fenyegetőzni. Hogy amennyiben a politikai helyzet úgy kívánja, félmilliós békemenettel vonul a déli határra. Segíteni határőreinknek, rendőreinknek. Nem fegyverrel, nem erőszakkal, pusztán a jelenlétével. Mert megint provokálják a kormányt (azaz a hazát), úgyhogy lássák a migránsok, milyen sokan vagyunk, és kurvaélet, hogy itt nem jönnek át.

Gondolom, nem lesz olcsó, de mivel Orbán Viktor hatalma és a világbajnok kormányzati disznóságokról való figyelemelterelés a tét, majd az adófizetők szívesen állják a buszoztatás, zabáltatás, menetelés költségeit. Eddig sem ingyen békemeneteltek, most sem ingyen fognak. Már ha egyáltalán sikerül összelogisztikázni a keménymagot. Az persze jó kérdés, hogy faszért kell félmillió fanatikust a világ legbiztonságosabb országának, leghősiesebben és legeredményesebben védett határkerítéséhez csődíteni, pláne békés emberek, gyerekek, és nők ellen, de nem zavarnám össze a fehér, keresztény, heteroszexuális macsót az őrjöngésben. Ezért fizetik, ezt csinálja. Kelti a hangulatot, hergel és uszít, hogy mindenki megértse: Orbán nem bukhat. Akkor sem, ha bukás-pozitív, világbajnok disznóságokkal tele a padlás. Ja, és egyáltalán nem az a 6 milliárdos picsa veszteség mindennek a netovábbja, amivel Mészáros üzleti zsenitől az állam átveszi a Mátrai Erőművet.

És végül szeretném az összes kormány körül sertepertélő, közpénzekkel kitömött, civilnek álcázott, kormánybarát álcivil szervezet figyelmét felhívni arra, hogy a politikai megrendelések szolgai teljesítése és a családbarát szemforgatás helyett érdemes lenne KOMOLY, VALÓS társadalmi problémákkal foglalkozni. Ezek közül csak az egyik a családon belüli erőszak, amely – a korábbi győri mészárlás után – most Tatabányán sújtott le. Ahol egy férfi megölte 7 és 9 éves gyermekét, majd magával is végzett.

Gondolok itt például a Mindennapok Női Szemmel Egyesületre, amely miután 2018-ban például 18 millió 351 ezer forintot kapott a központi költségvetésből, most – közérdekű MTI-hír – online petíciót indít Jávor Benedek leváltásáért (korábban azért sztrájkoltak, hogy sehol ne játsszanak Gothár darabot), mert tudniillik:

Jávor Benedek közösségi oldalán egy közéleti szereplőt, egy nőt, egy három gyermekes családanyát olyan alpári, primitív módon sértett meg, ami elfogadhatatlan Magyarországon.

Szerintem meg az elfogadhatatlan, hogy miközben a családbarát Magyarországon emberek szakmányban irtják ki a családjukat, mindenféle közpénzzel megtámogatott gittegyletek reszelgetik a kormánypropaganda bűzös szellentéseit, mások nevében sértődnek meg, és eltartott kisujjal asszisztálnak ahhoz, hogy az érdemi, súlyos, a tyúkszaros mindennapokat érintő, emberi életeket követelő társadalmi problémákat a kormányzat sikeresen szőnyeg alá söpörje. Pont azt művelik, amit Bayer a maga szakterületén. Ez valóban elfogadhatatlan, szégyenletes és undorító.

Ha valakit esetleg érdekel, de lemaradt róla, ez volt a mai műsor:

Karaván nincs, de a kutyák ugatnak 

Amikor már a rendőrök és a bírók is a hatalom csicskásaivá válnak 

Ha 100 millió forint sérti a társadalom igazságérzetét, akkor 6000 millió miért nem? 

„Csak a Fidesz” 

A Nézőpont Intézet ott segít, ahol csak tud

Őrjöngő hazaszeretet

Befogott orral lenyeli

Szeretnék

Meseország

Nemzeti identitás

Ezeket nem én mondtam, hanem az olvasó, akinek mindig igaza van:

Egyre szánalmasabbak ezek a migránsokkal való riogatással próbálkozások. Külön-külön nem is annyira „szemkilövető”, de ha sorba rakom: migráns alagút, migráns gumicsónak, migránsok támadták a kerítést, megindultak a migránsok, és mindez néhány hónap alatt, akkor ez egyesen sértő a gondolkodó emberek számára. Persze a címzés nem nekik szól. (János Jancsó)

Hivatásuk szívatásunk. Ez is egyik biztos jele a nem-demokráciának. (masikszempont)

A fidesz és a szakértelem. Makó és Jeruzsálem. (Tibor Panyor)

A nap kiemelt bölcsessége pedig:

A komplett felnőtt magyar lakosság felelős azért amiben élünk. Mindegy mi a világnézete (vagy van-e egyáltalán). Mindegy melyik oldalon áll. Vannak a demokráciának, az emberi jogoknak olyan – ideológiákon átívelő – minimumai, amik nem sérülhetnének egy normális, egészséges társadalomban. Az ilyenek ellen közösen kellene (kellett volna már rég) fellépni az embereknek a hatalommal szemben. Az a véleményem, hogy a tizedik évben kijelenthetjük, hogy nem a Fidesz a felelős azért ami itt folyik, hanem mi. Mindenki aki tűri / elfogadja / kiszolgálja ezt a rendszert. (rita bolla)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.