Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


„Csak a Fidesz”

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nincs Facebook profilom. Töröltem. Persze erről nem szóltak a híradások, mert én nem Mark Hamill vagy Stephen King vagyok. Twitterem meg nincs. Két éve nincs már, de el tudom képzelni, hogy még mindig minden ugyan olyan, mint régen volt. Egy napon ráébredtem, hogy ha letakarom egy politikai csoport fejlécét, a hozzászólásokból kiszedem a politikusok neveit, akkor gyakorlatilag nem tudom megmondani, hogy kormánypárti, avagy ellenzéki e az adott csoport. Mindenhonnan csak a mocsok, vádaskodás, csúsztatás, ferdítés ömlött az arcomba. A „kedvencem” az a rész volt, mikor elkezdődött az ujjal mutogatás, hogy ezt kinek is köszönhetjük, de ingerenciája senkinek sem volt, hogy változtasson rajta.

Jávor Benedek szólott. Csak nem jót. Sőt, nagyon rosszat. Mondom én, aki egy ellenzéki, libsi, bolsi, nem magyar, hazaáruló, stb. Ez megerősített abban, hogy semmi sem változott. Most nem szeretnék abba a nyilvánvaló ténybe belemenni, hogy ezzel támadási felületet adott a kormányoldal kezébe. Mivel ők általában nagy svunggal támadnak, ki nem hagynák a lehetőséget, hogy nekiszaladjanak Karácsony Gergelynek. Ezt Novák Katalin meg is tette. Az a helyzet, hogy én nem Budapestiként is drukkolok Karácsony Gergelynek, annak ellenére, hogy már tett olyat, amivel nagyon nem értettem egyet. Javaslatot arra, hogy Tarlós István több jutalmat kapjon, mint amennyi nem jár neki. Csak pislogtam, mint Ábel a reklámrengetegben és köhögésbe fúló hangon azt kérdeztem: „De miért?” Hagyjuk is. Térjünk vissza Jávor Benedek szavaira, amit emlékeztetőül idepakolok:

„Imádkozom, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és nehogy véletlenül egy ungabungaparti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett. A magyar családügyi államtitkár látogatása Silvio Berlusconinál #uramatyám #ungabunga” úr 

Nem sok különbséget látok a fideszes és a fenti kommunikáció között. Kezdjük ott, hogy Ön semmilyen utalást nem tesz Berlusconi viselt dolgaira, pedig ez egy fontos momentum (nem a párt) lenne. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a kormánypárti hívek keresztény értékrendjét nem piszkálják meg olyan dolgok, mint például az, hogy Borkai Zsolt mibe is mártogatja a kolbászát. Főleg úgy, hogy erről még felvételek is készültek. Ezt semmi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy újraválasztották. Innen már csak egy lépés lett volna felfogni azt az ordenáré nagy „bizniszt” amivel Győrben sokan igen nagy vagyonra tettek szert. A fideszes értékrendbe az is bőven belefér, hogy közpénzből renoválták Cecília cicijét, majd, hogy elférjen, ugyan csak a közpénz varázslattal bővítették a Rogán villát. Ez nem érdekli őket, mi muglik meg úgy sem értjük. Sértett büszkeséggel határolódnak el attól, egy ellenzéki mindezeket az orruk alá dörgöli. Mit érdekli őket, hogy Rogán Antal a Borkai Zsolt által is kedvelt slágert dúdolja (azaz már csak dúdolta) esténként. „Add ide a didit….” A vagyonosodási rejtélyek pedig elsikkadnak, mint a közpénzek, mert az ellenzék egy szexista rohadék.

Kedves Jávor úr. Elmondom mit tanultam az elmúlt években.

– Ki sértegethet nőket büntetlenül? Csak a Fidesz.

– Ki beszélhet bele más magánéletébe? Ki „turkálhat” a nők méhében? Ki vonhat kérdőre? Csak a Fidesz.

-Ki „hülye vén kurvázhat” következmény nélkül? Csak a Fidesz.

-Ki az akihez senkinek semmi köze? Ki az akit mindenki csak bánt? Ki az aki ellenségekkel van körülvéve? Csak a Fidesz.

A fentiek tükrében lenne egy javaslatom Önnek és minden ellenzéki politikusnak, sőt magát ellenzékinek valló kommentelőnek. Stílust kell váltani és nem beállni a sorba. Jó-jó. Tudom. A fenti soraimba is bele lehet kötni, de ugye aki nem tudja mi az a „példa” az vessen magára. Éppen lehet valódi keresztényi viselkedést is mutatni. „Megdobnak kővel…..” Tapasztalatból tudom, hogy ha nem veszem fel a kommentkesztyűt, az sokkal jobban idegesíti a troll-t, mint bármi más. Schobert Norbi is ráfaragott volna, ha senki nem veszi fel a kesztyűt. Megfőhetett volna a saját levében, miközben saját jelentéktelenségén tűnődik. Azzal is tisztában kell lenni, hogy hiába lett volna bármilyen háttér információ, akkor is találnak kötözködni valót. Ha más nem akkor  Cöf/Cöka mutáció…formáció. Persze jól hangzott volna, hogy:

„Bízom benne, hogy Berlusconi tanult a hivatali visszaélés és a prostitúcióra való kényszerítésért való büntetésből és Novák Katalin biztonságban van mellette. Igaz ellenzéki képviselőként vagyok jelen itt Brüsszelben, de magyarként aggódom Katalin biztonságáért. #uramovdmeg #veledvagyokkati

Azt is írhatta volna, hogy „madarat tolláról, embert barátjáról”. Bár azt nem tudom ennek van e angol megfelelője, de mindegy is, mert ez is támadható lenne, mint minden. Szóban az ember követ el hibákat. Tesz visszavonhatatlan kijelentéseket, de most az írott szóról beszélünk, amit nagyon jól meg és át lehet gondolni. Ha már az a (ellenzéki) közvélekedés, hogy az Orbán érában durvult el a közbeszéd, akkor legyen az az ellenzéki cselekedet, hogy nem szállunk be ebbe. Ha vannak érveink mondjuk el, igaz lesöprik mert libsi hazugság, de nem kell vele foglalkozni, mert ha beszállunk a céltalan mocskolódásba akkor megadjuk azt amit a Fidesz szeretne: Az „ellenséget” aki ellen „háborúzni” kell.

Kedves Jávor Benedek úr,

Ön hibát követett el. Ez az az eset, mikor meg sem kellett volna szólalni, de ezt nem szeretném ha sértésnek venné. Csak arra célzok, hogy az ország nem „csak a Fidesz”, ezt fontos lenne megélnünk a hétköznapjainkban is. Pontosan Ön az akinek tudnia kéne, hogy „lehet más politika” és nagyon fontos a „párbeszéd”.

Singing Jungle

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.