Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor már a rendőrök és a bírók is a hatalom csicskásaivá válnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A ligetvédők esete tökéletesen megmutatja a mai jogállam helyzetét Magyarországon. Pontosabban annak hiányát, hiszen a döntés egyértelművé teszi, hogy a hatalom zsoldosai szinte bármit megtehetnek – a rendőrök csicskáztatását is beleértve – miközben egy egyszerű halandó akár azért is büntetést kaphat, ha egyébként őt érte sérelem. A tegnapi döntést követően senki ne jöjjön azzal, hogy nem fair a bíróságokat vagy a rendőrséget bírálni, amiért azok kiszolgálják a hatalmat, hiszen jól láthatóan pontosan ez történik. A parancsra tettem vagy nekem ez a munkám nem felmentő tényezők, hiszen váltani mindig lehet. Az, hogy idáig jutottunk, az emberek folyamatos asszisztálásának is köszönhető, hiszen nélkülük ez soha nem mehetett volna végbe. Volt azonban igény a gerinctelenségre, a megalkuvásra, a szolgaságra, elég volt egy megfelelő összeget ajánlani érte cserébe.

Magukat biztonsági őröknek hazudó bűnözők, ehhez asszisztáló rendőrök és bírók. Az igazságszolgáltatást a saját kezükbe vették, ezzel lényegében értelmetlenné téve az egész rendszert. Már a ligetvédők kidobásakor bejelenthették volna, hogy nem hogy bűncselekményt nem követtek el a kopaszok – Gulyás Márton ujjának eltörésekor – hanem még ők jártak el jogszerűen. Az ítélet már előre meg volt írva, amivel a Tanú című film sokadszorra is valósággá vált a 21. századi Magyarországon. Ezek után azonban ki csodálkozik azon, ha egy rendőri egyenruhába öltözött emberben nem bízik meg senki? Hogy őket nem hogy nem tisztelik, de még csak komolyan sem veszik. Annyi okot szolgáltattak már annak érdekében, hogy ez így is legyen, hogy ezzel nehéz lenne vitatkozni. Csak azokat sajnálom, akik még ezen körülmények között is képesek voltak normális rendőrök maradni és kénytelenek szemtanúivá válni annak, hogy munkatársaik és főnökeik lementek kutyába.

Fejenként száz óra közérdekű munkára ítéltek nyolc ligetvédők, mert négy éve, 2016 nyarán megrongálták az építkezés körüli kerítést. A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítélete nem jogerős.

Hogy mi volt a rongálás oka? Lássuk:

A vádlottak a tárgyalásokon arról beszéltek, azért kezdték el leszedni a tábort takaró lapokat, mert a biztonsági őrök a dulakodás során bevittek oda magukkal két ligetvédőt, és látni akarták, mi történik velük.

A lényeg mégsem az, hogy szabálysértést követtek el a ligetvédők vagy sem – az egy pillanatig sem volt erőszakos – hanem az, hogy ezzel szemben a liget állítólagos védelmére kivezényelt verőemberek milyen törvénytelenségeket úsztak meg büntetlenül. Ujjtörés – itt műtétre is szükség volt -, Komáromy Gergely gyomron ütése, egy rendőr lefújása gázsprével. Ezekkel az emberekkel semmi nem történt, nem hogy közmunkára nem ítélték őket, de még csak bíróság előtt sem kellett megjelenniük, hiszen egyértelműen a hatalom szolgái. Az egészben a leggusztustalanabb mégis az, hogy a rendőröket úgy csicsáztatták a kopaszok, ahogy épp kedvük tartotta, sőt, volt olyan is, hogy parancsot adtak nekik. Ilyet, egy jogállamban nem lehet megtenni.

Úgy tűnik, a politika az élet minden területén felülírja a józan észt. Ma már kikerülhetetlenné vált az, hogy az ember  találkozzon a Fidesz közéletre történő rátelepedésével. Lehet, hogy a mai napig – mint ahogy mindig is voltak ilyen emberek – vannak olyanok, akik azt állítják, őket nem érdekli a politika, csak hát be kellene már látni végre, hogy az a mindennapi élet egy igen fontos része. A törvényeket, a rendelkezéseket, amelyek mindannyiunkat érintenek nem mások, mint a politikusok hozzák. A fizetésünk mértékét is – a legtöbb esetben – a politikai vezetés befolyásolja, még akkor is, ha nem állami cégnek dolgozunk. Már csak ezért is értelmetlen az, hogy az emberek igen nagy százaléka el sem megy szavazni, mondván, úgysem változik semmi. Ha nem mennek el, akkor tényleg nem fog semmi sem változni és lehet, egyszer majd őket rabolják ki vagy ütik le, aztán majd nézhet, ha ezek után a bíróság még majd őt kötelezi közmunkára, mert az elkövető valamelyik fideszes potentát rokona.

Az, amit a Fidesz művelt ezzel az országgal – a magyarok asszisztálásával – mindenkit érint. Fiatalokat és időseket, nőket, férfiakat és gyermekeket egyaránt. A ligetvédők esete pedig tökéletesen megmutatta, hogy már eljutottunk arra a szintre, ahol lényegében értelmét vesztik a törvények, hiszen ha bűnözők ütlegelhetnek embereket a rendőrök szeme láttára, mindenféle büntetés nélkül, ott nincs igazságszolgáltatás. Hogy ezek után mi következik? Azt csak megjósolni lehet, mindenesetre semmi jóra nem érdemes készülni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.