Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A több milliós focista fizetésektől a fagyhalálig

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Nincsen veszve semmi, Magyarország nem hagyja magát, egyre jobban teljesít. Odafigyelnek Orbánék a bérekre, igyekeznek mindenkinek érdeme szerint osztogatni. Így fordulhatott elő, hogy a régiós szintnek már megfelelünk, bekerülhetünk a top20-ba is Európában. Azért ez nem semmi, nem kell folyton nyavalyogni – áldásos tevékenységével a nemzeti kormányunk éjjel-nappal azon dolgozik, hogy elérjük a milliós fizetéseket. Nem olyan nagyon könnyű ez, de ha Orbán akar valamit, azt meg is valósítja. Akarnok, szavahihető és empatikus miniszterelnök. Ezt eddig is tudtuk, csak az úgy van, hogy az ember nem szerethet mindenkit – egy kormányfőnek rangsort kell felállítani. Ma te jársz jól, holnap ő, holnapután mi. De leginkább ők.

Ők, a magyar futballisták. Első a nép szórakoztatása, a kenyér meg majd jön magától. Átlagosan egy magyar focicsapat a 2018-ban évben 5,3 millió eurót költött el fizetésekre, vagyis az akkori év végi árfolyamon számolva 1,7 milliárd forintot – derül ki az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nemrég kiadott üzleti jelentéséből – írja az mfor. A dokumentumból kiderül az is, hogy a 2018-as 16 százalékos növekedésnek köszönhetően az európai ligák rangsorában a 21. helyet szerezte meg Magyarország az előző évi 23. után. A fejlődés töretlen.

  • 2015-ben a ranglista 24. helyén szerepelt hazánk,
  • az akkori 42 millió euró után 2018-ban már 64 milliót költött az élvonal fizetésekre,
  • az egy klubra vetített átlagos bérköltség 3,5 millió euróról 5,3-ra növekedett.

Hurrá! Főleg azóta járnak jól a focistáink, amióta a fideszes Tiba Istvánnak – akinek a neve mellesleg a balmazújvárosi fociklubbal forrt össze – kibuggyant az agyából: a sportvállalkozás mentesüljön a sportoló bére után fizetendő ekho teljesítése alól. Na látják, nem kell ahhoz miniszterelnöknek lenni, hogy szívén viselje valaki a labdarúgóink sorsát, különös tekintettel akkor, amikor ez Tiba is profitálhat belőle. Nem hagy Orbán senkit sem a kapufa mögött. Kicsit még megspékelték a kedvezményeket azzal a 2018-as törvénymódosítással, miszerint a kormány megnövelte az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás felső határát, 250 millió forint éves juttatás helyett már 500 millióig lehet ezt az egyszerűsített adózási formát választani.

Ennek során a sportoló – 15 százalékos ekhót fizet a bruttó béréből szemben a hagyományos adózás 33,5 százalékával. Minden esély megvan arra, hogy a magyar NBI bekerül az európai ligák top 20-as mezőnyébe.

A focisták átlagos fizetése bruttó 3,3 millió forint havonta.

Persze, hogy átlagos, mert, aki a kispadon ül végelgyengülésben, az is hazavisz egymillió forintot. Akkor mi a lófaroknak csodálkozunk azon, hogy az egyik közjogi méltóság, Áder János fizetését felemelték 3 millió forintra. Igaz, Áder nem rugdos, nem futkos, ül szépen nyugodtan a tóparton, és várja a kapást. Ha van, ha nincs, a 3 milla akkor is jár. Nem olyan sok ez egy gyepen labdát kergetőhöz képest. De így vagyunk például a MÁV meg a Magyar Posta vezérének ötmilliójával is. Nem kell belegebednie egyiknek sem, hogy a saját bérükön kívül utolérjük Európát. A koszos, örökké késő vonatokkal nem is lehet. A postások kizsigerelésével meg pláne nem. Hogy a francba lehet évek óta, hogy a sok közpénzt lenyelő főmuftikkal minden trottyá válik? Nem kérdeztem komolyan.

Az UEFA jelentése elárul egy fontos adatot: egy átlagos magyar csapatnál a focisták bére éves szinten 1,3 milliárd forintot emésztett fel, vagyis havi 108 millió forintot. Akkor egy magyar labdakergető az igen színvonalas magyar bajnokságban havi bruttó 3,3 millió forintért rúgta a bőrt – az akkori nemzetgazdasági keresetnek a tízszereséért.

Mondtam én, hogy végre belecsaptunk az európai lecsóba, mert most már nem csak üresen esszük a hagymát, paprikát, paradicsomot – jut bele kolbász is. Ez az igazi magyaros orbáni felzárkóztatás. Lehet tovább tökölni az orvosok, az ápolók, a pedagógusok, a rendőrök, az óvónők, és még száz szakma fizetésével. Plusz a nyugdíjakkal is. Szépen álljanak a sorban, aztán ha lesz pénz, lesz; ha meg nem, akkor lehet rohadt hangosan kiabálni. Vagy felcuccolva elhagyni a magyar Paradicsomot.

  • Ha az egy klubra eső átlagos bérkiadást nézzük, akkor a magyar NBI-es klubok 5,3 milliós költségénél már csak az ukrán és a lengyel csapatoknál magasabb az ilyen jellegű kiadás. Viszont 2015-ben még a horvátok is előttünk voltak, és pont ugyanannyi átlagos bérköltség jutott egy román klubra is, mint a magyarra, 3,5 millió euró.

Na ezt körülbelül pontosan úgy letojom, mint tyúk a veranda lépcsőjét. Ahogyan azt is, hogy a Transfermarkt adatai alapján a magyar bajnokság a régió élén áll, a csapatoknál átlagosan 33 játékos van, mögöttünk megosztva a második helyen a román és a lengyel klubok szerepelnek 30-30 focistával. Magyar bajnokság! Dugig külföldi szeretemmigráns játékosokkal, akiket a magyar adófizetők tartanak jól. Magyar klubok hoznak levitézlett harmad,- negyedosztályú külföldi játékosokat – nyilván a színvonal emelésére. Ami eddig nem jött be, mert változatlanul üresek a milliárdos stadionok; az utánpótlás pedig vár a sorára – a luxus fociakadémiákon.

Közpénzből kistafírozni a semmit – ez Orbán mániákus bravúros teljesítménye. Piaci alapon nem merik megméretni magukat, csak a közbeszerzéseken elnyert és a tao-val megloccsantott közpénzekkel ülnek a magas lovon a dagadó NER-lovagok. Álprofik lepik el a gyepet. Az úgy van: profin magas fizetés – amatőr játék. Ez is csak nálunk eshet meg. Felturbózott sportegyesületekre költünk el milliárdokat, miközben…

Millió összehasonlítást tudnék tenni Orbán Viktor félrecsavart agyú közpénzlopásáról: a csókosok örömére a másnemszámít emberek kárára. Tudják, ha egy olyan csicsamicsahejdejó, magán sajtótájékoztatóján – ahova nem engednének be -, egészen véletlenül az orrom elé dugnák a mikrofont, két kérdésem biztosan lenne.

1. Amíg dúl a szegénység az országban, hogyan van joga az Isten pénzét is a semmi érdemlegeset nem nyújtó focistákra költeni? Ezt tutin kimagyarázná, ahogy szokta: egészséges, dicsőséges meg a mi hazafias keresztény sportunk… ez a nemzet, a fiatalság jövője. Erőt, egészséget!

2. Mi szól ahhoz miniszterelnökként és magánemberként, hogy az idei télen már majdnem száz ember szenvedett fagyhalált? Talán megfagyna a levegő a karmelita kolostorban, de érdekelne nagyon a válasza.

Mert: tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, ezzel a fagyhalál áldozatainak száma 95-re emelkedett szeptember közepétől január közepéig – közölte a Magyar Szociális Fórum. A civil szervezet adatai szerint a hideg miatt végzetesen kihűltek többsége (megközelítőleg 60 százalékuk) fűtetlen lakásban vesztette életét, a többiek kórházba szállításuk közben, vagy beszállításuk után (körülbelül 20 százalék), illetve a szabad ég alatt (körülbelül 20 százalék). A szervezet szerint ráadásul tavalyhoz képest nőtt a fagyhalál áldozatainak száma, a rendszerváltás óta pedig több mint 8500 ember életébe került a probléma megoldatlansága – írja a Magyar Narancs.

A konkrét, nem igazán bonyolult kérdésre mit válaszolna Orbán ott a nemzetközi sajtótájékoztatón? Pedig még hozzá sem tenném a magyar, európai színvonalú egészségügy vagy a családon belüli erőszak gyermek és nő áldozatainak számát. Azt sem, hogy a kilátástalanság miatt, hányan vetettek véget életüknek a tíz év alatt. Hányan tengődnek élő halottként a nyomorúságukban?

Tudják mit? Nem is nagyon érdekelne a válasza, mert úgyis csak félrebeszélne, sumákolva – orrát piszkálva, nagy mellénnyel. Beszélnek helyette a tények. Nem tudom, hogy önök szerint nagyon keményen hangzana, ha azt mondanám: ők az Orbán-rendszer áldozatai. …és még az is lehet, hogy a régióban olyan előkelő helyen állunk ebben az embertelen csúfságban, mint a 3,3 milliós focisták. Csak ez bűn, Orbán halálos bűne. Ez is.

Az önök véleménye

Káderjános is csak egy szolga, aki azt teszi, amit parancsolnak neki, magasrangú szolga, de csak egy szolga, semmi más…. (Vagyim)

C@r lehet majd a bajszosnak nyuggernek lenni… semmi megbecsülés , semmi tisztelet…( a pénze ugyan nem lesz kevesebb ) , de a tisztelet hiánya fájóbb lehet a felhalmozott milliók mellett.. (Krisztina)

Lehet, velem van a gond, de én ennek a balettbugyis majomparádénak sosem értettem, hogy mi jön ki a száján. Pedig esküszöm, volt, hogy többször visszahallgattam egy-egy mondatát, hogy értelmezni tudjam. Bár ez nem csak rá, hanem a törpegenerálisra is vonatkozik… Jah, és a fotó…hát igazán édike pofát vág a lölköm rajta. Jól elkapta a pillanatot a fotós…😃 (Hortenzia)

Végöl is a kétgombos zakó felső gombját illik-kell begombolni, ha már gombolunk. A zsebredugott kéz ellenben nagyon paré, Az arc meg az elvárt és megszokott, semmi meglepő, semmi új. Ez az alak armaniban is paraszt marad, a rosszabbik fajtából (Olga)

Nagyon itt lenne az ideje, hogy az egyházakat a hívők tartsák el. Saját pénzükből. (kolozsi)

Matolcsira már három szinten mondta ki a bíróság, hogy lopja a közpénzt és Bárándy Gergely jogosan hívja tolvajnak, még a Kúria dönthet másként, de mindegy, hogy döntenek, mert élvezi a főnök bizalmát, tehát marad. Nincs sem bíró, sem ügyész, aki lemerné tartóztatni. (István)

Ja. Tárt karókkal várnak minket a testvéri keletiek. (anima)

Így írtunk mi

Ellenség

A Helsinki Bizottság és a csempészett csótányok

A hazudozás önmagában nem büntetőjogi kategória

Kint is vagyunk, bent is vagyunk, vajon boldogok vagyunk?

Varga Judit komolyan a törvényi szigorról beszél a családon belüli erőszak ügyében? A vak komondorok országában ez minimum érdekes

Az embert emberré tevő jellemvonások ordító hiánya

A birka

A repülő farkas

Nemzeti szemétügy

A Fidesz bedobta a gyeplőt a lovak közé

A nap kommentje:

„Magyarország mai kormánya egy ketyegő bomba az EU külterületén, de elvileg azon belül. Az ilyet csak hatástalanítással lehet megóvni attól, hogy tovább terjessze a vírusát, betegségét, pusztító hatását.” Egyetértek, bár elsősorban Magyarország létét veszélyezteti, a neo-bolsevik orbáni maffiakormány. (Toportyán)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.