Február 27,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ellenség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,001,188 forint, még hiányzik 1,998,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Ha hétfő, akkor én vagyok az ügyeletes. Meg kedden, szerdán és egész héten. Sűrű hetünk volt az elmúlt, Orbán Viktor és udvartartása rasszista kirohanásokat végez, közben a pártszolgálatos mocsármédia azt üvöltözi, hogy a libsik a magyarok ellen uszítják a cigányokat. Az semmi, de van, aki el is hiszi. Igaz, az ilyen lágyagyú fejében az az alapvetés sem fogalmazódik meg (még kérdés szintjén sem), hogy a cigány éppen úgy magyar, mint sváb vagy a tót. Vagy mint te és mint én.

Most pedig hadd mutassam meg a közelmúlt terméseinek egy gyöngyszemét, az egyik kedvencemet:

Magyar György ügyvéd egy időben gyakori vendég volt az ellenségnek harc nélkül, ezüsttálcán átnyújtott Hír TV-ben. Ez az időszak egybeesett azzal, amikor még Kálmán Olga legendás objektivitásával és Veiszer Alinda földrészeken átívelő szakmaiságával akarták kormányra segíteni a Jobbikot a Fideszt kisebb, de inkább nagyobb összegekért eláruló, magukat jobboldalinak hazudó újságírók.

A Magyaridők Nemzeten található a teljes mű. Kivételesen nem teszek linket, annyit nem fizet Soros-Gyurcsány-Rothschild. Az elmúlt héten tudtuk meg a lakájmédiából és az ő lelkes olvasóiktól, hogy ez a hármas pénzeli a Szalonnát. Az még nem tiszta, hogy együtt vagy külön-külön. Az főleg nem tiszta, hogy milyen számlára utalják a lefizetésünkre/megvásárlásunka szánt összeget, mert hozzánk sajnos egy fillér sem jutott el az elmúlt négy évben. Igaz, előtte sem.

De kanyarodjak vissza az idézethez. A cikk alapvető témája nem érdekes, csak a központi pártutasítás egy kivitelezési formája (Magyar György ügyvéd és a börtönbiznisz vonalon), a szerző végzettségét tekintve balett táncos, de lényegében mindenhez ért, a publicisztikától a műsorvezetésig. Ez utóbbi nagyon szórakoztató. Nekem Szaniszló Ferencet juttatta az eszembe, amikor a kamera láttán szinte sokkos állapotban, előre-hátra dűlöngélve hadarta a betanult szöveget.

Kezdjük az ellenségnek harc nélkül, ezüsttálcán átnyújtott HírTV-vel. Mire gondolhatott a költő? Ki az ellenség? A Hír TV első vezérigazgatója, Borókai Gábor? A második tulajdonos, Töröcskei István, Simicska Lajos barátja és harcostársa, a Fidesz fontos embere? Netán a következő tulajdonos, Simicska Lajos, Orbán Viktor üzlettársa és barátja, valamint tettestársa három évtizeden át? Esetleg Nyerges Zsolt, aki átvette a tévét Simicskától? Vagy Mészáros Lőrinc, ahol jelenleg tartunk?

Még ennél is sokkal érdekesebb és viccesebb (túl azon, hogy egy balett táncos minősít két hivatásos és tehetséges újságírót) az, amit a Fidesz elárulásáról ír. Hogy van ez? Tudomásom szerint sem Kálmán Olga, sem Veiszer Alinda nem volt soha Fidesz tag. Így aztán elárulni sem tudták a nagyszerű pártot. Eleve hogy kell elképzelni az árulást ebben a vonatkozásban? Kérdezem érthetőbben: mi a faszom az a Fidesz? Amúgy nem gondolom, hogy egy újságírónak az lenne a dolga, hogy jobboldali vagy baloldali legyen, soha nem is hallottam egyiküktől sem, hogy bárminek vallották volna magukat. Ez természetesen Apáti Bencére nem vonatkozik, mert ő nem újságíró. Annyira fideszes lehet, amennyire megfizetik.

Végül hadd mutassam be kedvenc Orbán fotómat! Természetesen az összes Orbán fotót imádom – mostanában az unokákkal karácsonyozós spontán családi pillanat a kedvencem – és a fociért is odavagyok. A legboldogabb akkor vagyok, amikor kisvasúttal mehetek a stadionba. Kongóba. Mármint a kongóba. Tehát Orbán-fotó rajongó vagyok (félő, hogy  továbbra sem utal sem Gyurcsány, sem Soros, sem Rothschild), de ez a kép sajnálatosan lemaradt szemünk fénye közösségi oldaláról. Ezer szerencse, hogy Andrej Babis megosztotta, így mi is megcsodálhatjuk. Ímelám:

Nem szokásom ugyan, de most néhány szót ejtek a zenéről. A Deff Leppard nem a kedvencem – nem tudom megindokolni, de szerintem nem is szükséges -, azonban érdemes lehet tudni –  mármint annak aki nem tudja – egy történetet, mert elgondolkodtat: tényleg annyira súlyos-e az aktuálisan minket feszegető probléma, vagy piti dolog csupán, amin gyorsan túl tudunk lendülni?

Az együttes dobosa, Rick Allen 1984. utolsó napján autóbalesetet szenvedett. Leszakadt az egyik karja. Rick kicsi gyerek kora óta dobolt, 15 éves volt, amikor belépett a Deff Leppardba, 21 évesen pedig darabokra hullott az élete. Még nem volt 23 éves, amikor ismét színpadra lépett. Mert rájött, hogy van két lába és egy keze.

Csak ezt akartam elmesélni. Kellemes ébredezést!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!