Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Áder beszólt. Mindenki más hibás, csak ők fehér hattyú

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Akkor megint lesz egy presztízs beruházás. A stadionok mellé, fölé, alá most már ideje lenne egy magyar űrhajóst is kiképezni. Pontosan 10 milliárd forintért. Most. Lesz ez még több is addig, amíg 2024-2025-ben meghódítja a világűrt egy magyar. Egy biztos, azzal nem lesz gondja, hogy fél majd egyedül, hiszen a milliárdokért felhúzott stadionok is panganak az ürességtől – azokban ember csak nagyon ritkán fordul meg. Pedig megmondta Orbán, hogy a közösségi, családi szórakozások helye lesz minden aréna.

Nem jött be. Az űrbe családok egyelőre nem mehetnek, be kell érniük a földi valósággal. Semmi gond, megmondta Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos, hogy ez a 10 milliárd egyáltalán nem sok. A Mészárosnak meg a Tiborcznak bizonyára így is van, ezért gyűjtögetnek még közpénzt a kormány szíves hozzájárulásával. Másoknak becsületes munkával soha sem sikerül ennyit összekaparni. Méghogy ennyit! Ez csillagászati szám.

Ferencz Orsolya az ATV-ben és a HírTV-ben is vendég volt, hogy nagyon sürgősen tájékoztassa a magyar lakosságot. Propaganda úton van a biztos. (Hoppá, megint eltűnt Rogán Antal, mi baj lehet Orbán kedvenc miniszterével? Ilyen sokáig tart a válás?)

Ferencz szerint a magyar űrkutatás eredményei arra feljogosítanak, hogy végre kilőjünk egy magyar embert a világűrbe, és ez az oroszoknak is fontos. Ezt már tudtuk, mert egy korábbi interjúban eldicsekedett azzal, hogy: – Hazánk az űrkutatás számos területén a világ élvonalába tartozik.

Pont. Tetszik érteni, ugye? Ebben is. Mostanra meg már be vannak vonva az oroszok, vagy ők számítanak ránk, ki tudja ebben a zűrben.

Magyarország az űrtechnológia terén elért kiemelkedő eredményei alapján kapott lehetőséget. A Nemzetközi Űrállomás élettartalma alatt csak néhány száz űrhajósnak adatik meg az, hogy ott dolgozhasson, így óriási dolog, ha valaki bekerül ebbe a klubba. Az űrkutatás egyik pillére az emberes űrrepülés és az űrállomás nem egy luxusjátszótér és egy hullámvasút keveréke, hanem egy olyan kutatólaboratóriumról van szó, amiből az egész emberiségnek ez az egy darab van, ahol olyan körülmények uralkodnak, ami a Földön elvileg sincs, tehát olyan kísérleteket és folyamatokat lehet ott vizsgálni, amiket a földfelszínen elvileg sem. Ebbe a laboratóriumba összesen néhány száz tudós tud bejutni. Ebbe a klubba tartozni óriási dolog.

Ferencz Orsolya szerint hazánk az űrkutatás számos területén a világ élvonalába tartozik. Már azt hittük, valamiben lemaradunk. Jöhet a 10 milliárdos magyar űrhajós 

Ott a helyünk, így igaz. Ha én ezt a klubban elmesélem! Mindenki űrhajós akarna lenni. Nem olyan nagy kunszt ez, megmondta már korábban a Blikknek Ferencz:

„Nyíltan tervezzük meghirdetni az űrbe vágyó tudósoknak a lehetőséget. Azt fontos tudni, hogy a Roszkozmosz elég szigorú feltételeket támaszt a jelentkezéshez. Jó, ha az embernek van diplomája, az sem baj, ha több, például orvosi, természettudományos vagy mérnöki területről. Elengedhetetlen követelmény az orosz nyelv ismerete. Aki felmegy az űrbe, mindenképpen egy elit csapathoz fog csatlakozni, és ennek megfelelő lesz a kiválasztás folyamata is.”

Ha tudósokra számítanak, akkor miért mond olyan marhaságot, hogy jó, ha az embernek van diplomája… Hát nem tudom, eddig az úgy volt, hogy a kutatók és tudósok úgy száz százalékban nem hagyták abba 16 éves korukban az iskolát, nem passzolták ki onnan Kásler doktorék. Megint hablaty, gondolkodás nélkül. Ahogy szokták.

Hanem, azért ezzel a kiválasztással kapcsolatban lenne észrevételem: ha még sincs diplomája a leendő magyar űrhajósnak, módosítanak-e érte majd törvényt? Miután ez Orbán-Putyin projekt, feltétel lesz-e a Fidesz-tagság vagy a Putyin-imádat? Természetesen oroszul. Nagyon fontos kérdések ezek, mert a kilenc év alatt olyan még nem fordult elő, hogy ne havert, csókost, pártkatonák toljanak be fontosabbnál fontosabb pozícióba. Innen való az én félelmem, ha szabad, tisztelt Űr Orsolya. Merthogy ő is csak így került bele a biztosi állásába.

Tulajdonképpen letojom, hogy ki lesz a kiválasztott magyar űrhajós, abból sem nekem, sem millióknak nem lesz olcsóbb még a csirkeszárny sem. Pedig mi nem nagyon szoktunk pazarolni, mi a saját pénzünkből megyünk a boltba is. Ami egyúristennek sem lesz több. Mert például kell a Farkas-utódra 10 milliárd. Istenem, ennyi pénzből még csirkemell filét is bírnánk venni. Nem érdekes, Orbán már úgy nagyjából kinőtte a Földet, ideje már a világűrt is meghódítania a keresztény meg konzervatív Mágusnak. Oda egyetlen migráns sem teszi be a lábát! Ha mi ott vagyunk.

Egyet mégis csak kérnék: már most tessenek gondoskodni az űrbe repülő magyarnak WC-papírról – mert az jelenleg hiánycikk. Sem a kórházakban, sem az iskolákban kilenc éve nem szokott lenni. Csak szólok, nehogy csúnya beszarás legyen a vége.

Bár a helyzet változhat, most hogy Áder János aláírta a tb-törvényt. Lesz WC-papír. Milyen országvezetés az, amelyik elzárja a betegektől a gyógyulás reményét, elzárja az elengedhetetlen gyógyszerekhez hozzájutást? Milyen ország az, amelyikben a köztársasági elnök mindezzel egyetért, és aláírja a törvényt, és még pofátlanul vissza is szól?

A cinizmus magasiskolája. Áder János államfő: – Nem a törvény szégyenteljes, hanem azok magatartása, akik indokolatlanul keltenek félelmet az emberekben

Megint végrehajtotta a parancsot, megint fogott – automatikusan – a tolla. Hiába volt a szakmai és egyéb tiltakozás, mindig hiába az emberek akarata, meg sem hallgatja őket a hatalom. Ha lehet, éppen a legszegényebbekkel csesznek ki – az államfő szíves segedelmével. Inkább a politika, inkább a Fidesz, inkább Orbán, mint az emberek – ez derül ki Áder közleményéből. Inkább büntetni őket, mint megoldást találni a szó szerint életbevágó problémákra. Így működik a NER. Bünteti azokat, akik különböző okokból nem tudnak kifizetni 23 ezer forintot. Márpedig nagyon sokan nem tudnak havonta 7 ezernél több forintot kiadni társadalombiztosítási jogviszonyuk rendezésére.

Azért egy normális ember értékítélete szerint, még ha államfő is, tudnia kellene, hogy csak akkor büntetek tiszta lelkiismerettel, ha mindent megteszek azért, hogy a magyar egészségügy európai színvonalon nyújtson szolgáltatást; mindent megteszek azért, hogy a halálozási statisztikában ne az élen járjunk; azért is, hogy a gyógyítók szakmai és anyagi megbecsülésben végezhessék munkájukat. Erről Magyarországon szó sincs. Minisztere sincs az ágazatnak, és éppen Orbánék szüntették meg a 2011-es új Alaptörvényükben a társadalombiztosítás 120 éves rendszerét. Kiradírozták belőle. És akkor ebben a lezüllesztett trutyiban bűnbakok lettek például azok, akik főleg önhibájukon kívül nem tudnak fizetni.

A szigorítással semmi nem változik a magyar egészségügyben, nem ezen a pénzen múlik. Az alulfinanszírozott kórházak adósságproblémáit ez nem oldja meg, és pontosan ezért veszítik el az orvosokat, ápolókat az intézmények. A kőkorszaki állapotok miatt. Az van Áder közleményében:

„Néhányan azt mondták a törvényről, hogy szégyenteljes. A törvény alapos áttanulmányozása után kijelenthetem, hogy nem a törvény szégyenteljes, hanem azok magatartása, akik – különösen advent idején – indokolatlanul keltenek félelmet az emberekben.”

Tipikus Orbán-hatalmi válasz ez, mindenki hibás, csak ők fehér hattyúk. Viszonylag sok orvos ismerősöm van. Beszéltem ma kettővel. Megkérdeztem tőlük, hogy mit szólnak a szigorításhoz, ők hogyan állnak hozzá a gyakorlatban az új törvényhez. Na most akkor figyeljen Áder, Orbán, Kásler és a többi Fidesz-elvtárs. Mindketten azt mondták, hogy: ugye, nem képzelem, ismerem őket annyira, hogy bárkit is elutasítanak azért, mert villog a piros lámpa a nevük mellett. Emberként és szakmailag sem tennének soha ilyent. És ez most arra jó, hogy kicselezzék, becsapják a törvényhozókat is. Mert megtalálják a módját annak, hogy mindenkit, aki betegként segítségért fordul hozzájuk, ellássák. A többi papír, vagy nem papír, nekik mindegy. Ők orvosok és nem sintérek.

Akkor hát így advent idején és áderi közlemény nélkül én csak annyit tennék hozzá: Marcsi, ne aggódj, megoldjuk, lesz fájdalomcsillapítód. Legalább ezért ne legyenek kínjaid! Ha ez és így kell nekik, ez lesz! Meg- és kihámozzuk a lehetőségeket. Egymásért és magunkért.

Az önök véleménye:

Vannak hívő keresztény barátaim/ismerőseim, most így kapásból négyet tudok mondani. Közülük egyvalaki az, aki elhatárolódik ezektől a mocskoktól, és egyértelműen kifejezi a nemtetszését, a többi mélyen hallgat. Rákérdezni persze nem lehet, mert megsértődnek. Esetleg ellentámadásba mennek át, és nekiállnak a libsiket ekézni. Ez van. (marbles)

Az egyik KDNP-s háziállatokra lövöldözik, a másik ronda, izléstelen, undorító verset „ír”. A harmadik a csillagokat is lehazudja az égről /rétvári/, de ők a főkeresztények. (Transzporter)

Ha már műkörmös is nyerhetett termőföldet, igazán nem csoda, hogy a Dur kft meg kultúrtaót. Két gyúrás, egy súlyzózás közt biztos Arany János balladáit szavalják. (agador)

Köztársaság pártiak. ez az év poénja. főleg, hogy ők voltak akik ezt megváltoztatták az új alaptörvényben. ők a sötét oldal, hiába is hazudják az 1 bites szekta tagoknak, hogy a jót képviselik. (délioldal)

Így írtunk mi

Pöcegödörszerű képződmény

Lehet megrendelésre felméréseket készíteni, attól a valóság nem fog megváltozni

Haladéktalanul megsértődik, kikéri magának és hőzöng, mint kidobott alkesz a kocsma előtt

Levél Eszenyi Enikő színművésznőnek

Áder megmagyarázza

Félázsiai kipcsakok csak ebből értenek, semmi másból

Ahelyett, hogy az asztalt csapkodta volna

A téli Magyarország

Hogy ez mekkora poén, Leila hercegnő!

Vörös Lobogó-Szegedi Dózsa 12:0

A nap kommentje:

Így történhetett… Megkérdeztek ezer utast. – Aggyiste. Kitőti esztet a kérdőivvet, hogy elégedett a szógátatássa, vagy INKÁBB kihagyíccsam a mozgó vonatszerevénybű? – Inkább elégedett vagyok… (Stahl W.)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.