Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nehazuggyatok!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Nehazuggyatok! Újabb nagy felfedezés a kormánytól! Tudják, a konzultáció nem azért van, hogy konzultáljunk egymással, hanem azért van, mert: csak. A klímavédelmi konzultáció meg pláne nem azért van, hogy megismerje a kormány az emberek véleményét. Igaz, eddig sem azért dobtak ki milliárdokat mindenféle nemzeti konzultáció címén, hanem azért voltak ezek, hogy Orbán pajtásnak legyen miről hazudni. De úgy ám, hogy neki legyen igaza. Így volt ez a nyugdíjasokkal, az alaptörvényről, a Soros-tervről, a migránsokról, a gazdaságról. Orbán megbuherált kirakat demokráciája, hiszen a nagy felhajtások és pénzszórások után azt csinált, amit akart – természetesen a nép felhatalmazásával.

Orbánisztánban a galádságnak nincs határa, foka, mennyisége meg pláne nincs. Klímavédelem? Azt mondta az InfoRádióban a Hollik kormányszóvivő, hogy ez csak kötelezettség, amit Brüsszel előír. Magyarul, szarnak nagy ívben az unióra, ha éppen úgy áll a zászló. Ezúttal éppen úgy állt. Na nem az uniós zászló, azt nem szeretik, hanem a magyar nemzeti színű lobogó. Ami természetesen az övék: nekik lebeg.

Titokban felbiggyesztették a kormány honlapjára az úgynevezett Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiával kapcsolatos kérdőívet, ami valójában egy konzultáció. A stratégia elkészítését a párizsi klímaegyezmény írja elő, ahogy azt is, hogy a kormányoknak nyilvános konzultációt kell folytatniuk a klímahelyzet kezeléséről. És akkor mi van? Az önjáró, benzingőzös magyar kormány semmilyen módon nem hirdette a konzultálási lehetőséget. A kérdőív kitöltésére egyetlen hetet hagytak, ez az egy hét ma délben lejárt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményben tagadta, hogy nemzeti konzultációt indítottak volna. „Amennyiben a kormány klímaügyben nemzeti konzultációt akar lefolytatni, akkor azt a szokásos módon fogja megtenni.” Nehazuggyatok! Úgy bántok már a magyar emberekkel, mint Jancsika a kis piros autójával: az csak az övé. Szétszedheti, dobálhatja, hazudhatja, hogy nincs is. Csakhogy hazánk közép- és hosszú távú klímastratégiája az egész ország ügye. Nem kellene azt is kisajátítani, beletrottyantani nem csak a mába, hanem a jövőnkbe is.

Nehazuggyatok! Uniós rendelet, ami a nyilvános konzultációt szabályozza.

  • Tájékoztatni kellett volna a nyilvánosságot arról, hogy elindult a konzultáció, például a közmédiában közzétenni ezt a valóban közérdekű közleményt.
  • Hozzáférhetővé kellett volna tenni minden vonatkozó dokumentumot, kormányzati tervet és háttéranyagot, ami segít a megalapozott véleményalkotásban.
  • Ésszerű időt kellett volna adni, hogy a nyilvánosság már korán és ténylegesen lehetőséget kapjon a hosszú távú stratégia elkészítésében való részvételre.
  • A kormány eldugta a kérdőívet a kormányzati honlapon, nem mellékelt semmilyen dokumentumot, tervet és ésszerű idő helyett a folyamat végén mindössze egy hetet adott a konzultációra — összehasonlításképp például Ausztriában több mint egy hónap állt rendelkezésre. (Forrás: Szél Bernadett országgyűlési képviselő)

Hogy a tornádó vinné már el ezt az ocsmány bandát: nem csak ma ártanak, hanem képesek több évtizedre kicsinálni az országot. Jogunk lenne tudni, mit képvisel majd a kormány klímaügyben a nevünkben! Most ebben is ott tartunk, hogy jogunk van, csak lehetőségünk nincs. Ezek az őrültek ránk eresztenék az összes létező, balfékségükből, kivagyiságukból fakadó katasztrófát. Így is, úgy is.

Szijjártó, nehazuggy, te se! A jogállamiságot pedig szádra ne vedd!

Szünet nélkül folytatódnak a bevándorláspárti erők támadásai Magyarország ellen – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-vel. A miniszter közleményében arra reagált, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Der Tagesspiegel vasárnapi számában ismét kritizálta Magyarországot, amiért nem fogad be illegális bevándorlókat. Jean Asselborn szerint a jogállamiság Magyarországon nincs megfelelő állapotban – ismertette a cikkben foglaltakat Szijjártó Péter a kommünikében. Azt írta, a luxemburgi külügyminiszter Soros György üzletember, Frans Timmermans, az Európai Bizottság leköszönő és egyúttal leendő alelnöke és Jean-Claude Juncker, a bizottság leköszönő elnöke szövetségese, ők meg akarják szervezni a bevándorlást. Orbán Viktor miniszterelnök viszont a magyar emberek szövetségese a bevándorlás elleni harcban.

Magyarország olyan jogállam, ahol a magyar emberek biztonsága és jogai a legfontosabbak. És Magyarország egy olyan uniós tagállam, amely betartja az európai szabályokat, amikor megvédi a saját határát, amely az Európai Unió külső határa is egyben.

Szövetségese nektek a franc! Az. Nem az Orbán. Rögeszméiket már nem bírja kezelni egyikük sem, egyetlen gyógyír a cselekedeteikre, döntéseikre csak a pénz, a hatalom bódító hatása. Ezeknek már szorongásos zavaraik vannak, és már tényleg olyan ijesztőek, mint hat pár náci bakancs.

Jogállamiság. Szijjártó Péter erről annyit tud, mint a kecske, amikor kiszabadul az óljából

Brüsszel legnagyobb baja Magyarországgal pontosan az, ami nekünk: fékeveszetten tipornak bele mindenbe. Mondom, mindenbe, és a csókosaikon kívül mindenkibe. Haggyonmá a jogállamiságával! Erről körülbelül annyit tud szegény, diplomásként, mint a kecske, amikor kiszabadul az óljából. Vagy még annyit sem. Körülbelül azt éri el ez világutazó Fidesz-fecske, amit Tamás pedagógus barátom nem kevés humorral mondott: Ó, hát hogyne! Már be is szögeltem az ablakokat, nehogy megerőszakoljanak… miután elvették a munkámat!

Tényleg, már pontosan azt érzem ebben az országban, hogy szólni kéne Dzsepetto mesternek, faragjon sok-sok Fidesz-Pinokkiót. A fafej megvan hozzá, aztán hátha bírunk beléjük varázsolni őszinteséget, pici bölcsességet, tisztességet. Csak az a baj, hogy nincs az a tündér, aki ezeket ilyen jellembeli tulajdonságokkal képes lenne életre kelteni. Maradnak (fa)tuskók.

Az önök véleménye

Ha csak holmi hajszálaktól fordulna fel a gyomrunk, azt még csak lenyelnénk valahogy, de amikor az embernek már folyamatos émelygése van ezektől, hát azt kellene már orvosolni. (Melinda)

Megnézném majd a délceg forintot, amint szilárdan áll a viharban, amikor az eurózóna összeomlik. Nem, nem szeretném látni, de hogy emberek ezt is megeszik, az döbbenet. Persze mit nem? (Éva)

„Stricik és szajhák osztják az észt” Ezt vajon a népre érti a vén f@sz, vagy az ellenzéki képviselőkre, akiket viszont a nép szavazott be? Akár melyikre is, fel kell jelenteni, hogy jön ez /direkt nem ő/ ahhoz, hogy a férfiakat lestricizze, a nőket meg leszajházza. Tudtommal nem a Borkai női ülnek a Parlamentben és nem az a 3 lotyolinda szavazta be őket. Ha ránk, szavazókra gondolt, akkor mélységesen fel vagyok háborodva, majd 1 millió nő és ugyanannyi férfi nevében. Ha meg a képviselőkre, akkor azok ne hagyják magukat, pereljenek. (Transzporter)

Zöldség-,gyümölcsös kertté lehetne tenni az országot, ha a nagy áradások, esők vizét nem levezetni akarnánk minél gyorsabban, hanem összegyűjteni,s az egyre gyakoribb aszályos időben, uram bocsá’, akár ingyen is, locsolásra használni. (Julianna)

Így írtunk mi

De, ez már régen az

A faltörő kos mi vagyunk, Péter

Tika-Tika-Erotika!

Németh Sándor cipője

Ott kellene kezdeni, hogy a gazdák visszakapják földjeiket

Átlátszó hadüzenet

Ambiofónia

Keresek valakit

Aggodalom a jövő nemzedékekért

Ez csak a kezdet

A nap kommentje:

A plakátolás mellett viszont az őhazájuk mozgalom, vagy mi, fel is jelentette konkrétan az illető indexes újságírót, aki nem vágta magát haptákba a giccstenger hallatán. (agador)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.