November 26,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De, ez már régen az

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,200,839 forint, még hiányzik 1,799,161 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ha hétfő, akkor műszakváltás. A rendszerváltásra sajnos még várni kell, de én garantáltan csak egy héten át fogom idegesíteni a drágaszép olvasókat. Kezdem is mindjárt Boros Imre közgazdász, politikus, egykori MDF-es, előtte III/II tiszt, aztán fideszes, jelenleg hihetetlenül okos ember elmagyarázta, hogy miért nem lenne jó nekünk, ha hirtelenváratlanul bevezetnénk az eurót. Én most nem nagyon tudnék visszaemlékezni, mióta téma a bevezetés, de hogy már holnap sem lenne hirtelen, az biztos. Ez persze távolról sem jelenti azt, hogy be kellene vezetni, ezt nálam sokkal okosabb embereknek kellene eldönteniük. Tehát véletlenül sem Boros Imrének, Matolcsy Györgynek vagy Orbán Viktornak. A cikk utolsó bekezdése a legviccesebb:

Visszatérve Magyarországra. Mi lesz akkor, ha az ellenzék, amely most megerősödött, az euró bevezetésével fog kampányolni 2022-ben a parlamenti választásokon? Ez nem lehet nekik nyerő téma?

El kell mondani a szavazóknak, amit az előbb mondtam. Másrészt emlékeztetni kellene arra az embereket, hogy a szlovákok éppenhogy beléptek, máris fizethettek Ciprusnak és Görögországnak. Tetszene-e például, ha az olaszok csődbe jutnának és akkor többi tagállamnak kellene összeszednie azt a pénzt, amivel segíthetnénk őket? Lenne-e erre a családjának 10 ezer eurója? Sajnos azonban ebben a kommunikációs témában meglehetősen kőbaltás módon mozgunk. Sajnos azok, akik egész nap a mobiljukat szorongatják, úgy szavaztak, ahogy szavaztak. Az elmúlt tíz év eredményei semmit sem számítottak.

Hát nem tündéri, ahogy ez a kedves ember aggódik az én családomért? Akkor miért nem félti a pénztárcámat, amikor stadionokra költik, amit még annyira sem akarok, mint az olaszokon segíteni, sőt. A szolidaritás része az Európai Uniónak és része az emberi létnek. Orbán Viktor hobbija és a pereputtyának a gazdagodása meg nem része. És akkor még a kínai vasút, a paksi putyinmutyi vagy plánesőtfőleg az elbukott uniós támogatás, ami vagy 500 vagy 700 milliárd forint. Tudom, az a mese jár ehhez, hogy az nem is bukat, mert eleve 10 százalékkal túl lett tervezve a büdzsé. Ezt a pénzt nem veszik vissza, csak nem fizetik ki. Azt már elfelejtik hozzátenni, hogy azt mi fizetjük. Mi, adófizetők. Na, nekem Tiborcz István gazdagodására sincs pénzem. Az megvan, hogy Erdogan látogatásának csupán a rendőri költsége valami 68 millió forintunkba került? Hangsúlyozom, ez csak a BRFK részérül felmerült költség, nem a végső számla, az ennek akár a többszöröse is lehet összesen. És nem hiszem, hogy Putyin sokkal olcsóbb volt. Nekem például erre sincs pénzem.

Valami szélsőségesen hülye barom telifosta Budapestet idióta, gyűlöletkeltő plakátokkal. A plakátokon az Index két újságírója látható, a magukat hazafinak nevező vagy talán annak is képzelő sötétbunkó, gyűlölködő, uszító, antiszemita csürhe stílusában. A náci szélsőjobb – a Fidesz propagandaportáljainak vezetésével – azon nem képes túllendülni, hogy az Index újságírója nem állt fel egy szélsőjobbos nótára és ezt még le is merte írni. Most plakátokban csúcsosodott ki a feneketlen ostobaság. Karácsony Gergely bejelentette, hogy leszedeti ezt a szemetet a városban, ami nagyon jó és helyes. Azonban éppen elég utcai kamera van ahhoz Budapesten, hogy meg lehessen taláni azokat, akik kirakták. Ők bizonyára meg tudják nevezni a megbízót. Ilyen plakát nyomtatása nem filléres tétel. Valaki ezt finanszírozta. Valahol kinyomtatták. A nyomdát is meg lehet és meg is kell találni. Ez egyáltalán nem vicces és rohadtul meg kellene állítani addig, ameddig nem késő végleg. Remélem, nem csak én vagyok megdöbbenve és felháborodva azon, ami ebben az országban történik. Gondolok itt Kövér László és bűntársai bőven tűrhetetlen megnyilvánulásaira, Orbán hazudozásaira, felelősséghárításaira, az éledező és kormányzatilag támogatott Horthy-kultuszra, a nem tegnap kezdődött, de egyre nyíltabb és egyre durvább antiszemitizmusra és rasszizmusra, a normális szintet bőven és betegesen meghaladó nacionalizmusra, a liberálisok, baloldaliak, melegek, külföldiek, a MÁSFÉLÉK elleni gyűlöletkeltésre és uszításra, az ismét nyíltan masírozgató félkatonai bandákra, a propagandagépezet már nem is titkolt hazug aljasságára. Minden egyetlen irányba mutat, a Toroczkai-féle elmebajtól a PS-en és nyolcason tapasztalható parttalan, szolgai uszításig. Mindennek egyetlen vezére van, ahogy minden tetves, kibaszott diktatúrának, a náci diktatúrának vagy a fasiszta diktatúrának is egyetlen vezére volt, aki köré épült ez a szartenger és aki összetartotta. Ez a mocskos plakátkampány azt bizonyítja, hogy már semmitől nem félnek, mert pontosan tudják, hogy védelem alatt állnak. Sőt, megbízásra teszik amit tesznek.

Lehet még hosszasan lamentálni arról, hogy ez most akkor egy kicsikét diktatúra vagy egy kicsikét sem, mert még nem verték agyon például a két indexes újságírót sem a nyílt utcán és még csak a rendőrség sem vitte el azt, aki nem vágta magát vigyázzba a tizenkettőegytucat nóta hallatán. Arról is csacsorászhatunk, hogy van-e még valamilyen látható jele a demokráciának, vagy már az sincs, esetleg ez most egy féldemokratikus féldiktatúra. A közbeszédben elhazapózó csúnya beszéd felett is ejthetünk pár könnyet, mert hihetetlenül fontos dolog szerintem is cizellálni és mondjuk lófasz helyett lófütyit, esetleg lópikulát írni a táblára. Miközben mi keresgéljük a megfelelően finom jelzőket, Orbán fegyvereket vásárol Erdogantól, színpadot biztosít a török diktátornak ahhoz, hogy innen, a lezárt Budapest közepéről fenyegesse Európát. Miközben nem tudjuk eldönteni, hogy a lófütyi elég finom kifejezés-e, vagy tovább kell keresgélni, Orbán iszlamista iskolát enged, banknak álcázott orosz kémközpontot épít a fővárosba, gátlástalanul üzletel a két diktátorral, igyekszik belülről szétverni az Uniót, már majdnem teljesen kifosztotta a tulajdon országát és most, amikor látható módon gyengülni kezd a hatalma, szabadjára engedi az eddig láncon tartott náci kutyáit.

Hazudhatunk még magunknak egy darabig, hogy ez még nem az. Aztán majd rá kell döbbenünk, hogy de, ez már régen az. Már régen az. És nekünk kell megállítanunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!