Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A faltörő kos mi vagyunk, Péter

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kétharmaddal megáldott – vagyis a választási törvény átírásával azt könnyen megszerző – Fidesz-KDNP politikusai úgy beszélnek az ellenzékről, mint egy legyőzni kívánt söpredékről, nem pedig úgy, mint népképviseletről. Ez persze már az első perctől így volt, nem véletlen, hogy folyamatosan változtatják meg a házszabályt, hogy ezzel is egyre inkább elhallgattassák az ellenzékiek véleményét. A kormánypárti politikusok teljesen komolyan úgy hiszik, hogy a Parlament épülete az ő felségterületük, ott ők vannak otthon, ezért azt tesznek az oda – szerintük vendégként – érkező ellenzéki és független képviselőkkel, amit csak akarnak. Ezt a feltételezést erősíti az a Harrach Péter KDNP politikus által szombaton posztolt Facebook bejegyzés, amelyben faltörő kosoknak nevezi a rendbontókat. Hogy milyen rendbontás történt a Parlamentben azt nem tudom, mert én csak véleménynyilvánítást láttam, amelyet lehet, hogy nem kedvelt ugyan a Fidesz, mégis kénytelen volt eltűrni.

A faltörő kos szerepe, hogy lukat üssön a várfalon. Minél nagyobb durung, annál hatékonyabb. A parlamenti rendbontók és a mögöttük állók erre vállalkoztak.

Ezek voltak Harrach Péter szavai, aki a Fidesz-KDNP kormányt erős várnak tekinti, amelyet a gaz ellenzéki erők rendbontással próbálnak meggyengíteni. A párhuzammal mindössze az a gond, hogy az általuk ellenségnek hazudott ellenzék a várfalon belül van, méghozzá azért, mert a szavazók így döntöttek. A Fidesz-kormány soha nem kapott teljes felhatalmazást, sőt, még a szavazatok felét sem szerezték meg a 2018-as választásokon, ezért arról beszélni, hogy az ország vezetése egyedül az ő feladatuk lenne, súlyos gondok jelenlétét mutatja. Az ellenzéki és független politikusok nem az erős vár ellen küzdenek, hanem az ellen az elnyomó autokrata ellen, aki magát királynak gondolva hoz döntéseket a teljes magyar nép nevében.

Harrach Péter elfelejti, hogy rajtuk kívül más pártok is léteznek a parlamentben, akiknek ugyanannyi joguk van ott véleményt nyilvánítani, mint bárki másnak, akár tetszik ez a házmesternek és bandájának, akár nem. Az persze egy másik dolog, hogy a kétharmad adta lehetőséggel jóformán gúzsba kötötték az ellenzéket, valamint a független képviselőket, akiknek szinte már nem is maradt lehetőségük arra, hogy elvégezzék az emberek által rájuk bízott feladatukat. Hogy ezek után olyan módszerekhez folyamodnak, amely nem tetszik a kormánypártnak? Hát istenem, elég csak visszagondolni arra az időszakra, amikor a Fidesz-KDNP volt ellenzékben. Úgy tűnik, elfelejtették azokat az időket, pedig akkor még nem tiporták sárba az ő jogaikat és parlamenti kétharmaddal sem kellett szembenézniük.

De az egészben a leggusztustalanabb mégsem az, hogy Harrach úgy viselkedik, mint akit legalábbis milliók szavaztak volna a parlamentbe – noha a KDNP egy szinte mérthetetlen támogatottságú törpepárt, amely a Fidesz nélkül ma már nem is létezne -, hanem az, hogy a Fidesz szavazói teljesen elvakult módon, már-már vért kívánnak a parlamentben. Hogy miről beszélek?

A Parlamenti Őrség miért nem hajította ki Hadházyt azonnal? Vagy Jakab Pétert, amikor beleült a miniszterelnöki székbe? A törvény ehhez minden jogot biztosít! Ne hagyjuk, hogy degradálják az országgyűlés tekintélyét! Kihajítani őket a teremből!!!

valamint

A söpredék az Országgyűlésbe tolta a képviselőit stricik és szajhák osztják az észt a tisztességről és a becsületről. Az önök dolga,hogy erővel helyreállítsák a Ház becsületét és a csürhét betereljék az akolba. Használják bátran és keményen a fölényt amit tőlünk kaptak !

A Harrach félék faltörő kosos hasonlata csak olajat önt arra a tűzre, amelyet az ilyen, láthatóan erőszakos egyének tartanak fenn. A kormány rájuk (is) épít akkor, amikor kezd majd a kezükből kicsúszni a hatalom, az ilyen hívőket harcba tudják majd hívni. Ők komolyan hiszik, hogy az ország nem lehet soha többet ellenzékben. Ha kell, akár az életüket is áldozzák azért, hogy Orbán tovább uralkodhasson az ország felett. A kérdés már csak az, hogy hány ilyen önjelölt harcos lehet ebben az országban? Hányan gondolják úgy, hogy veszélybe került a nemzeti kormányuk, amelyet az ellenzék faltörő kosa veszélyeztet?

Harrach, a hatalom nem a tiétek. Annak egyetlen birtoka soha nem lehet és nem is lesz, pláne nem egy demokráciában. Magyarországon – noha ezt nem érzékeltetjük elég erősen – a hatalom a nép kezében van, Orbán Viktor pedig csak egy közszolga, semmi több. Nem várkapitány és nem is a magyar nemzet megmentője, csak egy volt focista, akinek álma egy jól működő diktatúra kiépítése volt és akinek a hatalomban töltött napjai meg vannak számlálva. A faltörő kos nem az ellenzék, hanem a nép kezében van, amelyet nem fél használni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.