Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Németh Szilárd tanító úr honvédelmi képességet növel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Kéretik a pedagógusoknak átképezni magukat potenciális katonának. A haza védelmére is van biztosan képességük. Amíg a katedrán állnak úgyis kénytelenek gyakorolni, mert már honvédelmi nevelést is kapnak az iskolában a kölkök meg a mindennapos testnevelés órán edződnek, mint Németh Szilárd bácsi: elkötelezettség, erő, semmi has, csak izom, mert hazaszeretet eszem-iszom.

Bár ugyan nincs pedagógushiány, sosem volt, ezt erősítette meg a kormányinfón Gulyás Gergely úr. Minden hónapban megerősíti, aztán minden hónapban egyre több tanár tűnik el az iskolából. De ez nem így van, hanem úgy, hogy tanár van, csak a gyerek kevés. Meg is mondta Gulyás, mennyivel kell számolni:

Az egy tanárra jutó gyerekszám 11,5-ről 10,4-re csökkent, ilyen értelemben azt tudják mondani, hogy ma kevesebb gyermek jut egy pedagógusra.

Azon most nem kéne fennakadni, hogy a büdös francba jött ki ez a szám: drága fiam, te most éppen 1 egész + 4 tizedet érsz. Gulyás pontosan azt mondta, amit a vásárból hazaért fiúnak az apja, amikor meglátta az új sapkában: – Édesapám, nagy nekem ez a sapka. – Nagy anyád segge, kicsi a fejed. Helyesbítés következik: – Édesapám, kicsi nekem ez sapka. – Kicsi anyád segge, nagy a fejed.

Hát így. Minden relatív. Gulyás, ismerjük el, egy bagolynál okosabb, de egy hivatásához értő, elismert pedagógusnál biztosan nem. Szerintem ezek a Gulyásék nem ebben az országban élnek, vagy nem innen vannak információik. Mindig szebbet, jobbat akarnak mutatni, mint ami van. Nem nagyon tudnak.

A pedagógusok is sokoldalú emberek, simán megvan bennük a honvédelmi képesség növelése. Ezt kell mostan – nem csak nekik – mindenkinek növelni. Méghozzá belefoglalva törvénybe. A törvényeket pedig az embereknek be kell tartani. Jól van, vannak olyan földi lények akikre ez nem vonatkozik. Csakhogy ők gazemberek. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára nem ám csak a habokra szorgalmazza ezt.

Magyarország szuverenitásának védelme érdekében szükség van az állampolgárokra, éppen ezért a potenciális hadkötelesek korhatárát 40-ről 50 évre emelték. Ez a korhatár Európában jellemzően 50 és 65 év között van. A potenciális hadköteles férfiakat egyébként békeidőben nem, csak rendkívüli állapot vagy megelőző védelmi helyzet esetén lehet behívni a hadseregbe.

Potenciálisan azt kellett volna mondani, hogy bevezetik a sorkatonaságot, de azt nem merik – még – megtenni, mert tudják, akkor a fejükre öntik az emberek a tele bilit. Kakásat. Na most, ez az ember könyvtár-tanítói szakosként meg valami környezetpedagógusként legalább nem rombol a közoktatásban. Van helyette más, aki megteszi. El vannak osztva a szerepek. Na de ilyen dilettáns módon? Azért a magyar ember egy kormánytól mégis csak azt várná, hogy a legjobb szakembereket szedik össze. Már csak úgy tudás átadása okán. Nálunk nem így működik: itt a seggnyalókat meg a pártkatonákat ültetik bele fizetett pozícióba. Orbán Viktor Magyarország tróger tréNERe.

Gazember. Orbán Viktor kormányának mindenre képes, tanulatlan luxus bakája

Szóval, azt nem tudom, katona volt-e Németh. Mindegy is. A nemzet nem gyalogos, hanem luxus bakájaként törtet tábornoki rangra. Nem rossz, el is humorizálnánk rajta, ha nem kerülne istentelenül sok pénzünkbe a békében háborúsdi eszementség. Jövőre például 616 milliárd forintot fordít a kormány honvédelmi feladatokra, a legmagasabb összeget a rendszerváltás óta.

„Azért, hogy egy modern, ütőképes, a hazája iránt elkötelezett hadsereget építsünk fel, amely bármely más nemzet fegyveres erejével szemben felveszi a versenyt” – mondá őbakasága, a tanító úr. Pluszban még a lényeget: „Nem szeretnénk hogy veszélybe kerüljön szabadságunk, vallásunk, identitásunk.”

  1. A szabadságunkat ti veszitek el.
  2. A vallásotokra teszünk egy jó nagy galambpöttyöt.
  3. Az identitásunkat pedig eldöntjük. Tisztelettel.

Ez megint a hergelős, hisztériakeltő orbáni politika része: drága népem, majd én megvédelek, ha megtámadják drága hazánkat. Kiprovokálja Orbán lassan az egész világon, hogy úgy utálják, mint nagymami a puskaropogást. És ennek ürügyén törvényileg hajszolja bele az embereket a nem volt, nincs katonásdiba. És ennek a mocsoknak a része az is, hogy odaáll az őrült Erdogan mellé a kurd civilek legyilkolásában. Melyikük bűnösebb?

De még arra is gondolok, hogy ennél is alamuszibb, aljasabb ez a banda: felkészíti a magyar embereket a magyar emberek ellen egy bármire ráfogható szükség-, rendkívüli állapotra. Tüntetsz? Kapsz a pofádra! Sztrájkolsz? Kapsz a pofádra! Diktatúra a demokráciából kivetkőzéssel. Ötvenévesek, a hadra fogható korosztály, elsősorban férfiak:

  • Ha még marad belőlük az országban.
  • Azok, akik beledöglenek a melóba, hogy eltartsák valamilyen szinten a családjukat.
  • Azok, akik életkoruknál fogva nem a háborúkra szocializálódtak.
  • A fizikailag és szellemileg is megviselt emberek.

Mi a jó francot akartok? Mankós, gyógyszert szedő, kizsigerelt embereket? Ezt már elértétek. Orbán-katonának? A mosdatlan, szutykos életetekbe!

Barátok, én azt mondom, ez a szép darab Németh Szilárd jó nagy fejjel, jó nagy hassal, jó nagy arccal, közpénzből jól kitartottan, de tisztesség és erkölcs nélkül él. Ám lesz még amikor „A nagy erősek kicsik lettek s összeomlottak.” Ezt meg Móricz Zsigmond mondta, pedig sem Gulyást, sem Némethet, sem Orbánt nem ismerte.

Az önök véleménye

Érdekes ám ez nagyon. Mindenkit begyűjtöttek a rend őrei, a lányokat, a futár-focistát, csak épp borkait nem. Még majd kitalálják, hogy ott sem volt, és erőszak áldozata lett szegény. Bár az, hogy félrekefélt a legkisebb bűne. (Manci)

Szerintem sokakat vonz a hatalom, de legfeljebb nagy levegőt vesz és úgy tesz, mintha. Popper Péter 2005-ös elemzése szerint, fénylő csillagunk olyan, hogy kihasznál minden ilyen alkalmat. (agdor)

Számít ezeknek, hogy hány ember betegszik meg, vagy netán hal meg emiatt a veszélyes gáznak a levegőbe kerülésétől? Mikor unja már végre meg ez a nép, hogy mindenért mi fizetünk meg? Eljut egyáltalán a tudatukig? (N. Csabáné)

Így írtunk mi

Mentálisan és morálisan egészséges ember pofájáról lesül a bőr

Ezt is mi fizetjük

Te pedig sosem leszel óriás

Addig lógatják, ameddig ki nem szellőzik belőlük a szélsőjobbos buké

Ünnepeljünk

Aki nyerni nem tud, az előbb-utóbb veszíteni fog

Ügynökakták

Őrizem a szemedet

Csapatunk harcban állt

Ebben sem vagyunk jobbak

A nap kommentje:

Nemcsak a tőkét, de a tőkés tanulópénzt is velünk fizettetik meg, továbbá nagyon úgy tűnik, nemcsak a pénztárcánk, de az egészségünk árán is! (anima)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.