Október 26,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ünnepeljünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,763,271 forint, még hiányzik 1,236,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az ENSZ idén 30 éves jubileumát ünneplő Gyermekjogi Egyezményének egyik fő üzenete, hogy meg kell és meg is lehet találni a konszenzust, a nemzeti minimumot a gyermekek és a gyermekek jogainak védelmében – mondta dr. Kozma Ákos ombudsman a gyermekek jogainak világnapján. Szép gondolatok ezek, kár, hogy a valóság ezzel teljesen ellentétes. De lássuk először mi szépet mondott még Kozma Ákos:

Budapest, 2019. november 21., csütörtök (OS) – “Az ENSZ idén 30 éves jubileumát ünneplő Gyermekjogi Egyezményének egyik fő üzenete, hogy meg kell és meg is lehet találni a konszenzust, a nemzeti minimumot a gyermekek és a gyermekek jogainak védelmében” – emelte ki dr. Kozma Ákos ombudsman, aki a gyermekek jogainak világnapján mandátuma eddigi legizgalmasabb munkanapját zárta.

A Gyermekjogi Egyezményt 30 évvel ezelőtt, 1989. november 20-án fogadta el az ENSZ Közgyűlése New Yorkban. Azóta ezen a napon ünnepeljük a gyermekek jogainak a világnapját. Magyarország az elsők között, 1991-ben hirdette ki a világ legszélesebb körben jóváhagyott nemzetközi emberi jogi megállapodását.

Dr. Kozma Ákos, az Alapvető Jogok Biztosa örömmel csatlakozott az UNICEF Magyar Bizottsága kezdeményezéséhez, és a gyermekek jogainak világnapja jegyében szervezte meg 2019. november 20-i munkanapját. Először az UNICEF Fiatal Nagyköveteit fogadta Hivatalában, majd köszöntőt mondott a szervezet Gyerekhang rendezvényén, a Mennyi? 30! – A magyar ombudsman és az ENSZ gyermekjogi egyezményének születésnapjára című kerekasztal-beszélgetésen. Az eseményen egyúttal azt az új ünnepi – mindenki számára digitálisan hozzáférhető – gyermekjogi kötetet is bemutatta, amellyel a Gyermekjogi Egyezmény 30 éves jubileuma előtt tiszteleg az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Akkor lássuk ehhez képest a magyar kormány hogy bánik más országok gyermekeivel a magyar határon:

Az UNHCR információ szerint – mivel a kormány nem kíván ilyen adatokat kiadni – 2019 októberében 178 gyermek volt bezárva – Szerbia felé távozhatnak – a két határmenti tranzitzónába, ahol 2017 márciusa óta több mint 1700 gyermek fordult meg, többek akár hónapokat, vagy akár több mint egy évet is ott töltöttek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!