Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbáni nemzethy művészet: bankóban mért trógertangó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Rétvári Bence politikai államtitkár kapja be a műholdat, rágódjon rajta egy kicsit, aztán üljön bele szolgálati, ingyen autójába, és utazzon el néhány kilométert a minisztériuma ajtajától. Megláthatja, van egy másik világ is Magyarországon. Pedig nem is olyan nagy ez az ország, mint a Rétvári Bence politikai államtitkár pökhendisége. Ha belegondolok, ez az ember telitalálat. Jól döntött Orbán elvtárs (vagy ki), amikor rányomta a pöcsétet államtitkári kinevezési papírjára. Sokoldalúsága elvitathatatlan. Meg a valóságtól való elrugaszkodása is.

Rétvári Bence lehetne akár propagandaminiszter is

Ha rajtam múlna, simán kicserélném Rogán Tónival: sokkal jobb propagandaminiszter lenne, mint az üveges tekintetű Rogán. Csak nem olyan jó haverja Orbánnak a Bence, hogy kiérdemelhetné a cafrangot. Akkor pedig szart sem ér, ha csak jár a szája, mint a Niagara víznek a zuhanása onnan fentről. Orbánnak a papagájokon kívül olyan ember kell elsősorban, aki osztozik vele minden földi jóban. Az égi nem elég. Cseszheti a kis cserkész, kereszténydemokrata, csak igével nem bírnak a főnökei megélni. Olyan két-három havonta elmondja bele a képünkbe, hogy csökkent a szegénység az idősek körében, köszönhetően annak, hogy 2010 után harminchárom százalékos nyugdíjemelkedés történt, ami tízszázalékos vásárlóérték-növekedést jelentett. A Fidesz-krónikába, a Magyar Hírlapba, bírta belemondani, meg azt is, hogy

a nyugdíjas jövedelmi szegénység kisebb itt, mint az EU átlag. Ez az arány Magyarországon 14,2 százalék a hivatalos adatok szerint, míg 18,2 százalék a tagállamok átlagában. 

Hú, itt már gyanút fogtam. Ha megint, újra és újra valamiben sokkal jobbak vagyunk, mint Európa rothadó meg pofára bukó nyugati fele, akkor beáll a hazugság esete. Hátténylegmostmár nagyon nem stimmel valami. Mindjárt mondom, mitől nem nőtt az időskorúak körében a szegénység. Attól például, hogy az idén 2,7 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, ami egy átlagos nyugdíj esetében éves szinten 42 ezer forintos növekedést jelent. Plusz ugye, idén a rezsitámogatás, az előző években Erzsébet-utalvány valamint novemberben jutott el hozzájuk a nyugdíjprémium és a korrekció.

Jaj, istenem, Rétvári úr, ezt még felsorolni is nehéz, csak az a nagyon nagy baj, hogy az idősek életszínvonalának javításában mindez semmit sem ér. Morzsika. Kicsit számoljunk együtt a jobb politikai sorsra érdemes Rétvári Bencével. Nem tudom, hogy neki mit jelent az átlagos nyugdíj, de jelen esetben ez nem is érdekes, hanem ez az évi 42 ezer forintos növekedés, az már döfi. Vezessük le szépen a meggazdagodást!

  • Ez 42 000 forint havonta éppen 3 500 froncsi.
  • Ez pedig pontosan 14 kiló kenyér ára.
  • Mivel a nyugdíjasok imádják a csirkefarháton kívül a csirkemellfilét is, havonta vehetnek a plusz 3 500 forintból 2,5 kilót. És ez akkor a Kánaán!
  • A többivel nem kell törődni. Se rezsivel, se gyógyszerrel, cipőjük legyen életük végéig; húzzák már ki egy nyári meg egy téli csukában.

Tényleg nem akarom Rétvári Bence idegeit srófolni – rágja szorgalmasan a bekapott műholdat, tudom, hogy nem lehet mindenki egyszerre országgyűlési képviselő 989 700 forint tiszteletdíjért meg államtitkár 1 296 000 forintért. Na de a szentségit, ha már ennyit piszkálnak ki az Orbán-kliensek, az átlag fideszesek meg keresztény államtitkárok a közösből, akkor… Talán csak úgy viccből meg életileg, Mr. Kormány, járna forintban becsület azoknak is, akik nem szarják össze magukat az elégedettségtől, ha a nagyságukban megfertőződött trógerek kiállnak az emelvényre hazudni. Saját megelégedésükre.

Ahhoz nem is kell az Eurostat adata, hogy tudjuk, ez a hatalom csak a saját zsebével törődik. A rosseb egye meg, lyukas lehet az a zseb, mert az Isten pénzét elnyelték már. Benne a nyugdíjasok pénzét is. Azért elmondom, mit mutat az Eurostat: egyre baljósabbá válik a helyzet a relatív jövedelmi szegénységet tekintve: a 2010 és 2018 közti időszakban több mint megduplázódott az érintettek aránya, vagyis 4,1 százalékról majdnem 10 százalékra nőtt. Ide tartoznak azon idősek, akik havi bevétele nem éri el a mediánjövedelem 60 százalékát, ami például 2017-ben éves szinten 1 006 249 forint, míg havi szinten 83 855 forint volt.

…akkor mégis csak üljön bele szolgálati autójába ez az ikszedik számú propaganda papagáj, és látogasson már idős embereket. Kelet felé induljon, tudja, ott kel fel a Nap, és a francia riviérára nem arra visz az út. Ha csak Orbán nem döntött másként.

Azt is konkrétan javasolnám, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar legalább a nevében vegye fel a Kotta FC nevet, hátha így megtévesztheti a világszínvonalú zenétől berzenkedő nagy magyar Fidesz pénzosztókat. Különben értékben, kultúrában olyan messze kerülünk a nagyvilágtól, mint Dzsudzsákék a világbajnoki címtől. Pedig mennyivel jobban járnánk ország imázsilag, ha nem egy focidilis vezetné ezt országot. Mert az történt, hogy

Fischer Iván zeneigazgató közleményében azt írja, hogy a taó kiesését kompenzáló támogatásból 200 millió forintot kap a Budapesti Fesztiválzenekar, ami kevesebb mint a fele annak az összegnek, amit eddig a zenekar taótámogatásokból kapott. A BFZ a következő évadra a teljes támogatással számolt, így most számos programot le kell mondaniuk.

  • A jövő évtől szünetelnek az operaprodukciók, elmarad egy négyéves együttműködés a genfi operaházzal, és egy a Balti államokba tervezett turné is.
  • A hazai közösségi programok közül szintén szünetelnek a zenekar partneriskoláit szolgáló Hangszerkóstolók, a Lásd, amit hallasz! filmverseny, a BFZ bekopog! program, a templomi koncertek, az idősek otthonába szervezett kamarakoncertek és a kisgyermekeknek létrehozott Zenevár koncertek is.

A Fesztiválzenekar ügyvezető igazgatója, Martin Hoffmann a tervezés stabil anyagi hátterének hiánya miatt lemondott, utódját keresi a zenekar kuratóriuma. A BFZ stábját is szűkíti, számos munkatársától kényszerül megválni.

Nem kapnak a hegedűvonóba milliárdokat

Hogy a ménkű csapjon belé ezekbe az értékrend nélküli kormány meg Orbán tuskókba. Dúl ám a sötétség meg korlátoltság: itt nincs értékrend csak mértéktelen húgyagyú rend. Meg udvari zenészek, akik egy nótát muzsikálnak Orbánnal. Nemrég írtunk a fő Fidesz-politikus Mága Zoltánról, aki csak a közelmúltban 350 millió forint közpénzből vigéckedhetett – az eddigi, hegedűvonójába dugott milliárdok mellett.

Azon kuncogok magamban, hogy még az is lehet, hogy a zenekar néhány tagja beférne valamelyik nemzethy focicsapatba rugdosni a labdát. Visszafelé nem tudom elképzelni: a Budapesti Fesztiválzenekar tagjai művészek. Ez a sors csak keveseknek adatott meg, mégis ők is eszik a keserű kenyeret ebben az országban. Tudják, úgy van ez, ha a FőFej nem alkotó ember, akkor marad a lába – amelyikkel bennünket tapos, rugdos. Ez Orbán Viktor nemzethy művész tánca: bankóban mért frankó trógertangó.

Anyám, nénikém, bácsikám meg az egész rokonságom, borogass

Ezt még mindenképpen meg kell mutatnom. Újpest bukott fideszes polgármestere, Wintermantel Zsolt alakított a Facebookon. A 444 vette észre, hogy a konzervatív politikus az alábbi – talán humorosnak szánt – Star Wars-képet osztotta meg közösségi oldalán. Csak úgy mondom, Zsolt pajtás, kiválóan választott.

  • Darth Vader az egyik központi figurája George Lucas Csillagok Háborúja univerziumának. Az amerika Filmintézet „100 hős és gonosztevő” listáján a 3. helyezést kapta. Illetve az IGN Top 100 filmes gonoszából 1. lett.

A fickó bukott, mint a hamis kártyás a momentumos Déri Tiborral szemben a választáson. Azóta nem tud mást csinálni: fitogtatja sötétségét jó keresztény meg fideszes módra. Ez az ember pontosan olyan lehetett polgármesterként, mint poén gyártóként. Szar. Ez az igazi minőség, érték. Rá voltak bízva az újpestiek. Anyám, bácsikám, nénikém meg az egész nagy famíliám, borogass!

Az önök véleménye

„Orbánnak sokkal fontosabb az egója, a beteg nárcizmusa.. Mintha… Mintha az országért dolgozna, ám dehogy, mindenkin átgázol saját hatalmáért. Nincsen népe, nincsen senkije. A vele egyivásúakat csak azért használja és megvédi, hogy az ő mindenhatóságát erősítsék.” Kedves Ilona!
EZ a LEGNAGYOBB IGAZSÁG, amit ma olvastam. Köszönöm! 😀 (b33r)

Pilhál nem kritizál, pilhál sirva panaszkodik, mert már nem dédelgeti őket a vezir, de ők ennek ellenére szeretik. Biztosítja arról, hogy mögötte állnak, támogatják. Könyörgés ez a javából. Nincs népe? Minek? Vannak rabszolgái, akik dolgoznak látástól vakulásig, hogy ő duskálhason minden földi jóban. (N. Csabáné)

Nekem tetszik, ahogy ez a tudatrepedéses küldetéstudat be van fosva: „Nehéz idők jönnek.” Hát persze, mert az EU-tól nem lehet majd annyit lopni, mint tervezte. Azt meg lassan kénytelen még az elborult elméjével is felfogni, hogy ha lassan is, de ébredeznek az emberek. Annak viszont nem lesz jó vége. Ahogy a legutóbbi Troll c. vérnyomásemelőben is sírdogáltak: „Vége az Aranykornak.” Hát, igen… (Hortenzia)

Ha most véletlenül csakugyan igaza van a minielnöknek, és tényleg mi vagyunk Európa jövője, akkor Európának befellegzett. (O. László)

Ezzel a mentalitással elérte orban, hogy velünk foglalkozik a fél világ sajtója a N.Y. Times-tól a londoni lapokig bezárólag. Nem tudok másra gondolni, – hogy csak azért hangzanak el ezek blőd hangzatos mondatok, hogy közben a nép elől eltakarják azt a hihetetlen hatalmas lopásokat melyeket a kormány tagjai elkövetnek nap mint nap. (maglodifojtogato)

Így írtunk mi

Európa jövőjének saját lábát megette a fene

Emlékezzünk: lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik

Bakancslista

Ki a búbánatos francot érdekel, mivel jár dolgozni Karácsony Gergely?

Szijjártó Pétert valaki felvilágosíthatná

És akkor bármelyik egészséges lelkű honfitársunk elkezdi keresni a kijáratot az országból

Én nem akarok ezekkel egy vérből lenni

Karácsony berendezkedik

Az élet

A focilabda és a potroh

Csak arról nincs adat, léteztek-e egyáltalán

A nap kommentje:

Szerettem utazni,országokat,városokat ,az ott élőembereket „megismerni”.Most a bakancslistámon 3 dolog szerepel:Egészség,szeretet és a béke! (B. Ferencné)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.