Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Közszolgálati terrorista esti mesék gyerekeknek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

  • Jó napot kívánok! Orbán Balázs vagyok!
  • – Jó napot kívánok, én a Sajtószabadság vagyok!
  • – És hogy van?
  • – Köszönöm szépen, jól.

Kicsit abszurd, és ráadásul nem is igaz. Ilyen beszélgetés soha a büdös életben nem lehetne a Miniszterelnökség államtitkára és a sajtószabadság között, mert akkor az államtitkár hazudik. Ez sem különleges esemény a Fideszben, hanem alapkövetelmény, hogy a hazugságból igazságot kreáljanak. Mindenki szeme láttára, füle hallatára. Ahogy ezeknek tetszik, képesek az üledékből is ehetőnek vélt pástétomot csinálni.

A cinikus nemzethy sajtószabadság képviselője: Orbán2

A DK politikusa, Gréczy Zsolt arról beszélt hétfőn a parlamentben, hogy az MTVA perrel fenyegeti volt riporterét, Balogh Krisztinát, aki elmondása szerint azért távozott a közmédiától, mert elege lett „az 50-es évekre emlékeztető pártutasításokból”.

Kik és naponta hányszor küldenek a kormányoldalról utasításokat az MTVA-nak? – kérdezte a DK-s politikus.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt válaszolta: az említett ügyben arról van szó, hogy a jó hírnevet esetlegesen megsértő mondatok hangoztak el a volt munkavállaló részéről, és egy polgári jogi jogvita van kibontakozóban, „nincs itt semmi látnivaló”. Szerinte a köztelevízióval, közrádióval kapcsolatban lehet pró és kontra véleményt mondani, de ezek állapota még mindig sokkal jobb, mint például Németországban, ahol a gyermekmesékben is politika van.

Az államtitkár szavai szerint

a sajtószabadság köszöni szépen, jól van.

Volt-e olyan kérdés, félrebeszélő művészkém, hogy milyen a német köztelevízió és közrádió. Azt már tudjuk, amióta Schmidt Marika néni, a magyar emberek felvilágosító központja megállapította: Németországban nincs wifi meg internet sem, nagyon le vannak maradva, ott középkori állapotok vannak ebből a szempontból. Tegyük hozzá: is. Ám most konkrétan nem erről van szó, hanem a magyar sajtószabadságról, tisztelettel. Ami nincs, és ezért a nincset nagyon nehéz megvédeni, NER-huszárkák.

Hadd mondjam el, hogy időnként szól nálam a kakukk közpénzlopó rádiójuk, a televízió az nem, azért én sem bírok ki már sok mindent, van elég bajom, bajunk, amiről tetszenek gondoskodni. Ha már a német gyerekmeséket emlegette az államtitkár úr, mondok valamit. Éppen írni akartam róla, hát most itt az alkalom. Nem tudom, tudja-e Orbán2, hogy szép és nagy a mesék kincsestára, de a közpénzlopó rádió szerkesztői nem nagyon vannak ebből sem kiképezve. Nemrégiben még kilenc fiát akarta megölni az apjuk, ha nem születik tizediknek végre lánya. Családbarát mese piciknek. Ám a napokban már csak három fiát fenyegette meg az anyjuk egy újabb szép történetben. Cselekedett is, kést döfött a szívükbe. (nincs kímélet). Nem tudom, hallgatnak-e még a gyerekek rádióban mesét, főleg egyedül, de akkor két dolog lehetséges: a gyerek ijedtében úgy ugrik bele a komód zoknis fiókjába, hogy a szülei reggelig keresik. Ha már nagyobbacska a kölyök, lehet, kiugró szívvel arra gondol, hogy brutális gyilkosságokkal vezet az út a boldogsághoz. A közpénzlopó rádió terrorista esti meséihez képest Jancsi és Juliska kemencében végzett vasorrú bábája maga a megkönnyebbülés.

Ezt csak úgy megemlítettem a családbarátság meg az érték közszolgálati tálalásához. Ha már a meséken túl vagyunk, zökkenjünk vissza a nemzethy valóságba. Felnőtteknek szólóba. Ott tartottunk, hogy sajtószabadság. Méghozzá Magyarországon. Helyben is lennénk, mert Erdogan meg az ázsiai diktátorok szoktak ilyen baromságokat mondani, mint Orbán2 (még csúnyábbakat tenni). Már régóta halad Orbán1 Viktor is a személyi kultusz meg- és elgyökeresedése út-ján!

Tulajdonképpen ez az Orbán Bé úgysem értené meg, nem is akarja, hogy az övék a média. Körülbelül annyi, mint harminc-negyven egészséges ember kézujja. És akkor még nem is mondtam sokat, mert ide kell venni a településeken működő fideszes polgármesteri televíziókat, újságokat. Úgy és annyiszor szerepelnek bennük, mint a Tenkes kapitánya filmsorozatban a Tenkes kapitánya. Közpénzből persze. Ha esze van az új, ellenzéki települési vezetőknek, azonnal visszaveszik az elcsórt sajtót. Nem maguknak, hanem azoknak az embereknek, akik pénzéből eddig duhajkodtak a magamutogató ficsúrok.

Jé, mennyi Orbán1! Megyei lap sokk.

A megyei lapokról azért nem beszélek, mert azok tropára mentek – szíves Fidesz felügyelet alatt. Mészáros Lölő bácsi lapjainak példányszáma esik lefele, pontosan úgy, mint éppen most az eső. Hallani, hogy létszámleépítés jön a megyei lapoknál, elküldenek újságírókat. Így is van, ettől lesz majd továbbra is teljesen objektív, központilag szerkesztett Orbán propaganda a megyei sajtó. El ne felejtsék a megyei szót kihúzni az impresszumból. Különben pedig áldásos munkával sikerült annyi olvasót elveszíteniük, mint amennyien szurkolnak tíz stadionban, ha telt ház van a (olasz) bajnoki meccseken. Hajrá, megy ez!

Az is nyilván egészen véletlen, hogy pert indít az Országgyűlés Hivatala és a házelnök ellen az Azonnali.hu. A lap szerint kövér lászló jelentősen korlátozta a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit. Látták önök is, hogy a nemrég bevezetett új parlamenti szabályok értelmében a kamerák használatát egy eldugott, sötét folyosóra korlátozták. Ez gyakorlatilag megakadályozza előre nem egyeztetett interjúk készítését, mivel a kordonnal leválasztott terület teljesen kívül esik az ülésterembe tartó politikusok útvonalán.

Úgy terelte kövér t. házmester karámba az újságírókat, mint a vágómarhákat. Pedig higgye el a Fidesz-depó, hogy az újságírók nem ráznak, nincsen beléjük áram bevezetve. Sebaj, ezeknek a hatalmi tulkoknak inkább a 220, mint egy közérdekű kérdés. Hátha még az a hazaárulók oldaláról tetetik fel. Így aztán nincs is idejük átgondolni azt sem, hogy közszolgálati vacakjaik megléte saját magában sérti leginkább az MTVA jó hírnevét. Tisztelettel, Orbán Bé.

Sokkal fejlettebbek vagyunk, mint a németek, van internetünk is, és még annyit sem bírtak elérni, hogy Merkel asszony a Rajna vizén gyalogoljon. Bezzeg Orbán szeli a vizet, mint egy Messiás. Demokráciánk nincs, de ez igazán pitiáner gond széles e hazában. Meg aztán nem sok olyan honfitársam van, aki még hallgatja a közpénzlopó rádiójukat meg a nemzethy, agyoncsapni való, csaló, egyoldalú televíziójukat. Az állami, orbáni propagandát (hoppá, már legalább 36 napja nem tudjuk, hol van, hová tűnt Orbán Viktor hű propagandaminisztere, Rogán Antal. Tóni, most már nagyon aggódunk érted. Dobassál ki az MTI-vel egy közleményt, hogy egészségileg teljesen jól vagy. Megnyugtatásunkra. A többit intézzük).

Már sikerült túlszárnyalnunk a Nyugatot, mert az interneten cseppet más a tájékoztatás, mint a közröhejes médiában. Ezért mondom néked Orbán2,

köszönjük szépen, a magyar emberek számára a sajtószabadság tényleg egyre jobban van. Képzelje el, a Facebookon még az ördög (ügyvédje) sem alszik.

Az önök véleménye

Csorda, szaros fű, legel, trágya, kocsi (nyilvánvalóan „lovaskocsi” értelemben)…Nekem ez a szóhasználat azt sugallja, hogy nem lehet kétséges: parasztok ezek! (J. Gábor)

Markó Iván és Budapest Klezmer Band tudomásom szerint nem Fidesz-KDNP nyalonc. Illetve ha Klezmer prímása Köves Slomó, akkor nem csodálkozom. (Zebike)

Én örülök, hogy a fideszesek „nem adhatnak mást, csupán mi lényegük”, mert így egyre több ember számára válik világossá, hogy azok, akiknek őket (az ő érdekeiket) kellene képviselni, hogyan is gondolkodnak róluk. És ez segít a további (választási) jó döntésekben. Hajrá, csak így tovább! (Judit)

Hofi annak idején (jó régen volt) egy fellépésén azzal viccelődött, hogy az orvos felírt a nyugdíjas betegnek orvosságot, be kellett vennie 3×1 szemet étkezés után. Mire a nyugdíjas: De doktor úr. hol tudok én napjában 3 szor étkezni? És a helyzet azóta romlott!!!!! A szemüveget csak 6 (hat!) dioptriától támogatja a TB, és egyre több olyan betegség van amit öregkorban már nem is kezelnek, ne ad’ isten operálnak. A hazai II.-es cukorbetegek száma Európa boldogabbik felében csökken nálunk 25-20%-kal nő évente (óriási szám!!!), mert a kint használt gyógyszerek itthon drágák, tehát a TB nem támogatja. (gais)

Így írtunk mi

Kultúrizé

Ez nem siker, inkább szégyen

Lúdvész

Éppen olyan pökhendi erkölcsi salakanyag az egyik, mint a másik

Létszámstop, vagy sem?

A takonygerinc a közös nevező

Amikor majd nyomorgó egykori propagandistáknak fognak gyűjteni téli tüzelőre, békésen átfordulok a másik oldalamra és nagyon, de nagyon nyugodtan fogok aludni

Találkozó előtt

Sokkos állapot

Ez tényleg félelmetes, öregem

A nap kommentje:

A cél az, hogy aki beteg és nincs pénze, az forduljon fel. Azt írják: hogy az intézkedés semmilyen módon nem befolyásolhatja a betegellátás folyamatosságát és KORÁBBI MAGAS SZÍNVONALÁT. Ha a mostani nekik a magas színvonal, akkor ugyan milyen lehet az alacsonyabb színvonal? Ghánai vagy valami ahhoz hasonló? (Transzporter)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.