November 26,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Létszámstop, vagy sem?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,200,839 forint, még hiányzik 1,799,161 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma reggel bombaként robbant a hír, miszerint az állami fenntartó gyakorlatilag létszámstoppot léptetett életbe az egészségügyben. A már amúgy is kritikán aluli módon teljesítő rendszer ezzel egy újabb döfést kap, ezzel betegek százezreinek életét veszélybe sodorva. Amennyiben igaz a Népszava híre – márpedig a lap állítása szerint azt maga a fenntartó közölte velük egy levélben -, úgy tovább retteghetnek azok, akik kénytelenek még az ünnepek előtt befeküdni egy műtétre, vagy baleset éri őket. Noha az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nem reagált sem a Népszava, sem pedig az Index megkeresésésre, az MTI-hez eljuttatták a következő közleményt:

Nincs kórházi létszámstop, így semmilyen akadálya nincs az üres álláshelyek betöltésének, vagyis a dolgozók felvételének az egészségügyben, a mentőknél. A kórházakban  folyamatos a  szükséges új dolgozók felvétele. A kormány rendszeresen monitorozza a közigazgatásban és közszolgáltatásoknál betöltött, üres és szükséges álláshelyeket, ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne felvenni dolgozókat, ha arra szükség van. A kormány célja az, hogy valamennyi intézményben kontrolláltan történjenek a felvételek, hangsúlyozva, hogy az intézkedés semmilyen módon nem befolyásolhatja negatívan a betegellátás folyamatosságát és korábbi magas színvonalát. (MTI-OS)

Igen ám, csak ez a közlemény nem cáfolja azt az értesülést, miszerint csak megbízási szerződéssel, nem pedig jogviszonyt létrehozva tölthetnek be álláshelyeket a kórházak. Országos orvos- és nővérhiány van, nem beszélve arról, hogy egyre emelkedik a kórházi fertőzések száma a nem megfelelő körülmények miatt. Erre még a jelenlegi helyzeten is rontani kíván a kormányzat? Vajon mi lehet a cél?  

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!