Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Örült politikusoknak diliházban a helye. Minimum

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. kövérnek nem.

Azért vasárnap reggel kövér lászló hangjára ébredezni az maga a frász. Hittem is néhány pillanatig, hogy még nem vagyok egészen magamnál. A kakukk közpénzlopó rádió Vasárnapi Újság nevezetű objektív Fidesz-tákolmányban beszélt kövér lászló. Tényleg nem hittem a fülemnek, és muszáj volt utánanéznem, pontosan hogyan szórta átkát a magyar közjogi méltóság. Elöljáróban két vélemény, amihez nem nagyon kell kommentár:

„Ilyen alpári hangnemben nyilatkozó, Közjogi Méltóságnak csúfolt Házelnöke sem volt még Hazánknak, aki elfelejtette honnan jött és mit csinált az általa parlagi módon bírált időszakban. Szégyen és gyalázat!!!!”

„lacika téged még turistaként sem szabadna beengedni a magyarok házába ,mert olyan sötét vagy mint egy zsák korom !”

Nagyon kiverte a biztosítékot az emberek többségében a magyar nemzethy házmester, aki azt is mondta:

Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet legaljához tartozik. …a Demokratikus Koalíció elnökénél kevés több kárt okozó figurája volt a XX. és a XXI. századi magyar történelemnek. …nincs annál nagyobb bűne a rendszerváltozásnak, mint hogy négy évvel az első szabad választás után éppen „egy fegyverrel a saját népe ellen harcoló hazaárulót” jelölt az MSZP a miniszterelnöki székbe. A házelnök Horn Gyulát azonban „egy grál lovagnak, egy nemzeti hérosznak” nevezte Gyurcsány Ferenchez képest, akit „egy pitiáner, senkiházi nemzetárulónak” titulált.

„Borkai olyan ember, aki olimpiai bajnokként Magyarországnak szerzett dicsőséget, aki Győr polgármestereként jól működő, fejlődő, prosperáló és gazdag várost ad át majd az utódjának. Nem egy teljesítmény nélküli, senkiházi nyikhajról”, nem olyan emberről van szó, aki a nemzeti érdekek szempontjából jelentős teljesítményt rombolt le azzal az egyetlen botlással, amit nyilvánosságra tártak. A baloldalon azonban egy vállrándítással térnek napirendre minden erkölcsileg elfogadhatatlan cselekedet fölött.”

A Fidesz-ripacsot csak a gyűlölet, a közönségesség jellemzi

Ha még kíváncsiak arra, hogy mit hadovált össze kövér lászló, olvassák itt. Nekem ebből bőven elég volt. A tehetetlen, beszari Fidesz-ripacsot csak a gyűlölet, a közönségesség jellemzi. Ez ma a kormányzó párt eleganciától, intelligenciától mentes szónoka, akinek az ellenfele ellenség lett, de nem tud vele mit kezdeni. Hát válogatott jelzőkkel szórja rá saját házmesteri alpáriságát.

A 21. század Magyarországán, hát még hogy köztársaság lennénk, mindig nagyon nehezen írom le a fasiszta, fasizálódik szavakat. De már régóta azon gondolkodom, hogy ennek az Orbán-kövér őrületnek mi lehet a következő lépése. Ha nem vagyunk nagyon észnél. Hová gyűjtik be az ellenfeleket ezek a barmok; mikor zárják tömegével börtönbe a politikai ellenfeleket. Mikor rángatnak ki bárkit az ágyából? Mint tette azt Orbán új példaképe, a török elnök. Mert a migránsoktól megmentő Erdogánról egy kurva szóval nem mondta el a magyar embereknek a Nagy Vezér, hogy

  • egy ellene szervezett és elbukott katonai puccs – nemzetközi jogászok és politológusok szerint önpuccs volt, alkalom a tisztogatásra – után felfüggesztette Törökországban az emberi jogok európai egyezményét;
  • 4-ről 30 napra emelték azt az időszakot, amíg vádemelés nélkül őrizetben lehet tartani a letartóztatottakat;
  • A puccskísérlet másnapján leváltottak 2700 bírót, a török hatóságok néhány napon belül a letartóztatott több mint 6000 katona és rendőr mellett több tízezer tanárt is elbocsátottak vagy őrizetbe vettek;
  • felszámoltak 1200 egyesületet, betiltottak 19 szakszervezetet, bezárattak 15 egyetemet és 35 orvosi intézményt;
  • Erdogan kormánya 131 médiumot záratott be, köztük gyermekcsatornát is.
  • letartóztatták azokat, akik az interneten hozzászólásaikban megsértették az ország vezetőit,
  • 2016. július 15. és 2017. április eleje között 113 260 embert vettek őrizetbe az országban „a puccskísérlet miatt”. (Forrás: Wikipédia)

…és 2018 július 9-én egy csalással megtartott választás után beiktatták Törökország új elnökét, Recep Tayyip Erdogant, ezzel hivatalossá téve az elnöki rendszert. A miniszterelnöki pozíció beolvadt a köztársasági elnök jogkörébe. Az elnök az ország államfője és kormányfője, bármikor feloszlathatja a parlamentet, nemhivatalosan az elnök Törökországban „teljhatalommal” rendelkezik. Mi ez, ha nem nyíltan félfasiszta rendszer.

…öl is. Ártatlan kurd civileket, köztük gyerekeket. És ez az ember Budapesten grasszál Orbán Viktor vendégeként, példaképeként félrevezetve a magyar embereket azzal a kurva menekültüggyel, amitől majd ez az új barát, a török diktátor védi meg Magyarországot is.

Itt tartunk most: sodródunk az erdogáni-orbáni összefonódásban a kisbetűs kövér fasiszta retorikájával a brutális embertelenségbe. Megjegyezném: ezer, tízezer, százezer Gyurcsányt egy kövérért cserébe! Amúgy pedig ajánlanám, hogy ezeket a kövér féléket törvényileg vessék pszichiáteri vizsgálat alá. Őrülteknek minimum diliházban van a helye.

Állítsátok meg Arturo Uit! Der aufhaltsame Aufstieg des Arturo Ui

Brecht: Állítsátok meg Arturo Uit! Jókai Színház, Budapest – 1962. február 9. Rendező: Kazimir Károly. A képen Szabó Gyula és Peti Sándor (MTVA Sajtó- és Fotóarchívum)

Állítsuk meg! Időben.

Vasárnap van, a borzalmas reggeli (kövéri) kávé után este kicsit ki kellene simítanunk a ráncainkat, pihenni. Legyen erőnk holnap is. A nyugalmas estéjükhöz egy emberi, nagyon szép dalt kínálok meghallgatásra. …mert nekünk szól a gitár, nekünk zörög a dob, nekünk gyúlnak a fények… Ez így van jól. És én ettől meg szoktam hatódni. Jó éjszakát!

Az önök véleménye

Annakidején Gobbi Hilda a Nemzeti Színház újjáépítéséért saját pénzéből elindította a „téglajegy” akciót. Nosza, sport- és egészséges hazaszeretet rajongók, lehet kinyitni a bukszákat! (Péter)

Azért van ennek, a világéletében a „nemzet csöcsén” ÉLŐSKÖDŐ szemétnek, bőr a mocskos fideszes pofáján! Mintha a retkes stadionja lenne A LEGNAGYOBB GONDJA az ország népének. EBBŐL IS tisztán látszik, hogy ezek a fideszpatkányok NEM A MAI Magyarországon élnek. Legalábbis NEM EBBEN A DIMENZIÓBAN! A többi „Nemzet Sportolóit” meg egyszerűen nem értem. Szabadságra küldték az eszüket? Vagy gerinc nélkül könnyebb az élet? (b33r)

Személyesen ismertem Solt Ottiliát és Rajk Lászlót is. Mindketten utálták a diktatúrát és ezt a fajta országvezetést, orbánt és az egész bandáját és ha most élnének még jobban gyűlölnék az egész fideszes bagázst és forognának a sírjukban, ha a terrormaris bármire is felhasználná őket. Igaza van a családnak. Ja és mindketten igazi európai magyarok voltak, nem csak magyar magyarok, (Transzporter)

A már többször feltett kérdés: hol van rogán? Nem mintha hiányozna, de mit keres a neve egy emlékbizottságban, mikor ő lehet már a világ másik végébe vitte családját és vagyonkáját. Ha beteg lenne azt már rég tudnánk. (Transzporter)

En is ugy nottem fel, hogy van az unnepi, es van a hetkoznapi keszlet, miegyeb. Mara mar tudom, hogy minden nap unnepnap. Tehat a lanyomnak adtam a Zsolnay keszletet, en pedig hasznalom a Churchill-t. Mindegy, hogy reggeli, ebed, vacsora, hetfo, vagy vasarnap, csupan a hangulatom valtoztathat. A ruhaim is idojaras szerint vannak szortirozva. Miert tagadjam meg magamtol a szepet? Akar hetkoznap, akar unnep, en en vagyok. Es megerdemlem 😉 (Tegmama)

Így írtunk mi

Az egészséges szégyenérzet teljes hiánya

Mi Hazánk = Fidesz

A magyarok eredendően ennyire soviniszták, vagy ez már az Orbán-rezsim jól kifejlett mellékhatása?

Requiem egy elmaradt premierért

30 éve történt

Kálmán Olga belépett a DK-ba

Ezek pusztítóbbak, mint a kolera

A gladiátorok bevonulása

A moziban

Bakancslista és EU kártya

Akik most a leghangosabban nemzetárulóznak

A nap kommentje:

Én csak arra vigyázok, adósságot ne örököljenek a gyerekeim. A valódi értékeket már átadtam nekik, miközben felnőttek. Az ő dolguk, mire használják. (Lajos)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.