Március 20,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az egészséges szégyenérzet teljes hiánya

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,302,882 forint, még hiányzik 1,697,118 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt és békességet kívánok mindenkinek! Bocsánatot kérek, amiért tegnap nem emlékeztem meg a berlini fal ledöntésének 30. évfordulójáról, de sajnos Schmidt Mária és a „30 éve szabadon” Emlékbizottság (úgy is, mint Kövér, Gulyás, Lezsák, Szijjártó, Balog, Rogán, stb.) ambíciói a rendszerváltás és a Demokratikus Ellenzék kiemelkedő, időközben elhunyt alakjainak (Rajk László, Solt Ottilia) összefideszezésére, a történelemhamisítás mérgező nyálával történő bemocskolására, leszállította a vörös ködöt az agyamra.

Pedig tegnap reggel még nem volt tudomásom arról, hogy Rajk László özvegye mellett Solt Ottilia lánya, Hegedűs Judit is nyílt levélben tiltakozott az ellen, hogy édesanyját a NER szerepeltesse a Magyar Posta Zrt. emlékbélyeg-sorozatán. Teljesen természetes ez, hiszen a NER és az ő ideológusa olyan módon állított hazug emléket a rendszerváltásnak, hogy mind Rajk László, mind Solt Ottilia szerepét elsunnyogta, ezzel szemben liberális hitvallásukat ugyanezek lépten és nyomon, de legalább nyilvánosan gyalázták. Évek óta gyalázzák, mióta Orbánnak és sleppjének már nem kifizetődő liberálisnak lenni, úgyhogy átnyergeltek valami egyébre. Aminek nem tudom mi a pontos definíciója, de leginkább a szélsőjobbra emlékeztet. Sőtpláne: az 1997-ben létrehozott „Solt Ottilia-díjat” az Orbán-kormány indoklás nélkül megszüntette, ezért az emlékbélyeg-akció álságosságától joggal fordult fel a gyomra nem csupán Solt Ottilia családjának, hanem minden jóérzésű embernek.

Ámazonban Schmidt Mária, aki már túl van a Dózsa László-Pruck Pál arcpirító botrányon, aki elveszítette a Pruck Pál emlékének meggyalázása, kegyeleti jogainak megsértése miatt indított pert is, aki ennek ellenére sem volt hajlandó mai napig nyilvánosan bocsánatot kérni a hozzátartozóitól, amiért okádék módon belerongyolt Pruck Pálba, sértegette, és a tényekkel mit sem törődve ideológiai harccá és mocskolódássá züllesztette saját tévedését, ezúttal sem volt képes méltósággal szembenézni ötletének elvetemültségével és elfogadhatatlanságával, inkább beleállt Rajk és Solt hozzátartozóiba. Egyebek mellett ilyeneket írt méltán népszerű Facebook-oldalán, és nem rohadt rá a plafon:

Bár jogilag semmi akadálya nem volna annak, hogy ifj. Rajk László és Solt Ottilia fényképe a „tiltás” ellenére szerepeljen a bélyegeken, attól természetesen az Emlékbizottság eláll.

Rajk Judit és Hegedűs Judit – miközben primer politikai indokokat sorolnak – leveleikben súlyos vádakat fogalmaznak meg velem és az Emlékbizottság tagjaival szemben. A vádak igaztalanok, visszautasítjuk őket. 

Sajnálom, hogy Rajk Judit és Hegedűs Judit néhai hozzátartozóik emlékét feláldozzák egy aktuálpolitikai akcióban. Úgy vélem, ez nem méltó a rendszerváltoztatás emlékéhez.

Tehát a történész asszonyság, aki abból él – 2010 óta biztosan -, hogy a szakmáját naponta megerőszakolja az aktuálpolitika oltárán, akinek az egész élete arról szól, hogy nem pusztán a jelent, de a múltat is és lehetőleg a jövőt is a gazdája éppen aktuális elmebajához férceli, aki nem tud úgy megszólalni, hogy ne fröcsögne a liberalizmus pusztításáról és ne törölgetné a lábát a (bal)liberális emberekbe, meg van sértődve, hogy őt azzal vádolják, amit művel. És van bőr az arcán számon kérni az aktuálpolitikai akciót olyan embereken, akiknek az elhunyt hozzátartozóin ordenáré módon köszörüli a nyelvét. Mégis mi az aktuálpolitikai akció abban, hogy magánembereknek felfordul a gyomra attól a hazug emlékezetpolitikától, ami odáig fajult, hogy mára a rendszerváltás egyetlen hőse Orbán Viktor lett? És annyi egészséges szégyenérzet nem szorult bele most sem, hogy sértett pampogás helyett tudomásul vegye, hogy ő és a sleppje tisztességes emberek számára vállalhatatlan és semmiféle közösséget nem óhajtanak vállalni vele. Undorító pojáca. Pedig azt hittem, Pruck Pál Dózsa Lászlóval összemocskolt emlékének lábbal tiprásán már aligha lehet túltenni. Schmidt Máriának sikerült.

Aktuálpolitikailag egyébiránt vasárnap van, és különféle okokból összesen 10 megismételt választást tartanak az országban. Tömeges lakcímbejelentésektől kezdve közvetlen szavazásbefolyásoláson át sokféle indokkal és ürüggyel. Hogy ez a Fidesz-ellenzék viszonyában milyen irányú változást fog ez előidézni, annak ebben a pillanatban nem vagyok a megmondhatója. Annak viszont igen, hogy három napja Szijjártó például elegánsan megfenyegette a jászberényieket azzal, hogy a kormány meg tudná oldalni az Electrolux kivonulása okozta problémákat, de csak akkor, ha a(z október 13-án egyébként alulmaradt) fideszes polgármester-jelöltet választják vasárnap. Hasonlóképpen az is tényként kezelendő, hogy miután a Fidesz a Mi Hazánk nevű kamuellenzéki párt segítségével sikeresen megfúrta az új, ellenzéki polgármestert Tatabányán, a Mi Hazánk nevű kamuellenzéki párt ma Szekszárdon is besegít a Fidesznek, ahol a település két egyéni választókerületének hét szavazókörében ismétlik meg a választást. Itt tehát a közgyűlési erőviszonyok alakulása a tét, a Mi Hazánk szekszárdi jelöltjei pedig visszalépésükkel tolják a Fidesz szekerét. Egészségükre.

Ez azért érdekes, mert mindig kikérik maguknak, hogy együttműködnének bármilyen szinten akár a Fidesszel, akár az ellenzéki pártokkal. Ezt legutóbb Dúró Dóra elnökhelyettes tette világossá tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján, amit azért hívott össze, hogy bejelentse: pártja a főállású anyaság bevezetését javasolja, mert a kormány jelenlegi családpolitikája elégtelen a népességcsökkenés megállításához. Csak a lényeget jegyezzük meg: a Mi Hazánk négy gyermek vállalása esetén vezetné be a főállású anyaságot, ám ennek feltétele volna a többi között a középfokú végzettség és a büntetlen előélet. Lássuk be, ilyen cizelláltan és finoman rég cigányozott ez a banda. Innen már csak egy lépés, hogy a cigány gyerekeket ki kell irtani, bár ez egyáltalán nem lenne újszerű gondolat. Ezen az ötleten a Fidesz már régesrég túl van, amint azt különböző párttagkönyv tulajdonosok értésünkre adták. Különben a főállású anyaságot is hallottuk már Novák Katalin női princípium szájából, úgyhogy egy kicsit több fantáziára lenne szükség ahhoz, hogy a Toroczkai-Novák-Dúró trióról ismert párt legalább valamiféle látszatát próbálja fenntartani annak, hogy ők nem a Fidesz szekértolói. Különben szerintem már csak az nem tiszta ebben az ügyben, hogy egészen pontosan mikor bútoroznak össze hivatalosan is az állampárttal. Az lesz a szép, boldog idő.

Addig is csúcskategóriás leleplezést produkált tegnap a szolgamédia. Miközben ismeretlen tettes ellen rágalmazás miatt nyomozást rendelt el a bíróság, ezért a Ripost és az Origo nevű lejárató pártlapok főszerkesztőit is kihallgatják tanúként a Donáth Annát zaklatással vádoló cikk ügyében (nahát!), a PSHír Tv vonalon lenyűgöző oknyomozó munkával kiderítették, hogy Döbbenet: Gyurcsány nem tartja a száraz novembert. Az ötmondatos dráma lényege (hogy egy öblöset lehessen Karácsonyozni is: Gyurcsány Ferenc repülővel, Karácsony Gergely vonattal utazott Berlinbe, majd vissza Budapestre. Legalábbis elvileg, de ki tudja, lehet, hogy Karácsony csak a fotó kedvéért pózolt a pályaudvaron, majd csatlakozott Gyurcsányhoz.), hogy a DK elnöke ivott egy sört a berlini. Ezért a minőségi munkáért valóban érdemes fenntartani egy egész sakálkommandót. Amely sakálkommandó azzal viszont nem dicsekedett el, hogy a DK európai parlamenti képviselői a fideszes politikusokkal együtt leszavaztak egy menekültügyi reformról szóló határozati javaslatot, amely arra is felszólította volna az uniós tagállamokat, hogy erősítsék a mentési műveleteket a Földközi-tengeren, miután csak idén már ezer menekülő fulladt vízbe. Ennek szerintem lenne hírértéke, és magyarázatra is szorulna. A sört ívesen leszarja mindenki, aki ivott már sört életében.

Mint ahogy arról is lehetne pár szót váltani, hogy biztosan az a legjobb üzenet a Fidesz korruptságának alternatíváját felmutatni hivatott ellenzék részéről, hogy két DK vezette budapesti önkormányzat (Erzsébetváros, Újbuda) Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával szerződik ezen kerületek jogi átvilágítására? Már ha van annak jelentősége, hogy mégiscsak egy korábban jogerősen elítélt, jelenleg pedig büntetőeljárás hatálya alatt álló személyről van szó. Biztos, hogy kellenek ezek a támadási felületek? Biztos, hogy ez a Fideszen kívül bárki másnak kedvez? Nem tudom, csak kérdezem. Mert akkor Borkai Zsolttal például mi a baj? A feddhetetlenség nem lenne alapfeltétele a politikai megújulásnak?

Búcsúzóul: Pokorni Zoltán leveteti nyilas gyilkos nagyapja nevét a XII. kerületi Turul emlékműről. Pokorni József ugyanis személyesen vett részt a mészárlásokban, mégis az áldozatok között volt a neve. Maximálisan helyeslem, remélem, Kövér László is ugyanígy vélekedik erről. Köszönöm az egész heti figyelmet, minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!