Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A bukott Schmitt államfő meg a hazaszeretet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Schmitt Pál bukott köztársasági elnöknek jobb lett volna, ha meg sem szólal. Éldegéljen csendesen közpénzből a villájában meg a picike nyugdíjából. Különösen most nem kéne semmiért sem harcolnia, ha már Borkai bukott sporttársáról, követőjéről a MOB elnöki székében, semmi mondanivalója nem volt. Vajon, miért is nem? Összetartoznak ők jellemtelenségben, erkölcstelenségben a Fidesz közpénzből pátyolgatottjaként. Két bukott olimpiai bajnok: az egyik legfőbb közjogi méltóság, a másik polgármester volt. Orbán Viktor miniszterelnök rongyos csapattagjai.

Bukott páratlan páros. Olimpiai bajnokok. Összetartoznak

Schmitt a Nemzet Sportolói nevében szólalt meg. A közlemény szerint a Nemzet Sportolója címet viselő Balczó András, Hammerl László, Ivánkay Mária, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Keleti Ágnes, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Székely Éva és Varga János aggodalommal figyeli a világbajnokság megrendezésével kapcsolatos híreket. Meggyőződésük, hogy a nagy világversenyek rendezése nemcsak Magyarország jó hírét kelti, hanem fokozza a fiatalok érdeklődését a sport iránt, és a magyarok jó szereplésén keresztül hozzájárul az egészséges hazaszeretet erősítéséhez is. Kérik Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által Budapestnek ítélt 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez – tájékoztatta az MTI-t a nemzet sportolói nevében Schmitt Pál.

Bocsánat, akkor nem mondta, hanem írta, abban ő egészen kiváló: ő találta fel még köztársasági elnökként a schmitti magyar helyesírást. Nagyobb feltaláló, mint a Rogán Antal. (Tényleg, már legalább 33 napja nem tudni, hol van, hová tűnt el Orbán propagandaminisztere)

Arról, hogy lesz-e atlétikai stadion, és így atlétikai vébé 2023-ban, majd novemberben a főváros új közgyűlése dönt. Karácsony Gergely főpolgármester a héten Orbán Viktornál járt egy kormányülésen, időt kért az ügyben. Orbán a pénteki rádióinterjújában azt mondta, sok fájdalmas dolgot kellett lehúznom (mármint a tervezett fejlesztések listájáról), „nem volt kellemes ez a délelőtt, álmokat kell feladni”. Kifejezetten az atlétikai stadionról azt mondta, várnak Karácsonyra és a közgyűlés döntésére.

Közbevetve hadd jegyezzem meg, 2023-ig még négy év van arra, hogy az Orbán-kormány sorsáról a magyar emberek döntsenek. Mert ez sokkal fontosabb, mint megint elherdálni milliárdokat, tulajdonképpen nagyon kevés ember örömére, de nagyon sok pénzére. Megy a harc egy olyan eseményért, amit még meg sem pályáztak, de máris kéne rá 150 milliárd forint. Na ne!

Bizony, Orbán Viktor, a nagy álmokat néha fel kell adni. Gyakoroljuk ezt mindennap, pedig nem is stadiont akarnánk építeni – csak magunkat meg a családunkat. Az álmok állva halnak meg – ezt pedig a kókler  köztársasági elnöknek illene tudnia. A budapesti atlétikai világbajnokság valóban még csak álom, mégsem olyan, mint az 1984-es Los Angeles-i olimpia volt. Egy álom a magyar sportolóknak, ami elveszett. Schmitt hazaszerető erkölcscsősznek ezt nagyon jól kell tudnia.

  • Az 1984-es Los Angeles-i olimpia bojkottjakor ő volt már a MOB főtitkára és a NOB magyar tagja. A magyar sportolók távolmaradásáról hozott döntés Kádáré volt, de formálisan az olimpiai bizottság szavazta meg, egyetlen tiltakozó voks mellett. Schmitt nem vett részt a szavazáson: a MOB közgyűlése alatt Szófiában volt, bolgár sportvezetőkkel tárgyalt. Bár Schmitt távolmaradását azzal magyarázta, hogy a szófiai út már előre le volt kötve, régi ismerőse, Gallov Rezső szerint inkább arról volt szó, hogy Schmitt „volt eléggé dörzsölt” ahhoz, hogy a szavazás alól így húzza ki magát, kikerülve a választási kényszert az elvek és az ésszerű alkalmazkodás között.

Kérdezem, mi a bánatos szürke marha farka lehetett fontosabb egy MOB főtitkárnak, mint az, hogy állást foglaljon ebben az ügyben? Ezzel az ellenszenves szélkakassal nem a plágium botránya kirobbanásakor kezdődtek a gondok, ezt jól tudjuk. Hol volt akkor az egészséges hazaszeretet erősítése, Schmitt Pál? Bár azt nem tudom, milyen a beteg hazaszeretet. Olyan nincs. A falra mászok ezektől meg a hazug lózungjaiktól. Pontosan azt gondolom, hogy éppen a levitézlett Schmitt lobbija nem használ az ügynek. Nem is értem a többi, Nemzet Sportolóját, de ez legyen az én bajom. Különben pedig egy demokrata felelős vezető nem hatódik meg és nem ugrik be sem ennek az embernek, sem a fölspanolt mániákus kisebbségnek.

Azt őszintén mondom, hogy tiszteletem a többi kiváló magyar olimpiai bajnoknak. Megkapják a nemzeti megbecsülést – nemzeti pénzben is. Ám most már ott tartok, ha ezután valakinek életbevágóan fontos új és újabb stadionok építése, az nyissa ki a bukszáját, fordítson rá pénz. Ne csak babaszülési kölcsönt, hanem sportkölcsönt is lehessen kapni, aztán azzal elégítse ki Orbán kurva mániáit meg a saját kedvtelését az, aki akarja. Kockázat nélkül nincs siker, ezt egy sportolónak illik tudnia. Ellenkező esetben, lehetnek akármilyen nagy bajnokok, még az is előfordulhat, hogy a pokolba kívánják őket nagyon sokan. Mert ez már a Fidesz-politika rekortánja, ringje, talaja.

Ne higgye senki, hogy Bivalybasznádon ünnepi tort ülnek, mert megint sport világbajnokságot akarunk. Szarnak rá, nem is nagyon tudnak ezekről a világtalálkozókról – se előtte, se közben, se utána, mert el vannak foglalva magukkal, gyermekeikkel, hogy legalább ennivalójuk legyen az asztalon a sufnijukban. Pontosan olyan ez az Orbán-hóbort, mintha Bivalybasznád vezetője Zeneakadémiát akarna építtetni a faluban a muzsikára nagyon vevő és érzékeny lakosságnak. Kerti budi meg nyomós kút az ötödik szomszédban.

Presztízsből, magamutogatásból nem kellenek sem stadionok, sem életünk végéig fizetjük sportberuházások! Azt gondolom, minden magyar embernek lenne joga, beleszólása ezekbe a felesleges giga építkezésekbe. Senki szava, véleménye nem kevesebb, mint Orbán Viktoré, hát még a Schmitt-féléké. Csak tudjuk, a közpénz kasszakulcsa a Vezérnél van. Az ő kódjára nyílik, zárul a büdzsé nagy doboza, és ezért az ország jóléte tőle meg a Nemzethy Lopkovicsoktól függ. Vagyunk is a trutyiban, szegénységben meg benne egy diktátor rohadt hazug álmaiban.

Csesszék meg, nekünk azért kell aggódnunk, mert a bőrünkre megy, hogy

  • nem lesz, aki tanítsa a gyerekeinket,
  • nem lesz, aki meggyógyítsa a betegeinket,
  • nem lesz hol laknunk,
  • nem lesz járható utunk – se a szomszéd faluba, se a jövőbe.

Így aztán marad nekünk, hogy egészséges hazaszeretetből rohanunk Európa után. A bukott köztársasági elnök még fénykorában mondta:

„A politika sohasem volt az erkölcs küzdőtere. Mindig is az érdekek küzdfövenye maradt, amely bénítólag hat a jellemre… Én ebből kimaradok, és azon veszem észre magam, hogy szinte egyedül, Don Quijote módjára új filozófiát képviselek, egy új stílust.”

Dehogy maradt ki! Saját maga jelentkezett, és meg is választották – szégyenszemre – a Nemzet Sportolójának Grosics Gyula halála után. És a nem doktor elnök szívfájdalom nélkül happolta el a címet arra méltóbbak elől. Tiszta Pártapja, echte Orbán, és még mindig villogtatja erkölcstelen, csaló, hazug énjét.

Az hétszentség, és van rá egy tábla csokim, hogy a fenti közleményt a Schmitt írta. Lebukott, mert ismét plagizált. Ennyire futja nagy eszéből. Csak most saját magától vett kölcsönbe magas röptű, megható sorokat, és ezek ugyanazok – még egy 2016-os, júliusi, vele készült interjúból:

Az olimpiára kijutó sportolók és szakemberek küldetést látnak el, erősítik az egészséges hazaszeretetet, növelhetik az ország nemzetközi megbecsülését. Az ifjúság nevelésében is komoly részük lehet, hiszen eredményességükkel a korábbi hagyományokat is erősíthetik, egyidejűleg ők maguk is példaképekké válhatnak.

Orbán-kedvenc bukta államfője meg a hazaszeretet! A szerencsétlen! Ne nézzen bennünket, Pali, madárnak!

Az önök véleménye

A nagymamàja emlèkère, kedves Ilona . Vèdik a csalàdot tíz körömmel , ès ha fenyegetve èrzik lecsapnak. Akàr a szivlapàttal is ! Novàk kartàrsno meg csak beszèl, beszèl…de senkihez nem lojàlis a fideszen kivul…( ezzel majd neki kell èvek mùlva szembe nèzni…) (Krisztina)

A nagymamád egy szuper nagyi volt. Próbálok úgy élni, hogy az unokáim azt mondhassák el rólam, amit te írtál a nagymamádról. (N. Csabáné)

Mi hárman mentünk együtt, Rita, egy ismerőse és én. Rita abszolút nem az a lecsúszott kategória, sőt. Mindhárman rendes farmerben és dzsekiben voltunk. Igaz nem báli nagyestélyiben, mert az valahogy nem illik egy tüntetésre és nem magas sarkú gála cipőben, mert abban nem lehet sokat menni és különben sem illik a farmerhez. Körülöttünk szintén rendesen felöltözött emberek voltak, úgyhogy a jó édesanyját annak, aki ezt írta. (Transzporter)

Így írtunk mi

Cinikus szemetek

Nem, Borkai Zsolt nem a szexvideóba, hanem a hatalommal való visszaélésbe, valamint a korrupciós botrányba bukott bele

Ratata király békés álma

Az egészséges hazaszeretet táplálásához szükséges az atlétikai világbajnokság

Jajveszékelőkórus

Ez itt az ő birodalma

Levél a hitveshez

Most tényleg mondjak le a magyarságomról?

Aki ettől érzi magát magyarnak, az vagy beteg, vagy még annál is rosszabb

A nap kommentje:

azért az biztató,hogy az ellenzék annyira erősödik,hogy már a forgalmat is le tudja állítani a fővárosban! (Bertalan)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.