Október 26,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Cinikus szemetek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,763,271 forint, még hiányzik 1,236,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok mindenkinek Propagandisztánban! Merjünk magyarok lenni – mondá a teraszos földes- és várúr tegnap reggel a közpénzből fenntartott saját rádiójában, és arra gondolt, hogy támogassuk a háborút, ártatlan emberek lemészárlását csak azért, hogy Erdogan nehogy ránk küldje a büdöstalpú migránsok millióit. Az is, amit előtte és azt is, amit utána mondott legalább annyira súlyos, de ha már arról lamentál, hogy az ellenzéket komolyan kell venni (bár külpolitikai kérdésekhez egyáltalán nem ért szerencsétlen ellenzék), akkor biztosak lehetünk abban, hogy elégtételekben gazdag, ocsmány idők jönnek.

Ez abból is látszik, hogy miközben tolják tovább Erdogan körbenyalását, vagyis gyakorlatilag azt magyarázzák minden fronton, hogy egy Európát zsaroló sötét autokratát nem illik bírálni, mert akkor megnézhetjük magunkat (lásd: Nem logikus, hogy folyamatosan azt az embert kritizálják, akitől Európa biztonsága függ, és aki bármelyik pillanatban elindíthat több millió bevándorlót Európa felé – Menczer Tamás, a Szijjártó-féle külügy államtitkára), párhuzamosan a karhatalomnak sikerült az Erdogan látogatásával egyidőben virágba borult budapesti káosz felelősségét rátolni a tüntetőkre.

Propagandisztánban ez konkrétan úgy működik, hogy miután az állampárt érzékelte, hogy az, ami Budapesten közlekedési történt csütörtök délután-este, amivel több ezer ember életét mindenféle magyarázat nélkül állították a feje tetejére, a törzsfőnök a rádiójában köszönetet mond a budapestieknek (értsd: Budapest elesett, Budapestett elvesztettük), amiért elfogadták, de legalább tudomásul vették, hogy Erdogan hazajött Magyarországra. Azért alig félreérthetően jelzi, hogy mert tüntetés is volt, hatványozottab lett a szívás, ez van.

Aztán előállítanak egy névtelen alezredest utasítják a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, hogy üzenje meg az MTI-vel, hogy oké, hogy Erdogan, de a tüntetők faszok voltak, ők tehetnek róla. Mert miközben a török szultán Budapest közúthálózatának csak mintegy 94 ezred százalékán közlekedett, és 15 kerületet nem is érintett, közben négy, a gyülekezési törvény hatálya alá eső tiltakozó rendezvény is zajlott, amelyeknek egy részét nem a bejelentésekben és az egyeztetéseknek megfelelően bonyolították le, vagyis a rendezők eltértek például a vonulásos rendezvény előre bejelentett útvonalától. Ebből az alezredes elvtárs szerint az is következik, hogy az ezekkel a gyűlésekkel érintett terület kiterjedt, a főváros közlekedésére gyakorolt hatásuk megnövekedett. Tehát ha jól értem, akkor azért kellett embereket aluljárókban vagy az otthonaikban fogva tartani, azért kellett a villamosokat leállítani, és azért nem járt a metró sem, mert maroknyi ember vonult a város több pontján. Logikus? Hát persze.

Nem baj, mert az államnak pártja rápakolt még néhány lapátnyi gecinikus panelt a rendőrségi hablatyra: a szokottnál is nagyobb közlekedési kellemetlenséget a különböző, többórás vonulásos ellenzéki tüntetések és akciók okozták, többek között Gulyás Márton Soros-aktivista mindent megtett azért, hogy lebénuljon a város. Tehát miután előzetes bejelentéssel vagy anélkül, magyarázattal, de pláne anélkül random módon lezárták az isten haragját is,  kiskorú gyerekektől aggastyánokig körbevettek és nem hagytak hazamenni embereket, a metróaluljárókból nem engedték feljönni vagy lemenni őket, megmagyarázták a dolgot azzal, hogy Soros aktivistája megbénította a várost.

Majd amikor a nem fideszes sajtó megkísérelt magyarázatot adni arra, hogy mégis hogyan okozhatott ekkora káoszt a véreskezű szultán úr delegációja, a Fidesz szolgamédiája amelyik nem olvas, csak néz, de nem lát, arra jutott, hogy ott van a fotón a magyarázat, felesleges olvasni: azért lett káosz Budapesten, mert a tüntikézők ellepték a villamossíneket. Azok a tüntikézők, akik egyrészt kurvára nevetségesen kevesen voltak megint, és akik másrészt kurvára nem tüntetni voltak ott, hanem az Erdogan elvonulása után felszabadított területeken, több órás szopás és fagyoskodás után végre elindulhattak hazafelé. Értjük. És hogy minden kerek legyen, egy másik hazugságokkal, embertelenséggel, arroganciával fertőző szervilis bugyor ezt írja:

Ma már mindenki pontosan tudja, hogy elsősorban a kurd, szivárványos és momentumos zászlókat lengetve a Nagykörúton vonulgató, a rendőrökkel lökdösődő „spontán tüntetők” miatt bénult meg a belvárosi közlekedés. Bizonyos szintig persze vicces, hogy hosszú évek óta, mindig ugyanazokat a lecsúszott arcokat, koszos, elhasználódott embereket látjuk felbukkanni az összes tüntetésen. Ezek a megmozdulások csak nagy ritkán tudtak több ezres demonstrációvá terebélyesedni, rendszerint maroknyi embert sikerült csak összecsődíteniük.

Ugyanazok, akik kerekesszékes embereket sem akarnak plakátokon látni, ezúttal a hatalom ánuszából vicsorognak, és rendőrökkel lökdösődő, lecsúszott, koszos, elhasználódott embereknek nevezik azokat, akik tiltakoznak egy civileket halomra gyilkoló, hatalommániás elmebeteg ellen. Ez megint az a mélység, amire  nem tudok mit reagálni.

Akkor is, ha ez a véres erkölcsi mélység szerintem nem menti fel a kispesti polgármestert az alól, hogy miközben az ellenzék MSZP-s fele is komolyan gondolta állítólag, hogy Erdoganhoz dörgölőzni és a lábtörlője szerepét betölteni elítélendő, Gajda Péter Erdogan feleségével pózolt a Kispesti Szivárvány óvodában. Mert Emine Erdogan tízmillió forintot adományozott a budapesti intézménynek, ezért a diktátorfeleséget virágcsokorral fogadták az óvodások. Ez annyira lesújtó és kiábrándító (a hozzáfűzött ellentmondásos magyarázattal együtt), hogy a Lackner Csaba  Szociális és Lakásügyi Bizottság alelnöki pozíciójával kapcsolatos mizéria adja a másikat. Amellett, hogy az is nehezen érthető, Lackner Csaba egyáltalán mit keres még a közéletben, és hogy nem sikerült a pártjának jobb belátásra bírnia, és eltakarítania a francba, az ilyen húzások egyáltalán nem szolgálják annak az alternatívának az ügyét, amelynek a felmutatására az összellenzék október 13-a előtt és után vállalkozott. Egyfelől a diktátor vállalhatatlan, akkor a felesége is az. Másfelől ha Borkai Zsoltot a Fidesz utasította a lemondásra és sokára ugyan, de végül lemondott (már az utódját is megtalálták), akkor ugyanennek kellene történnie Lacknerrel is. Mert bizottsági pozícióval vagy anélkül, ugyanannak a korrupt, erkölcstelen, nagypofájú velejéig romlottságnak a megtestesítője, ami miatt sokan undorodnak a Fidesztől.

Egyébként valaki szóljon Czuczor Gergelynek, a Fidesz budaörsi elnökének, hogy Wittinghoff Tamás nem ez az eset, ő nyomokban sem tartalmaz Borkait, úgyhogy ne hazudjon és ne röhögtesse magát azzal, hogy Wittinghoffot lemondásra szólítja. Semmi hasonlóság nincs a korrupt Borkai és a nem korrupt Wittinghoff között. Borkai eltakarodásának nem elsősorban a meztelen segg és a kurvapecérkedés az oka – még ha ezt is sulykolja az állampárt -, hanem a rengeteg korrupciós szál, ami áldásos munkáját kísérte, aminek köszönhetően nem mellesleg a kiscsaládja is a saját lábára állt. A hites feleségtől az utódokig. Hasonlóképpen nyomorúságosnak találom (apropó bukott fővárosi fideszesek) azt a cinikus vergődés, amit Újpest ex-polgármestere, bizonyos Wintermantel Zsolt előadott két napja, amiért az újpesti városházára kikerült az uniós zászló. Azt eddig is tudtuk, hogy a Fidesznek az Európai Uniótól kizárólag a pénz kell, a hülyeségeiket a zászlójukkal együtt tartsák meg, de azért ennyire büszkén hirdetni a félázsiai elköteleződésű Európa-ellenességet akkor is megdöbbentő, ha Wintermantel úr eddig sem a Fidesz legélesebb kése volt a fiókban.

Érdekes, azért egyetlen fideszes méltatlanság sem tiltakozik, hogy a budapesti szakrendelők egy részében már az időpontkéréshez is időpont szükséges, annyira kevés az orvos. Érdekes, ezek a drága jó magyar emberek húsába vágó problémák valahogy soha nem váltanak ki tiltakozást, sem önreflexióra nem késztetik ezeket a nagyszerű, Európa ellen szabadságharcoló fideszes hazafiakat. Amikor pedig valaki az egészségügy áldatlan állapotát szóba hozza, az összes szolgalelkű propagandista gúnyosan oktatásegészségügyezik. Mintha ez valami faszság lenne, mintha Soros és a balliberálisok hazugsága lenne, hogy például sok helyen már csak jövőre adnak ultrahang időpontot sok budapesti szakrendelőben.

Az agymosás, az ideológiai maszlag, az önkény megideologizálása persze sokkal kifizetődőbb, mint érdemi problémákkal foglalkozni. A történelem átírásának, meghamisításának egyik központi alakja Schmidt Mária milliárdos NER-oligarcha és történész, a rendszerváltás 30. évfordulójára tervezett emlékév feladatainak főkoordinátora. Akinek megfordult a fejében, hogy az idén elhunyt Rajk László képmását egy olyan bélyegsorozaton tüntesse fel, amelyet a Magyar Posta bocsát ki e nemes évforduló alkalmából. Levelet is írt ez ügyben Rajk László özvegyének, akivel tudatta, hogy a „30 éve szabadon” Emlékbizottság tagjainak (Kövér, Gulyás, Lezsák, Szijjártó, Balog, Rogán, stb.) javaslatára – mások mellett Csurka Istvánnal együtt – férje is a „rendszerváltoztatásban aktív és meghatározó szerepet vállaló közéleti személyek” azon kiválogatott, szűk körébe tartozik, „akik kiállásukkal, áldozatvállalásukkal járultak hozzá közös identitásunknak legnemesebb hagyományainak erősítéséhez”. Ilyen ocsmány, álságos, nyomorult képmutatást tényleg nem látott a világ. Rajk Judit válaszában minden benne van, ízelítőül:

Rajk László az elmúlt évtizedben szakadatlanul kritizálta az új autokrata rezsim történelemhamisító törekvéseit, a hazugságokat, a karaktergyilkosságokat, melyekben az Emlékbizottság jó néhány tagja tevékenyen részt vesz.

Alig leplezhető undorral veszem a búcsúmat, jó hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!