Október 26,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az egészséges hazaszeretet táplálásához szükséges az atlétikai világbajnokság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,763,271 forint, még hiányzik 1,236,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Schmitt Pál – mint a nemzet sportolóinak képviselője – arra kéri Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez. A közlemény szerint ugyanis a rendezés Magyarország jó hírét kelti, fokozza a fiatalok érdeklődését a sport iránt, és a magyarok jó szereplésén keresztül hozzájárul az egészséges hazaszeretet erősítéséhez is. Ezek nagyszerűen hangzanak, csak azon el kellene már gondolkodni végre, hogy valóban hozzájárul-e egy VB rendezés ahhoz, hogy jobb híre legyen az országnak, vagy ahhoz, hogy a fiatalok sport iránti érdeklődése még nagyobb legyen? Az én szerény véleményem szerint ezek közül egyik sem igaz.

Orbán uralkodása alatt épült már több tucat kisebb és nagyobb stadion, ettől azonban még nem változott sem a labdarúgó válogatott teljesítménye, sem pedig a tömegsport elterjedése. Világbajnokságok és olimpiák azon országoknak valók, amelyek gazdaságai megengedhetik azokat maguknak. Ugyanis nem túl nagy meglepetés az, hogy ezen világversenyek nem térülnek meg, szinte soha. Amennyiben Budapest megrendezni az atlétikai VB-t, szükségünk van egy 150 milliárdos csarnokra. Valóban ez most a legfontosabb? Valóban nem lenne jobb dolga is Budapest vezetésének, mint hogy 150 milliárdot költsön egy újabb stadion felhúzására?

A nemzet sportolói arra kérik Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által Budapestnek ítélt 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez – tájékoztatta a nemzet sportolói nevében Schmitt Pál szombaton az MTI-t.

A közlemény szerint a Nemzet Sportolója címet viselő Balczó András, Hammerl László, Ivánkay Mária, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Keleti Ágnes, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Székely Éva és Varga János aggodalommal figyeli a világbajnokság megrendezésével kapcsolatos híreket.

Meggyőződésük, hogy a nagy világversenyek rendezése nemcsak Magyarország jó hírét kelti, hanem fokozza a fiatalok érdeklődését a sport iránt, és a magyarok jó szereplésén keresztül hozzájárul az egészséges hazaszeretet erősítéséhez is – írta. Hozzátette, Budapest ebben az évben Európa sport fővárosa volt, és bizonyította azt is, hogy a legkülönbözőbb sportágakban képes nagy versenyeket rendezni.

“Büszkék vagyunk rá, hogy szeretett fővárosunk, Budapest és más nagyvárosok is az országban számos nagy világverseny megrendezésével hozzájárultak hazánk jó híréhez, nemzetközi megbecsültségéhez” – olvasható a közleményben.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!