Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nagyarcú Szijjártó Péter csak egy izgága bajkeverő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Legyen nyugodt, csendes estéjük.

Alakul ez, csak ütni kell a vasat. Addig jó, amíg csak a vasat. Elkenődhet egy kicsit a Fidesz meg a picike pontocska Semjénék szája a Publicus Intézet felmérésétől.

A teljes népesség körében a jelenlegi ellenzéki pártok össztámogatottsága elérte a 32 százalékot, a Fidesz-KDNP népszerűsége viszont 29 százalékon áll az október 13-i önkormányzati választás után. A biztos választók körében kiegyenlített a verseny, 50-50 százalék szavazna a kormánypártokra és az ellenzékre. Bár a Fidesz a 2018. őszi 25 százalékos támogatottságát növelni tudta, az ellenzéki pártok ebben sikeresebbnek bizonyultak. Leginkább a bizonytalanok és a politikailag inaktívak tábora csökkent, amiből az ellenzék profitálhatott. A bizonytalanok aránya (a teljes népességben) 39 százalék, ami 10 százalékkal alacsonyabb a tavaly őszi állapotoknál.

Így állnak most az ellenzéki pártok a biztos választók körében – közli a Népszava:

  • 12-12 százalék – DK és a Momentum;
  • 10-10 százalék – MSZP és a Jobbik;
  • 2-2 százalék – LMP, a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

Az úgy van, hogy a kis siker is siker – hát még a politikában, hát még Magyarországon. Hát még Orbán és bandája ellen. Lám, ha összefognak a pártok az emberekkel. Mármint a józanabbik fele, mert azért ne legyenek illúzióink, tombol rendesen a NER. Sőt, talán kicsit meg is vadultak, persze csakazértis, mert ezek a hatalomhoz rögzített kormányzó pupákok nem bírják elviselni, ha valaki, valakik mást akarnak, nem az ő mocskos rendszerüket.

Az a lényeg, hogy lassan induljanak bomlásnak, mert még sok a dolgunk. Például vissza kell szerezni a közpénzlopó köznek csúfolt médiát, hiszen még mindig az övék. Hazudoznak, elhallgatnak híreket és tényeket, mocskolják az ellenzéki képviselőket. Abban fogadni is mernék, hogy ezt a felmérést is elhallgatják, így szokott ez lenni. Kínos, mi? Aztán jöhet az igazságszolgáltatás igazságossá tétele; a korrupció felszámolása; az ellopott uniós pénzek és az állami kassza csapjának bedugaszolása. Ez csak kis szelete a maffiaállam garázdálkodásának, de nem adjuk fel, sok a szekrény, dőlnek ki belőle a fideszes mocskosságok. Lesz még új polgármestere is Győrnek, hiába taktikáznak ezzel a függetlenített Fidesz-szélhámossal. Legyen erőnk, kitartásunk – magunkon a világ szeme! Egyszer, drága elvtársak, ottan a trónon – egyszer véget ér az út, aztán nincsen visszaút; egyszer megtudod, hogy nincs már időd.

És akkor majd Pökhendi Petya is lejjebb vesz a nagyarcából. Szijjártó külügyminiszterként működik, de cseppet sem diplomata. Ezt a szót, sőt foglalkozást, nem is ismeri. Honnan ismerné, Orbán csak úgy rábökött: szájtátiságodért, hűségedért cserébe, lehetsz világfutkosó. Ő sem jobb a többi miniszternél, csak az a baj, hogy ő van leginkább a nemzetközi történések vályújában. Belecsöppent mitugrálsz fickóként. Gondolkodás és mindenfajta kompromisszum, józan észjárás helyett megy a hisztije évek óta. Ha olyan okos, intelligens, jó szakember lenne, mint amilyen nagy a mellénye meg a pofája, akkor verné a 200-as IQ-t. Ettől olyan messze van, mint Orbán közpénzen kiglancolt vára Józsi bácsi kunyhójától.

Kikérjük magunknak, mondá a magyar Orbán-jobb. Stef Blok holland külügyminiszter fogadta magyar partnerét, Szijjártó Pétert Hágában (Fotó: MTI)

Legutóbb Hollandiában hepciáskodott, amikor találkozott holland kollégájával, Stef Blokkal. Lökte a szokásos dumát:

a magyar kormány elutasít mindenfajta általános bírálatot a jogállamiság helyzetére vonatkozóan, konkrétumok esetén azonban mindig kész választ adni a partnereinek. Magyarország a kölcsönös tiszteletre alapozza a külpolitikáját, megadja a tiszteletet másoknak, és ezt fordítva is elvárja. Elfogadhatatlan az a hangnem, ahogyan néhány holland politikus, köztük a kormányfő beszél Magyarországról. Az egyet nem értés még nem ad felhatalmazást a magyar demokrácia állapotának kritizálására.

Jajajj! A kölcsönös tisztelet. Ezt Fidesz berkekben úgy hívják, hogy lábhoz, csicska diplomácia. Hát azért kell türelem ehhez az izgága pasashoz, vegyük úgy, mint egy szánalomra méltó két lábon járó nagyképűséget. Pontosan ő az, aki a legminimálisabb tiszteletet sem adja meg. Senkinek. Főleg, ha valaki őszinte véleményt bír mondani az ő lerohasztott jogállamiságukról. Nyugi, ez nem a magyar embereknek szól, hanem az Orbán-kormánynak. Emlékeznek, amikor a holland parlament korábban vizsgálóbizottságot akart küldeni Magyarországra? Ez végül nem történt meg, miután a kormány jelezte, hogy nem fogadják őket. Mert egyetlen igazság van, az is hazugság – a Fideszé. Erre vannak kiképezve kilenc – harminc? – éve. Bizony, az állandó prüszkölésről is nagyon nehéz leszokni.

A kormánypártok 2018-as rekordtámogatásáról meg az emberek felhatalmazásáról annyit: minden demokráciában a kormányzó pártok minden emberért dolgoznak. Csessze meg a Pökhendi Petya, sokkal többen vannak, akik nem rájuk adták le a voksukat az egészen cafrangos választási törvény megbuherálása után. Az a helyzet, hogy annyira túltolták már a demokrácia lepusztítását, hogy az jócskán látszik kívülről is, az országhatáron túlról, mert egyelőre ott még nem tartunk Szijjártóka, hogy úgy bezárják a diktatúrájukba az országot, mint Észak-Korea. Hülyeként, toporzékolással nem lehet a diplomáciai életben sem érvényesülni. Főleg nem úgy, hogy azt gondolják, ez a játék egyoldalú, amiben csak ők pofázhatnak bele más országok ügyeibe. Egy életre emlékeznek majd Európában és a nagyvilágban erre a faragatlan tuskóra.

Azt is mondta: Magyarország nem gyarmat. Igaza van, bár… Azt írja az Index:

Munkaruhás férfiak egy csoportja mexikói zászlót tartva vonult a Dózsa György úti metró megálló mellett, a Váci út kifelé tartó oldalán. A munkások láthatósági mellényén két magyar cég neve volt olvasható. A portál a fejleménnyel kapcsolatban megkereste a mexikói nagykövetséget, ahol megerősítették, hogy a munkások a nagykövetségre tartottak. Azért keresték fel a nagykövetséget, hogy panaszt tegyenek az őket foglalkoztató magyar cég bánásmódja ellen. A Nagykövetség fogadta a megjelent munkavállalók egy szűkebb csoportját, hogy helyzetüket megismerve jogi eszközökkel segíthesse egy olyan párbeszéd kialakulását, amely a mexikói munkavállalók és az alkalmazó cég, a T-Trans Főép javát egyaránt szolgálja.

  1. Ki tudta, hogy mexikói migránsok dolgoznak Magyarországon? Meg még vagy 80 ezren. Őket a kormány csábította ide, nem migránsként. Roboltolni.
  2. Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyar emberek munkáját meg a túlóráját sem. Érvényes még?
  3. Gyarmat vagy sem, de pontosan úgy is működik ez az ország, hogy rabszolgaként babszemért dolgoztatják a magyar melósokat. Meg ezek szerint a ki tudja hogy kerültek ide mexikóiakat.

Pökhendi Petya pontosan olyan, mint a gazdája: bármerre jár, sokkoló a viselkedése. Jut eszembe, a Fidesz ezerszer is megbánhatta már, hogy a narancssárga színt választotta a párt jelképéül. Hiszen a holland válogatott 1907 óta viseli hazai mérkőzésein a holland királyi család hivatalos színének számító narancssárga mezt. Aztán ezek a timagyarok nem bírják utolérni őket sem fociban, sem demokráciában, sem semmiben. Maradt Orbánnak a rothadó álkirálysága. Mekkora öngól!

Az önök véleménye

Csak csendben megjegyzem: most jöttem ki a hanytló nyugat egyik kórházából. Minden nap megkerdezték, mit akarok enni: két menüből választhattam. Azonkívül a folyosón INGYEN(!!!) ihat teát, kávét. Plusz az ápolók, nővérek segítőkészek, kedvesek. Pedig ezermillió dolguk van nekik is… Jah, és majd elfelejtettem: 4 ágyas szobában 2 WC, 2 tusoló… Ilyen hol található a hasító Magyarországban? (Hortenzia)

Lezsákhoz ömlenek a milliárdok. Beállhat ákos, meg a nagy feró mellè udvari költőnek, dicsőíteni a pènzosztó kezet. (Dupla)

Tegnap találtam pár Lokált a házunk előtti, reklámújságok számára felszerelt tartóban. Reflexszerűen dobtam át a szemetesbe. (Macsanyu)

Szép és megható írás és a kezdeményezés is, ami segít emlékezni azokra is akiknek nincs senkije. A menekültek ezreire. Minden évben gyújtok egy gyertyát, amit mécsesbe rakok és kiteszem a kertbe, ahol az első kiskutyám nyugszik. Ez a gyertya két napig ég, minden szerettemért. Mától az ismeretlen, egy jobb élet reményében életüket elvesztő emberekért is ég majd. Köszönjük, kedves Anna! (N. Csabáné)

Így írtunk mi

Én felmentést kérek Lezsák Sándor tisztelése alól

A Lokál soha nem volt a sajtó része és nem is lesz az

Karhatalmi vegzatúra

Velünk vannak

Szalonna atya

Amerikában érdeklődnek a magyar egészségügy iránt. Állítólag

Kollégák, médiaipari szakmunkások, hölgyek és urak 1.

Palagáz „forradalom”: az érem oldalai

Halottak napján

A temető

Amikor a Lokál és a többi szemétkupac önerőből, a piacról, a saját előfizetőiből lesz kénytelen megélni

A nap kommentje:

A gyógyszerhiányt személyesen is megerősítem. Sok éve szedett gyógyszereim közül már több is hiánylistára került, helyettesítőt kellett kérnem a háziorvostól. (spermahajder)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.