Május 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Én felmentést kérek Lezsák Sándor tisztelése alól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,324,935 forint, még hiányzik 1,675,065 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Kis kitartás, vasárnapra megérkezik a tavasz. Ha csak Orbán Viktor máshogy nem dönt idő közben. Ha így haladunk, tényleg bevonulunk a világtörténelembe. Na nem az erkölcsi, szellemi, netán sport-nagyságunk miatt, hanem azért, mert mi vagyunk az az ország, amelyik vendégmunkásokat hozat azért, hogy tiltakozó melósokat lásson. Mexikói vendégmunkások tiltakoztak a magyarországi munkakörülmények ellen. Ez mekkora már! Európa közepe, meg minden. Talán érdemes lenne még pár dolgozót importálni mondjuk a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságból, és talán még ütőképes szakszervezetek is születnének. Vagy legalább öntudatos munkások, akik képesek kiállni az érdekeikért. Egy próbát megér. Habár elég necces most ide jönni dolgozni, mert ha netán kiderül, hogy mégsem kerüli el szép kis országunkat a gazdasági válság, és netán a nembedolgozó autóipar tömeges leépítéseket hajt végre, azt nehéz lesz Gyurcsányra kenni. Maradnak a vendégmunkások bűnbaknak.

Borkai Zsolt átvette a megbízólevelét – állítólag – és azt mondta, ezután is olyan jó polgármester lesz, mint eddig volt. Én megnyugodtam, pedig eddig sem izgultam különösebben.

Majdnem megemlékeztem Kövér László tegnapi tünetegyütteséről, de mégsem. Hajnali 5 óra 33 perc van, kortyolgatom a kávémat, a kutyák édesdeden alszanak, csend van, sötét és nyugalom. Nem kell ide Kövér a zsinóros lajbijával és a szánalmas átkozódásával.

Van helyette Lezsák Sándor. Az MDF egykori alapítóját (Kövér Lászlótól nem ártana megkérdezni, hogy ez rendben van-e, vagy nem szükséges, mert csak azok a volt MSZMP, SZDSZ, MDF tagok rohadék ellenségek, akik nem álltak be a Fideszbe? Ezt majd nem árt azért tisztázni. Nem miattam, én teszek rá. Kövér lelki egyensúlya miatt, ami már amúgy is régebben megborulhatott, mert mostanában annyi eszelős baromságot hord össze, hogy az még az ő esetében is feltűnő) megint nyakon vágta a közimádat.

Lezsák, a hős. Akit Orbán Viktor végtelen szeretettel és hálával kitüntetett. Lett még egy keresztes költője a Fidesznek.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: régi adósságát törleszti Magyarország, amikor a nagykeresztet átadja Lezsák Sándornak. Megjegyezte: történelmi factum, hogy 1987-ben az ő kertjéből indult útjára a rendszerváltás, ugyanakkor Lezsák Sándor nem ezért kapja meg az elismerést, hanem azért, amit végigvitt és befejezett.
    Emlékszem, a ’80-as évek végén már sokan várták a kommunizmus végét, de jóval kevesebben voltak akik tenni is mertek, és közülük csak a legbátrabbak adták nevüket, az arcukat és az otthonukat is a készülődő változáshoz – idézte fel a kormányfő, aki szerint Lezsák Sándor volt az első a népi-nemzeti kultúrkörből érkező értelmiségiek közül, aki felismerte, hogy elérkezett a “szembefordulás ideje”. Olyan időkben, döntött egy sorsdöntő ellenzéki tanácskozás megszervezéséről, amikor senki se láthatta mi lesz a következménye egy kimondott szónak vagy leírt mondatnak – mutatott rá a kormányfő. (MTI)

Azért egy egészen aprócskát nem árt árnyalni a dolgon. Azon a heroikusan megrendezett lakiteleki találkozón jelen volt Pozsgay Imre, a Hazafias Népfront Országos Tanácsának főtitkára,valamint az MSZMP megyei tanácsának elnöke is. Ez a tény némileg garantálta, hogy nem fog a rendőrség rajtaütni az egybegyűlteken. Főként, mert Pozsgay feltételül szabta, hogy csak akkor megy el az Orbán szerint baromira hősies és nagyon, de nagyon veszélyes találkozóra, ha oda nem hívják meg például Tamás Gáspár Miklóst és Kiss Jánost. Úgyhogy Lezsák heroikusan nem hívta meg őket.

    A miniszterelnök kiemelte: ragyogó közéleti életpályája és jelentős irodalmi életműve mellett Lezsák Sándor most is a három évtizeddel ezelőtti lendülettel és határozottsággal dolgozik, sokadszor tölti be többek közt az Országgyűlés alelnöki tisztjét, irányítja a népfősikolai mozgalmat és viszi tovább a Mindszenty Társaság ügyeit.

Ezen a ponton picit felzokogtam a meghatottságtól (csak halkan, nehogy a kutyák felriadjanak), és Lezsák Sándor baromi sok közpénzt felzabáló birodalmára gondoltam. A Lezsák Sándor és felesége által alapított népfőiskola 2011 óta 10 milliárd forint fölötti közpénzt nyelt el. Mert a népfőiskolához jár lovarda, strand, szálloda, sportcsarnok és egyéb intézmény is, mert a népnek semmi nem lehet elég jó. A Bethlen Alapítványba is szépen csordogálnak az állami milliócskák, a Mindszenty Társaságot a Lakitelek Alapítvány finanszírozza.

A sokszorosan elismert, kitüntetett és díjazott Lezsák Sándort legindkább a Fidesz ismerte el, tüntette ki és díjazta (azt elfelejtettem hozzátenni, hogy természetesen mára a lakitelki hős is fideszes). A József Attila-díjat éppen tavaly kapta meg. Ha belegondolok, nem érdemtelenül. Ekkora nagy költőt meg kell becsülni. Figyelem! Egy érdemtelenül mellőzött mű következik. Gyanakvóbb olvasók kedvéért: ez valóban Lezsák Sándor verse.

Alkalmi versezet a 80 éves Wittner Máriának, aki évekig mögöttem ült a Parlamentben

Maradj a hátam mögött
mindörökre,
duruzsolj múltat, jövőt
a fülembe.

Most is annyit mondhatok,
amit tegnap:
minden szavad, mondatod
riadóztat.

Disznófejű nagyurak
újra jönnek,
múltat, jövőt hazudnak,
pénzt röfögnek.

Bíráid a pokolban
sülve-főve,
várakoznak korlátlan
térerőre.

Nincs megállás, győzelem;
harcolni kell.
Életfogytos türelem
az életünkkel.

Túléled a halálod,
nyolcvanon túl.
„Minden nap legyen áldott”
– így szól az Úr.

Szobor leszel, bronzból arc
és utcanév.
Corvin közben újra harc
lesz minden év.

Sárkány fejét levágtuk,
de újra nő.
Legyen elég honvágyunk
és utcakő.

Maradj a hátam mögött
mindörökre,
duruzsolj múltat, jövőt
a fülünkbe.

Lezsák Sándor

Kár, hogy csak egy József Attila-díjat kapott a költő, többet is megérdemelt volna csak ezért az egy versért.

Lezsák Sándor azon dolgozik, hogy visszaadja a magyarság önbecsülését az egész Kárpát-medencében”. Szerinte enélkül nincs jövő, a nemzet önbecsülése pedig az egyes emberek önbecsüléséből adódik.

Ezeket Orbán Viktor mondta, valamint az egész magyar nemzet háláját fejezte ki Lezsák Sándornak. Ha lehet kérni (lehet, de senkit nem érdekel), amennyiben én is benne lennék az egész magyar nemzetben (tudom, hogy fideszes szempontból nem vagyok benne), akkor én felmentést kérek Lezsák Sándor tisztelése alól. Köszönöm.

Jó ébredezést, hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!