Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nix véleménydiktatúra, de a tehetséget nyalásban mérik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Mától nyugodtan mondhatnak bármit, véleményszabadság van.

Autókázzunk egy kicsit, mert minálunk autóban is mérik a magyar jólétet. Miután európai színvonalon működnek a magyar kórházak, éppen ideje volt lépni egyet, és venni nekik elektromos autókat. Van már mindenütt alapvető orvosi műszer, van bőven fertőtlenítőszer, egyszer használatos injekciós tű, és a plafon sem esik a betegekre. Minden beteg legalább olyan minőségű kaját kap, mint amilyent Orbán Viktor eszik a várunkban. Gundel-menüt. A mosdókban sem állnak térdig a betegek a trutyiban, és kapnak gyógyszereket, nem kell már a rokonságnak befutkosni velük, nehogy már ezen múljon a kedves anyuka, apuka meg a gyerek élete.

Gyógyuljon a beteg. Nem kérték, de kaptak a kórházak elektromos Volkswagen Golfot

Szóval, nagyjából minden rendben a magyar egészségügyben, ezért Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter 249 elektromos Volkswagen Golfot adott át összesen 90 egészségügyi intézménynek, nagyrészt kórházaknak. Ugyan a kutya sem meg a kórházak sem kérték, de ajándék lónak ne nézzék a fogát, főleg ne az árát. Ezek az autók a telephelyek között közlekednek, ha kell, rohamtempóban elviszik az orvosokat oda, ahol éppen szükség van rájuk. Tulajdonképpen értem már, így pótolják a kivándorolt dokikat – futkosnak azzal a néhánnyal, akik még itthon maradtak.

Fizethetik az egészségügyi intézmények az autók bérleti díját, ugyan erről nem volt szó, de tudjuk, a magyar kormány kiszámíthatatlan, és meglepetésekre képes. Ezek nem ajándékok, hanem bérautók. Az elkövetkező öt évben autónként havonta mintegy 54 ezer forint díjat kell fizetniük. Ha pedig évente 30 ezer kilométernél többet használják az ajándék e-kocsit, akkor efelett kilométerekért további 34 forintot kell perkálniuk.

Pontosan ez kell a tartozásokkal dugig intézményekben, az alulfinanszírozott betegellátásban. Ki van ez találva: az állam vett autót, aztán bérleti díjban visszafizetteti az árát magának. Bocsánat, lócitromot az állam, mi adófizetők költöttünk megint a hülyeségükre. Mert az úgy van, hogy a saját pénzünkön akár meg is dögölhetünk, az a lényeg, hogy megint elcsesztek 3 milliárd forintot. Ennyiből minden intézmény kaphatott volna például betegőrző monitort, ‘oszt nem esik le az az ágyról, vagy kóborol el a kedves beteg.

Én azt tudom, hogy nem lehet mindenre népszavazást kiírni, mert akkor nem győznénk szavazgatni, az meg drága, és elvennénk egy új kacsát a kórházi betegtől. Azért például, ha Káslerben van ütő, akkor megkérdezhette volna az embereket, mire költsön az egészségügy. Már csak azért is, hogy legyen már benne valami vérátömlesztés, mert különben kimúlik. Egy rohadt autótól még nem gyógyult meg senki.

Kásler is meg az egész Orbán-banda alkalmatlan a feladatára, ráadásul ez nekünk iszonyatosan sokba kerül. Sokkal többe, mint a jó/rossz emlékű vizitdíj. Értem én, hogy a professzor úr, miért van még a helyén. Orbánnak nagyon tetszik ez a nagyzolási mánia, ezzel lehet dicsekedni az ázsiai diktatúrákban is, az meg nem érdekes, hogy Magyarországon egyre csak nő a halálozások száma. Lesz még ez rosszabb is. Elektromos autó yes, lepedő no.

Pontosan arra gondoltam, milyen frankón virulhat a Vezér feje, és milyen boldog lehet annak az országnak a miniszterelnöke, ahol sokan élnek egészségben meg luxusban, ahol igazából már a küszöbön a Kánaán. Az emberek gyógyítása is már autóban mért demokrácia. Azt a kurva szelet kenyeret pedig vegye meg mindenki magának!

Ennyit az életszínvonalat megturbózó autókról, de ennél sokkal érdekesebbet mondott Kásler Miklós a házilapjukban, a Magyar Nemzetben. Például arról, hogy a kultúra jobban teljesít, és mostan már véleményszabadság van.

Egy év alatt számos előrelépést tettünk, és kimondhatjuk: véget ért vagy legalábbis lecsengőben van a véleménydiktatúra, amikor még volt, aki megmondta, ki tehetséges és ki nem, és jellemzően ugyanazok kaptak támogatást.

Na basszus, akkor én megint nagyon félreértek valamit. Mert lehet nekünk véleményünk, ha az hatástalan a diktátorra meg a szolgáira. Ha a kulturális TAO megszüntetésére gondol a miniszter úr, akkor felhívnám a figyelmét arra, hogy előbb kicsinálták az alternatív színházakat, aztán kezdték a pénzünket osztogatni. Nemrégiben mi is megírtuk, hogy például a politikus hegedűs meg Fidesz-művész Mága Zoltán kapott Kásler tárcájától 350 millió forintot. A Vígszínház pedig 280 millió forintot. Akkor nyilván ez lehet a véleménye a tudornak, vagy csak véletlen, hogy a Mága-féle keresztény giccsparádé ilyen rohadt sok pénzt ér. Igen, a tehetséget a nyalással együtt kell megfizetni.

Már hogy a ménkűben lehetne itt véleménydiktatúra, ha pontosan betartják a magyar emberek: csak a Fidesz, csak az Orbán. Csak akkor lehetsz valaki. Nemzethy vélemény elvárás. Szabadon. Ahogyan a nemzethy sajtójukban is: bábok dolgoznak, és készítenek irányított interjúkat. Naponta csodálhatjuk az orbáni gazdasági, szülészeti meg egyéb csodát, mert ha nem, akkor úgy járunk, mint a szőrös Soros-okos Kovács Zoltán.

Abszurdnak, ostobának, félrevezetőnek és hülyének is nevezte Kovács Zoltán kormányszóvivő a BBC újságírójának kérdéseit. Ezt maga Steve Rosenberg, a BBC újságírója osztotta meg a Twitteren, aki filmet készít Magyarország és Oroszország kapcsolatáról 30 évvel a vasfüggöny leomlása után.

Az interjúban, amit a 24.hu vett észre, egyebek mellett Kovács Zoltán abszurdnak nevezte azt, hogy Orbán orosz párti vezető lenne. Az újságíró erre felvetette neki, hogy Orbán beszélt arról, hogy Putyin ismét nagyhatalommá teszi Oroszországot, és a magyar kormányfő felszólalt a Moszkva elleni szankciók ellen is. Ezt Kovács ostoba megközelítésnek nevezte, majd kifejtette, hogy Magyarország az EU tagja és semmilyen más, különleges kapcsolata nincs és nem is lehet Oroszországgal, mint a többi EU-tagállamnak. Kovács magyarázata szerint Magyarország azért nem támogatta a Moszkva elleni szankciókat, mert azok nem érték el a kívánt hatást, és a kelet-európai államok is rosszul jártak volna velük, miközben a franciák vagy a németek a háttérben üzletelnek az oroszokkal.

…és hazudik. Pontosan ma reggel hallottam a kakukk közpénzlopó rádióban valamelyik Fidesz-galambocskát búgni arról, hogy nekünk nagyon-nagyon fontos Putyin, és szarnak ők a szankciókra, Magyarország Oroszországgal egyre jobban teljesít. Ez nekünk ócsiny harasó. Azt meg én teszem hozzá, hogy tessék mondani, Kovács Zoltán, ki a kénköves istennyila nyal Putyinnak, aki már úgy jár ide hozzájuk, mint a postás. Én például arról nem nagyon tudok, hogy sorba állnának az európai demokratikus országok vezetői, és majd megeszi őket a fene, ha nem jöhetnek a várúrhoz. Előbb az ázsiai diktátorok.

Abszurd Kovács. Magyarország Oroszországgal egyre jobban teljesít, és ez ócsiny harasó

Az interjúban Kovács azt is mondja, hogy szerinte a kormányt kritizáló ellenzék csak üres szavakat mond, amikor a magyar demokrácia állapotát bírálja, az pedig hülyeség, hogy Magyarország letérne a demokrácia útjáról, mert ezt a magyarok nem engedik.

Az a helyzet, hogy Kovács találkozott egy vérbeli újságíróval, és miután ő csak kormánypárti propagandistákhoz szokott, berosált és csak pökhendizni bírt. Ez a véleményszabadság pontosan olyan lehet, mint amikor a bedurrant agyú vitázó – érv nélkül és dühből – nyakon önti tojásos rántott levessel a partnerét. Aztán ránéz: mit pofázol, hogy nézel ki, nézz már magadra; de pajtás, rohadtul tiszteletben tartom a véleményedet!

Az önök véleménye

Mintha megint egy szàmmal nagyobb zakò lenne a vezèren…csodàlom, hogy az orvosa mèg nem fogta diètàra..ebbol mèg baj lesz… (Krisztina)

Egy dolgot azért nem értek, ha ennyire be vannak tojva ezek a diktátorok, mi a retkes fenéért utazgatnak? Van modern technika, videókonferencia…igaz, úgy nem lehet „boldoggá tenni” Putyint. (Judit)

Pont az jutott eszembe az oroszok kapcsàn, hogy a mai Orbànt szembeköpnè az ifjù Orbàn…..dehàt eszerint màr anno karrierista volt…..mertvanugye a bor, meg a viz… (Emma)

Kedves Rita! Teljesen megértelek, megértem a kialakult viszolygásodat a katolikus egyházzal szemben, de ennél is nagyobb örömmel olvasom, hogy megenyhültél irányunkban. Sajnálatos, hogy a nagypolitika felhasználja és lejáratja a kereszténység fogalmát, hogy néhány egyházfi belefásul a hivatásába. Valójában a kereszténység nem a bigott vallásosság, hanem egy hatalmas közösség, egymás segítésére, ember számba vételére, miközben a Mindenhatót tarjuk felettesünknek. (GyörgyiLívia)

Így írtunk mi

Ennyi még egy baromfiudvar működtetéséhez is kevés, nemhogy egy ország vezetéséhez

Putyin csicskása

Mostantól nem csak a Fidesz szócsövét látom benne

Újabb kilenc év felhőtlen szabadrablás

A KDNP szerint a KDNP nemcsak hogy egy létező párt, de világnézeti párt is

Kiirtott fák, kövek, kopár sivatag

A megfelelő zsebekbe csurrantva a patyolatra sikált pénzt

A csend

Isten nem ver bottal, csak szóvivővel

Nem orosz kémek. Nem, dehogy

A nap kommentje:

Az a jó hír, hogy a jobboldal morális fölényének megfelelően az nem képmutatás, és főleg nem elképesztően az, ha valaki volt Soros-ösztöndíjasként diabolizálja Sorost. (masikszempont)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.