Február 27,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A KDNP szerint a KDNP nemcsak hogy egy létező párt, de világnézeti párt is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,001,188 forint, még hiányzik 1,998,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Semjén Zsolt, valamint a fél KDNP-s vezetés kijelentette ma az Országházban, hogy náluk történelmibb, kereszténydemokratább és keresztényszociálisabb párt ma a magyar politikai palettán egyszerűen nem létezik. Sőtpláne: ők az egyetlen világnézeti párt is. Semjén szerint a KDNP őrzi azt az erkölcsi alapot, amelyet 75 éve az alapítóatyák lefektettek és ez az oka annak is, hogy a mai napig képesek voltak fennmaradni. Merthogy a párt vezetése szerint a KDNP egy létező párt, nem pedig a Fidesz fiókszervezete.

A rövidhírt sokáig lehetne elemezni, de ehelyett inkább csak kiemelném Harrach Péter igen erős gondolatát, miszerint ma sok támadás éri azt, aki a keresztény értékrendet következetesen képviseli. A kérdésem már csak az lenne, Harrach valóban elhiszi, hogy a KDNP a keresztény értékrend következetes képviselője? Elég baj az nekünk.

Ma a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az egyetlen történelmi, kereszténydemokrata, keresztényszociális, és az egyetlen világnézeti párt a magyar politikai palettán – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke csütörtökön az Országházban.

Rámutatott: a KDNP az egyetlen történelmi párt, amelyik a porondon maradt, és ez annak köszönhető, hogy hűségesek maradtak ahhoz a kereszténydemokrata örökséghez, amelyet az alapítóatyák lefektettek. Ez az az erkölcsi alap, amely 75 éven át megtartotta a kereszténydemokráciát Magyarországon – mutatott rá a kisebbik kormánypárt elnöke. Hozzátette: KDNP az egyetlen kereszténydemokrata és keresztényszociális alapokon álló párt, és az egyetlen világnézeti párt is egyúttal.

Semjén Zsolt beszélt arról is, hogy ma a Fidesz-KDNP szövetsége nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió legsikeresebb politikai konstrukciója is. Ezen belül a világnézeti KDNP mellett a Fidesz egy kereszténydemokrata ihletettségű nagy gyűjtőpárt, amelyik biztosítani tudja, hogy a szükséges számú szavazat meglegyen a kormányzáshoz – mutatott rá.

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke kiemelte: nagy bátorság kell ahhoz, hogy a politika világában valaki ma a keresztény utat válassza. A jelző kötelez, ennek meg kell felelni – jelentette ki, hangsúlyozva: ma sok támadás éri azt, aki a keresztény értékrendet következetesen képviseli. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!