Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha a hatalom bazári kecskét akar belőlünk csinálni…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Nincsen semmi mondanivalóm Orbán bujtatott dumájáról, tapsoltak neki lelkes majmai, aztán ennyi. Mégis, nehogy hiányérzetünk legyen, hogy lemaradunk a véleménynyilvánításról, a NER-piszkot melegen kell tartani. Most annyit, amennyit a Momentum Mozgalom pártelnöke, Fekete-Győr András mondott Nagy Imre Vértanúk teréről száműzött szobránál az ünnepen:

…összeállt a valódi nemzeti válogatott és nyert is, a bajnokság vége pedig még messze van. A rendszerváltást október 13-án elkezdtük, és a 2022-es országgyűlési választásokkal be fogjuk fejezni. Emlékeztetett arra is, hogy az édesapját kirúgták a munkahelyéről a párt olimpia-aláírásgyűjtése után, szóval lehet, hogy a Fidesz szerint ez demokrácia, de szerinte ez

egy igazi sunyi, rohadék rezsim.

Nem kell ezt jobban cifrázni, ebben a mondatban minden benne van. Üzenet Orbán Viktornak és Kövér Lászlónak. Én még hozzátenném, hogy minden aljasságra rávehető fidesznyiknek a kereszténydemokratákkal együtt.

Amúgy a NER-piszokból megint picikét kevesebb lett. Így kell ezt csinálni, takarítani, porolni, a szemetet pedig kidobni a kukába. A magyar nemzethy, keresztény, erkölcscsősz lepedőakrobatát, Borkai Zsoltot, visszahívta a Magyar Olimpiai Bizottságból a tornaszövetség. Már így is megkéstek, de mégis csak jobb, mint soha. Felkészül:

  • a Magyar Olimpiai Bizottság etikai bizottsága. Steinmetz Ádám, az athéni olimpián győztes vízilabda-válogatott játékosa törvénymódosítást kezdeményezett, hogy vonják meg az olimpiai járadékot azoktól az olimpikonoktól, akik „erkölcstelen életmódjuk” miatt érdemtelenné válnak arra. A MOB még szütymög, azt közölte, hogy az újonnan felálló etikai bizottság határoz majd az ügyben. Bár az a legújabb, hogy az olimpiai életjáradék megvonása a kormány feladata.
  • A Borkai-botrány másik érintettje, Rákosfalvy Zoltán a Magyar Úszószövetség elnökségi tagja. El vannak ezek látva rendesen. A szövetség elnöksége már két hete tárgyalt volna róla, de az ügyvéd nem ment el meghallgatásra.

Imádom az időhúzó, sumákoló bizottságosdikat, tologatásokat. Főleg egy sportszervezettől rohadt méltatlan. A jelenlegi MOB-elnök Kulcsár Krisztián olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívónak is tudnia kell, hogy amikor alattomosan szabálytalanul, sportolóhoz méltatlanul szúr valaki a páston, a zsűri azonnal dönt, nem hetek múlva. Ja meg még nagyon fontos, hogy a zsűri érdek nélküli, semleges tagokból áll, és kötelessége, hogy a mérkőző feleknek egyenlő esélyeket, feltételeket biztosítson. Néha nem sikerül, vannak balhék egy-egy összecsapáson, de mint tudjuk, ebben a sportágban is a zsűri szava szent. Lefordítva, az emberek igazságérzete szent, majd belejönnek ennek tudomásul vételébe az illetékesek, és akkor nem kell kicsikarni belőlük a döntést.

Rákosfalvy pedig hiába bujkál, nem csak Magyarország, hanem az egész világ olyan kicsi, hogy előbb-utóbb a madzag végére kerül. A bűnözőket különös figyelemmel keresik, kutatják. A lyukra futás kizárt. Végre elértük már azt, hogy a népharag belehajszolja az ugyan ez csak magánügy papagájokat abba, amit úgy hívnak, hogy nyomozás, vádemelés, és így sorba. Merthogy közpénzről lenne szó itt kérem, és egyre inkább tudatosul a dolgozó emberekben, hogy egy nagy lófart fizetik ők a gazemberek luxusát. Akkor, amikor, nekik is kivan a seggük a gatyából, csak nem úgy, mint a győri szégyen polgármesternek.

A demokrácia olyan társasjáték, ahol a dobókockán hat szám van. És nem mindig Orbán és a maffia ábrázata van felül, nem mindig ők dobják a továbblépést jelentő hatost. Eljött az az idő is, hogy nem akarunk semmit a szerencsére bízni. A hazárdjátékosoknak, a csalóknak pedig a 94 ezer négyzetkilométernyi területen helye nincs.

Erre majd rájön a kormány kiscserkésze, Rétvári Bence állandó ügyeletes félrebeszélő is. Magánszorgalomból kirakott egy szavazást a Facebookra, arra volt kíváncsi, hogy a követői szerint belefér-e Hadházy Ákos „lónak a faszát” táblás parlamenti akciója, vagy le kellene inkább mondania. Az Emmi KDNP-s államtitkárának igen csak ciki lett, hogy a szavazók jelentős többsége szerint rendben volt Hadházy akciója, ezért inkább törölte az egész szavazást.

Íme a törlés előtti állapot

Egyetlen percig sem mondom azt, hogy Hadházy képviselő úr Arany János-i magasságokban nyelvakciózott, de ez legyen az ő gondja. A lényeget és a miértet pedig értjük. Bár én gyanítom, hogy hites Rétvári úr a büdös életben ki nem mondott ilyen csúnya kifejezést: úri ember nem káromkodik. Néha lop, csal, de ennek nincs hangja. Csak fideszes nem úri emberek beszélnek úgy, mint a kocsisok: „A te kurva anyádat”, „dugulj el”, „vén kurva”, „ki a fasz…”, „kretén, barom állat”. Elég a röpke gyűjteményből. Rétvári a számokat nem bírja, hozzászokott, hogy ő és hasonszőrű banditái mindenben a legjobbak, mert az ő Magyarországuk jobban teljesít. Majd leszoknak arról, hogy csak az ő véleményük üdvözítő, és aki azzal nem ért egyet az hazaáruló.

A francokat, nem történt semmi különös. Csak úgy ébredt Rétvári, hogy na akkor ma demokrata leszek, megkérdezem az emberek véleményét. Még az hagyján, hogy hazudott, de még csalt is: törölt, mint Lacika az 1-est az ellenőrzőjéből. Szerencsétlen, mégis csak igyekezett az embereket megint hülyének nézni, ezúttal sem sikerült. Tudja, a magyar emberek élelmesek, arra pedig rögtön ugranak, ha bazári műkecskét akarnak belőlük csinálni.

Sok társasjáték létezik. Olyan is, amihez nem kell olyan dobókocka, amin mindig a hatos van felül. Puzzle: a türelem, a kreativitás játéka. Orbánék miszlikre szabdalták az országot. És sok darab hiányzik még: a jogállamiságé, a szabadságé, az európaiságé, az emberségé, az erkölcsé. Lesz kitartásunk újra összeilleszteni a nekünk tetsző képet. Kirakjuk a magunk színes Magyarországát. Ezt a társasjátékot nem lukra játsszák!

Az önök véleménye

Másfél hete kapott a fidesz egy pofont, most addig kell ütni orbánékat, amíg el nem takaródnak. Az orbanizmusnak még az írmagját is fel kell számolni. Ez az ország érdeke, ez a magyar társadalom közös érdeke ! (borsó úrfi)

Azt ertem, hogy az utolso pillanatban derult ki, hogy Orbannak nem kell Brexit szavazasra mennie. Azt is ertem, hogy igy nem volt ido megszervezni a buszokat az unneplo tomeg utaztatasara. Azt nem ertem, hogy akkor miert nem kuldtek gyorsan helikoptereket a videki rajongok szallitasara? Meg azt sem ertem, hogy hogyan lehet a tartast megorizni gerinc nelkul? (Sirius)

Zsidó, magyar oly mindegy. Egyformán van a két fülük között egy fej, rajta szem, orr, száj, alatta a többi alkatrész és tartozèk. Ja, és mindkét nép sok népből jött létre, vagyis mindenféle népcsoportból kevert. Ja, de az nem mindegy mi van a fejben, és a szívben. Pl. gyűlölet. Utóbbi nem jó. (anima)

Így írtunk mi

Míg egyesek menekülnek, bujkálnak a nyilvánosság elől, mások kapukat nyitnak ki

Orbán megfutamodott, Karácsony bemutatkozott

Csak egy normális ember

a Díszember

Naponta mérgezi a közbeszédet, a lelkeket, az elméket

Hazugság, vagy igazság?

Csak európai módon, elegánsan

Komfort)zóna adag

Az eljátszott öregség

Apa, most mit mondanál? Mivel biztatnál?

Ez még Orbán hasznára válhat

A nap kommentje:

Annyian voltunk tegnap este a Városháza nyitott parkolójában és azon kívül is, hogy egy „gombostűt sem lehetett leejteni”. Ezzel a jelenléttel köszöntük meg Karácsony Gergelynek és stábjának azt a hatalmas munkát amit az elmúlt hónapokban végeztek. Felszabadító érzés volt! Köszönjük! (gyönike)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.