Január 26,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hazugság, vagy igazság?

Újabb hírek érkeztek a kormány párhuzamos valóságából. Kásler Miklós kijelentette, teljesítették a traumatológusoknak tett ígéreteiket. Ez annyit jelent, hogy idén és jövőre is emelkedik a traumatológiai ellátás díjait finanszírozó állami támogatás.

Kásler: teljesítette a traumatológusoknak tett ígéretét a kormány

Budapest, 2019. október 24., csütörtök (MTI) – Az idén és jövőre is emelkedik a traumatológiai ellátás díjait finanszírozó állami támogatás – közölte az emberi erőforrások minisztere csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós elmondta, a traumatológiai ellátás fix díjaira ebben az évben 3,4 milliárd forintot, jövőre további 10 milliárd forintot fordít a költségvetés. Ezen túlmenően 2020-tól ezen ellátás finanszírozására 9,5 milliárdot biztosítanak. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár hozzátette: az idei fixdíj-növekmény szeptember 1-jétől érvényes, tehát visszamenőleges. (MTI)

Ehhez a hírhez csak egy, a Népszavában megjelent – kevesebb mint egy hónapos – hírt fűznék hozzá, amely kissé árnyalja a kormány sikerpropagandáját:

Egy hónap haladékot adott a Magyar Traumatológusok Társasága (MTT) a pénteki rendkívüli közgyűlésén a kormánynak arra, hogy ígéretének megfelelően rendezze az ágazat finanszírozását. Kevésbé tűnik megengedőnek és türelmesnek a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet 68 traumatológusa, akik azért kezdtek segélykiáltással felérő akcióba, mert szerintük az elégtelen finanszírozás miatt ma már olyan kritikus a szakember- és eszközhiány, hogy az veszélyezteti a betegek ellátását.

Én valahogy inkább a szakmában dolgozóknak hiszek, mintsem egy olyan miniszternek, aki szerint az EMMI nagyszerű munkát végez és panaszra nem lehet oka senkinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.