Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi lesz? Érzések és pofonok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Érezhetően totál lezüllött az ország, érezhetően a fejétől bűzlik a hal. Számot ugyan nem tudok mondani, de érezhetően egyre büdösebb a közélet. Már-már kibírhatatlan, de nem lehet állandóan befogott orral, hát még befogott füllel és vélemény nélkül élni. Van, aki tud és van, aki hivatalból még mindig képes hazudni. A Munkástanácsok szerint

Érzékelhetően elkezdtek visszatérni Magyarországra a nyugat-európai országokban dolgozó magyarok. A szabad munkaerő-áramlás miatt pontos adatok nincsenek, de a társadalombiztosításból és egyéb bejelentésekből is érezhető, hogy egyre többen térnek vissza, a legtöbben Németországból és Ausztriából. A visszaáramlás oka, hogy a magyar bérek – amelyek ugyan még mindig csak a nyugat-európai országok átlagbéreinek körülbelül negyedével, harmadával egyenlők – 77 hónapja dinamikusan nőnek – vélekedett a közpénzlopó rádióban és televízióban Palkovics Imre a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke. Motivációként még a családalapítást említette.

Szerinte így van. No azért nem esünk hasra a véleményétől, még akkor sem, ha ez az úr változatlanul a keresztényszociális értékrend alapján folytatja munkáját. Olyannyira, hogy az idei bértárgyaláson a Liga és a Munkástanácsok belementek a kormánnyal egy a melósokat megkárosító alkuba. A vártnál csekélyebb – a munkáltatók titkos ajánlatával pontosan megegyező – béremelésbe csak a Magyar Szakszervezetek Szövetsége nem egyezett bele. Palkovics Imre akkor a Magyar Időknek ennek okaként kifejtette: a MASZSZ vezetésében „eluralkodott a szoros együttműködés igénye az ellenzéki politikai pártokkal”.

Hej, komám! A béremelés, a munka ára, nem lehet pártfüggő. Palkovicsnak ne legyenek konkrétum nélküli érzései, mert azok gyakran csalnak. A külföldön munkavállalók ezután sem rohannak haza – sem a magasabb bérért, sem a szüjjé mán programért. Mert akiket innen elüldözött az Orbán-banda, azok nem akarják egy eszét vesztett hatalomban úgy építeni az országot és saját boldogulásukat, hogy közben ellopják a pénzüket. Azért sem, mert érték vesztett országban csak nagyon kevés ember lehet elégedett az életével. Ugyan, minek szülnének itt(hon) gyerekeket, amikor diktatórikus bábot akarnak a saját igényeiknek, elvárásainak megfelelően nevelni. Aki belekóstolt egy szabad, demokratikus ország légkörébe, inkább hajlandó ott kitenni a lelkét, tudását, fizikai erejét, mert megéri neki. Itthon a világ legnagyobb áfáját fizetve húzza meg magát a hatalom moslékos vödrének árnyékában? Nem. Nekem ez az érzésem. Nem jönnek.

Mert mára pontosan ott tartunk, igen tiszteletlen, aljas hűbérurak, hogy a kurváknak több milliós uniós támogatás jár – az emberek többségének semmi. A jó szolgálatot minden szinten, bárhol és bármiért busásan jutalmazza ez a fideszes-kádéenpés maffia. És ez nem az érzésem, hanem ez tény.

Friss: Borkai elismerte, hogy ő van a felvételeken, de azt állítja, illegális szereket nem fogyasztott. Azt is mondta, nem lép vissza a jelöltségtől. Részletek.

…az ismeretlen a megszüntetett blog helyett másik blogon folytatja tovább a leleplezést!

Mennyi-mennyi gazemberségről tudunk már! Éppen az a baj, hogy csak magunkban morgolódunk, néha kicsit hangosabban kiabálunk, káromkodunk – és nem történik semmi. Mert a legfőbb ügyésztől a köztársasági elnökig, minden közjogi méltatlanság része, részese és haszonélvezője a torz szüleménynek. És vasárnap mindenki bemehet a szavazófülkébe: normális esetben egyedül lesz, és eldöntheti, hogy milyen országot akar, és kikkel. Nem csak saját magáért, hanem a kislányaiért, a kisfiaiért – a nemzeti önbecsülésünkért. Végre ne dőljenek be a pokoli szemfényvesztésnek, mert ezzel a falkával mindenki csak vesztes lehet: ki már évek óta az, kit éppen a napokban fenyegetnek. Mindenki sorra kerül: érdem és érdek szerint. Igen, nekem egészen konkrét érzésem ez.

Legyen mindenkiben annyi önbecsülés és tisztesség, hogy felfogja végre azt, hogy a minőségi emberi létnek nem része a közéleti lotyózás, drogozás, lopás, az elesettek kihasználása, a gyermekeink boldog jövőjének elzárása sem. Csak magunk lehetünk azok, akik megálljt parancsolunk a kialakult őrületnek. És ehhez semmi köze a migránsoknak, a Sorosnak, a Gyurcsánynak, de köze van az egész Orbán-hadnak. Ők árulták el az embereket, züllesztették le az országot, mert hagytuk. Nem kell senkinek sem hálálkodnia az Orbán-kormánynak. Mi tartjuk el az országot, ingyen ezektől még nem kaptunk semmit: se tankönyvet, se külföldi nyelvtanulási lehetőséget, se lakást, se rezsiutalványt, semmit. Mindent magunk fizettünk ki, az adónkból. Túl is teljesítettük a normát, mert mi fizetünk az urak, úrnők luxusáért, semmire sem jó gigaberuházásokért, maffia bárók hobbijaiért, gazdagodásukért.

…és a Palkovicsnak pedig csak annyit, az az érzésem, hogy az utolsó órában vagyunk. Nem kellene hazugságokkal manikűrözni a ránk zúdított koszt, amiben mezítelen lábunkkal taposunk. Mi lesz? Azt nem tudom, hogy a koszba érdemes-e tiszta vizet önteni. Említettem tegnap, hogy mennyire örül Angliában élő ismerősöm azért, hogy nem kell ide (haza) jönnie. Megkérdezte, értem-e, mire gondol. Igen, konkrétan tudom. És az az érzésem, hogy az ő döntése végleges, mert azt is írta: tudod, a gyerekek boldogok, imádnak iskolába járni; senki sem erőszakol ránk semmit, szabadok vagyunk és emberek. Veletek, mi lesz?

Az az érzésem, hogy jönnek még pofonok.

Az önök véleménye

Az alaszkai sràc tuti jobban teljesit ! Nemhogy vitorlàs versenyen, de egy sima evezoson is !!! Azèrt a ” hajrà magyarorszàg, hajrà magyarok” szlogen mintha kicsit megkopott volna…valaha volt jò sportolòink mintha rossz hajòban ulnènek.. (Krisztina)

a mélyhívő és családbarát borkai belehúzott rendesen a dolgokba
és ez csak a jéghegy csúcsa ezért dolgozik és fizeti a nagyérdemű a 27%-os áfát, meg ezerféle adót, hogy legyen mit eljachtozni, eldáridózni, elkokainozni vajon az AUDI mennyivel járul hozzá a korrupcióhoz ? (borsó úrfi)

Két dolog jutott eszembe az akut hányinger elmúltával. Az egyik egy netes bölcsesség, hogy X-generációsként még megvolt az a boldogságunk, hogy bár rengeteg hülyeséget csináltunk, annak maximum a kortársak emlékeiben maradt nyoma. A másik, hogy nagyon szerencsés ember vagyok, mert olyan barátaim vannak, akik nem a jó időkben csapódtak mellém hízelegni, hanem a nehéz időkben is velem voltak, fogták a kezem, nem hagytak elbukni, elmerülni. (Madárlátta)

Így írtunk mi

Ezért sorsdöntő minden választás ebben a virágzó kuplerátusban

Erkölcs

A tanulatlan halászokról

A libsi visszavág, avagy képzelt beszélgetés Szentesi Zöldi Lászlóval

Bele fogunk dögleni ebbe a sértett magyarkodásba

Fideszes segítség

Magyarország lejáratása nem ma kezdődött

Kubatov-hagyma

Itthon

Otthon

A becstelenségnek nincs pártszínezete

A nap kommentje:

Sajnos továbbra sem a korrupció veri ki a biztosítékot (Ha!!!) bármely oldali szavazónál és az adófizetők többségénél, hanem a félredugás kurvával, meg a kokó. Ez a nagyobb baj. A korrupció szó mára semleges lett. (Békakirály)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.