Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán-iskola bárhogyan formálható gyurmakatonákkal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Tudták, hogy azért van pedagógushiány az iskolákban, mert még költözködnek, gyünnek-mennek, magánintézkednek a tanárok? Előbb a család meg a családi komfort, csak azután a munka. Ráérnek, még csak néhány napja kezdődött meg az új tanév.

Meg különben is, azért van mostanában olyan rengeteg álláshirdetés tanároknak, mert értelemszerű, hogy a pedagógusok nem tanév közben, hanem nyári szünetben váltanak munkahelyet. És egyébként is: az oktatáshoz szükséges személyi feltételek minden iskolában biztosítottak.  – erre a következtetésre jutott világ bolondjaként Rétvári Bence, a csúcsminisztérium politikai (semmi szakmai) államtitkára.

Szokott ő nagy baromságokat mondani meg hazudni is, ez benne foglaltatik a kereszténydemokrata párt nagykönyvébe. Ilyen intelligens választ adott az LMP-s országgyűlési képviselő, Hohn Krisztina írásbeli kérdésére: hány tanár hiányzik jelenleg a rendszerből? Rétvári Bence csapott rá az eligazításra, mert ő tudja, pedagógushiány nincs. Meg különben is a Gyurcsány, minden gonoszok vezére, meg az Orbán-kormány, amelyik pénzzel tömte a pedagógusokat.

Nem vitatkozom a Rétvári Bence úrral. Igaza van. Nagyon jól megy évek óta a fuvarosoknak, költöztetnek tanárokat, orvosokat, informatikusokat, közszolgákat, henteseket, diákokat – országon belül, de főleg országon kívülre. Azért, mert az Orbán-kormány szívén és pénzén viseli minden magyar sorsát, különös tekintettel azokra, akik megunták a mocskot, és mennek friss levegőt szívni.

Felhívnám a figyelmét a KDNP-s kis cserkésznek, hogy az volt a kérdés: hány tanár hiányzik jelenleg a rendszerből? Konkrét választ várt volna a képviselő asszony meg mi is. Nyilván szövegértési problémái vannak az államtitkár úrnak. A politikai kompetencia felmérésen (is) megbukott. Ne higgyük, hogy a kormánynak csak egy propagandaminisztere van, a Rogán. Rétváritól kezdve minden Fidesz-mufti propagandagyanta – központilag van rájuk kenve a hanta. Talán ezt a konkrét és igen egyszerű Emmi-statisztikát megérti a Bence úr is.

A Szél Bernadett által kikért adatokból egyértelműen látszik, hogy amíg a 2013–2014-es tanév őszi szemeszterében 13 874-en kezdték meg tanulmányaikat tanárszakon, csak nyolcezren szereztek közülük diplomát, 6 ezren váltak pályakezdő tanárrá, míg a 2014–2015-ös tanévben az évfolyam 15 ezer beiratkozójából végül 5 ezren kezdtek tanítani. Ám közülük a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete számításai szerint 30 százalék egy esztendő, míg újabb 30 százalék öt éven belül elhagyta a pályát. Egy friss OECD-jelentés szerint a tanártársadalom egyre inkább elöregedik – az átlagéletkor 47,6 év –, és a nemzetközi felmérésben szereplő magyar válaszadók több mint fele 50 év feletti, és mindössze 5 százalék 30 év alatti.

Most már elért az iskolaigazgatókhoz is a politikai fenyegetés. Nem őket fenyegetik, hanem ők a diákokat. Ez még lesz cifrább, hiszen ezentúl senki nem dumálhat bele abba, hogy az oktatási klikesek kit neveznek ki intézményvezetőnek. Boldoguljon mindenki velük, ahogy tud. A szekszárdi Garay János Gimnáziumban kitört az agymenés. Vigyázat, fertőző!

Újabb diák hagyta ott az iskolát, mert nem tűrte, ahogy az igazgatónő, Heilmann Józsefné és több tanár bánt vele. A fiút még hétvégén is felhívták és számonkérték, amiért a Facebookon az „imádom” gombot nyomta egy iskolát érintő, az MSZP által közzétett posztra. Nem ő az első diák, aki Heilmann Józsefné miatt távozik. A fiú a diák önkormányzat elnöke, vagyis az igazgatónő szerint nem magánemberként, hanem ilyen minőségében nyilvánított véleményt. A tanuló erre közölte, hogy akkor ő nem akar a továbbiakban elnök lenni, Csötönyi Pál akar lenni, önálló, saját véleménnyel.

A lemondást nem engedték neki, de kedden reggel már édesanyjával érkezett az iskolába a fiú, hogy a papírmunkát elintézzék. Végül egy másik, közeli suliba iratkoztak be. Részletek: Magyar Hang.

Tessék, dolgoznak a Fidesz-maffia katonái. A felhatalmazást az Orbán-klán példamutató gyakorlatából veszik, plusz színesíti a magatartásukat saját politikai nyalóka gerinctelenségük. Megjegyzem, az a pedagógus, aki ilyesmire vetemedik, gyorsan ássa el magát az anyaföldbe, mert csak Fidesz-cseléd, akit előbb-utóbb úgyis eldobnak a zavarosba. Ha már nem kell nekik. Ez az igazgatónő csak annyit tud a szabadságjogokról: neki mindent szabad. Nyugi, elmúlik ez az idő is, akkor majd lehet neki a gimnáziumban más beosztást találni: takarítani, és akkor nem birizgálják az öntudatos diákok a nagyságos diriségét.

Tudják, az a legnagyobb baj, hogy a szülőnek az adatott meg, hogy másik iskolába viszi a gyerekét. Gondolom, az fel sem merült benne, hogy feljelenti a kedves igazgatónőt: személyi szabadságjogok korlátozása miatt. Minek, ebben az országban nem érvényesülhet az objektív igazságszolgáltatás. Például Polt Péter a legfelső szinten adta el magát Orbánnak, így nehogy bárki is azt gondolja, hogy nem védenék ezt a Heilmannét. Hiszen egyik díszpéldánya lett ő is a Fidesz szolgáinak. Az a feladata, hogy gyurmakatonákat gyártson a diákokból. Egyformákat, gondolatok, érzelmek nélkül, akiket ez az ocsmány rendszer kedvére gyúr át. Ha láttak már képet Észak-Koreából gyerekekről, nyugodtan várhatjuk az újabb Orbán-Kásler reformot: a szép szürke egyenruhákat.

Azért is aljas, amit csinálnak, most már közös erővel, mert ilyen pedagógiai analfabéták szembe kerülnek a szülőkkel is – nem eggyel, nem kettővel, hanem sokkal többel. Basszus, az iskola nem Orbán-láger, ahol kiölik a gerincességet, az önálló gondolkodást a fiatalokból. Sőt, azt is gondolom, hogy előbb-utóbb nem kell diploma, csak egy papír a hatalomtól: pedagógusnak nekünk kiválóan megfelel. Hova a fészkes jó fenébe tartunk már! Fiatalokat ellenőriznek szabadidejükben, cenzúrázzák őket ezek a tanárnak csúfolt politikai félkegyelműek.

Tamással gyakran beszélgetünk, középiskolában tanít, és rémtörténeteket szokott mesélni. Az ő iskolájában a főnök és a helyettese a tanár fejét gyakran a gyerekek füle hallatára ordítja le. Azt mondta, őt a jelenlegi közoktatás a Big Brother játékra emlékezteti: ál-feladatokat kapnak a gyerekek, kamu tárgyak, kamu tankönyvek, kamu vizsgák. Gyerek? Kit érdekel? Butaság van és cinizmus. Az összetört pedagógust azzal gúnyolják, hogy ki van égve, ami nem igaz. Sebaj, küldjük el őt tanfolyamra! Két 62 éves kollégájával megtették. Előreléptek a kegyencek, a csókosok, de nem azért, hogy sokat dolgozzanak. Felügyelni! Nem a szakmai munkát, hanem a hatalom elvárásait. És most már a gyerekeket is.

Csak abban reménykedhetünk, hogy egyre több fiatal ellenáll, lesz bátor és erős. Abban meg főként, hogy mindig lesz olyan iskola, ahol tanulhatnak. Igazgatói, tanári terror nélkül.

Az önök véleménye

Valahogyan mi nők is hibasak vagyunk a vakkomonforos esetekben. Jól emlékszem amikor a Terike és a vakkomondor (Balogh) az eset es a gyógyulás után kézenfogva mentek, amikor egy ripoter kérdezett a dologról. Terike hatrafelé tett félfordulattal közölte, hogy „minden rendben.” Rendben? Hát, ő tudja. Nálam nem lenne rendben a dolog, de úgy tűnik, én abúzusban kevésbbé vagyok rugalmas. Danko és Orbán? Összenő, ami összatartozik. Sajnálatosan. (anima)

Elsőre csak annyi jutott eszembe a gyalázatos képviselőjelölt kapcsán, hogy ahhoz nem kell erkölcsi bizonyítvány? Mert amúgy még a legutolsó utcaseprőtől is megkövetelik. Schmitt meg olyan rosszul néz ki azon a képen, hogy rá se ismertem. Mondjuk ettől még jól fogok aludni, nem oszt, nem szoroz. (Madárlátta)

Többször mondtam már, hogy egy háziasszony jobban osztaná el a pénzt. Na de amíg nem háziasszony kerül a kormány élére, addig félő, hogy így marad. (Róza néni)

Elszomorodtam a levél olvasása után, mert ez a nagy magyar valóság. Egy családban is különböző politikai nézetek miatt kergetik egymást a kárhozatba. Angliában jobban megy a sora egy magyar babysitter-nek, mint itthon egy magyar rezidens orvosnak. (Zebike)

Így írtunk mi

Már köpni is nehéz az undortól

Cannes meg az apu

Örülök a szívességeknek és viszontszívességeknek, az udvarias félrenézéseknek és a kis személyes mennybemeneteleknek

Egymásra mutogatás

Kossuth kémnője 2.

Diktátorok kaptafája

Az országhoz méltó torta

Az oszlás bűze

A nő

A falu egyetlen iskoláját a fradista püspök kapta hozományba, mikor az egyháza összefeküdt az állampárttal

Bárkit, bármikor, bármiért el lehet ásni

A nap kommentje:

Ebben az országban a „becsület” szó ma már azonos jelentésű a „naivság” szóval. De olyan szinten, hogy aki becsületes munkából akar megélni, annak a tolvaj cigány banda a képébe röhög. Mert „élhetetlen” meg mert nem elég „rafkós”. (Márti)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.