Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Egymásra mutogatás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jól érzékelhetően sok fideszes szavazónak az első, vagy akár végső érv a tarsolyában az, hogy no de mennyit loptak a balos kormányok?! 

Az elmúlt 10 évvel ezelőtti elmúlt 8 év. Néhányszor sikerül őket meglepnem azzal, hogy tőlem elszámoltathatják az összes kormányt, balost, jobbost egyaránt visszamenőleg. Ami a szociknak volt a privatizáció, az most a Fidesznek az uniós pénzek. Nem, ez a cikk nem arról szól, hogy ki lopott többet (vagy fog), hanem arról, hogy egyiknek sem szabad(na) lopni, továbbá az, hogy a másik elvett a közösből, az senkit nem jogosít fel arra, hogy ő is azt tegye. Úgy tűnik azonban, hogy ezt a részét már nehezebben fogadja be a fideszes szavazó. Ha ezt alapvetésként elfogadjuk, mehetünk is a levesbe, mert ki tudja hol van ennek a gödörnek az alja?

Ilyenkor több irányba ágazhat a beszélgetés, a leggyakoribb mégis talán az, hogy úgyis mindegyik lop. Igen, ha nem is mind, de nyilván a többség legalább megpróbálkozik vele. Ahogy a bolti lopás is létezik, mégsem nézik tétlenül a boltosok, védekeznek is ellene, és ha ügyesek, sikerül ennek arányát alacsonyra leszorítani. Akkor megy a biznisz, ha elszúrják, akkor meg a szemüket kilopják. Ezt kéne nagyban is tenni, hogy maradjon pénz a kasszában az igazán fontos dolgokra. Ahogy a pénztárcánkra is vigyázunk a tömegben. Ez sem más, be kéne már látni: erre is vigyáznunk kell.

Szögezzük le: ez nem egy verseny, bár megpróbálják így beállítani. Pedig mind veszítünk rajta, teljesen mindegy, hova megy a szavazat. Csak pár ember jár igazán jól. 

Azt javaslom, kezdjük nulláról: számoltassuk el az összes eddigi kormányt, amely a rendszerváltás óta hatalmon volt. Hamar kiderülne, hogy csupa bűnöző vezette idáig az országot. Igen, aki csak tudott róla, az is bűnrészes (bár végül is mind tudtunk róla). Javaslom, vállalja a felelősséget, aki elkövette, és aki tehetett volna ellene, de nem tett. Nem kell a mellébeszélés, hogy a miniszterelnök nem foglalkozik üzleti ügyekkel. Ő (volt) a főnök. Vegyük elő a privatizációs túlkapásokat, az Ezüsthajó Kft, az Orbán-bányák és a Fidesz-székház eladásának ügyét is, és rájövünk, hogy aki most ott van a politika élvonalában, az már mind-mind börtönviselt ember kéne, hogy legyen. Ne lehessen strómanok mögé bújni, akár rokon, akár barát az illető (hozzáteszem, ezt a fajta pofátlanságot, előtte más kormányok nem engedték meg maguknak), kapja mindenki, ami jár.

Tapsolni fogok, akár ilyen, akár olyan politikustól veszik el a vagyonát, mentik fel a tisztségéből és kerül végre börtönbe, mert ezzel mind az ország gyarapszik. 

Talán még valami visszatartó ereje is lesz egy olyan vágóképnek, amelyen látjuk azokat, akik előtte az arcunkba röhögve markoltak két kézzel az ország éléskamrájába, most meg ott búslakodnak a rácsok mögött.

Ákos

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.