Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hitszegők ollóval

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Az a nagy helyzet így szeptember elején, hogy egérkaki lett a Fidesz palacsintában. Narancslekvár helyett. Európa elég finnyás, nem kell nekik a trutymós palacsinta: pedig milyen jól kisütötték Orbánék azt, hogy melyik nagyon okos, nagyon kedves és nagyon dörgölőző pajtásukat tuszkolják be az Európai Parlament bizottságaiba. Nem jött be, elvtársak, mert ott nem a három bölcs majom ül. Tudják, amelyik nem lát, nem hall, nem beszél.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője elbukott az Európai Parlamentben. Abba a LIBE-bizottságba akart menni alelnökként szimatolni, amelyiknek szerepe volt a Sargentini jelentés előkészítésében. Azt gondolhatták, hogy jobb belülről tiltakozni a kritikák ellen. Rosszul gondolták, nem kellett oda, mert nem sikerült a bizottság többségének támogatását megszereznie Hidvéghinek. Mindenesetre van neki pökhendi önbizalma, majd ő megmondta volna a tutit a tagállamok emberi jogi helyzetéről meg a demokráciáról. Csak azt felejtette el, hogy ő nem demokráciából pályázott a posztra, képviselni az országot, hanem a köztársaság eszméit felrúgó Orbán-klán jeles tagjaként ült volna bele az alelnöki székbe. Kifolyt belőle, mint a narancslekvár.

Ennél már csak Trócsányi  László megfutamodása a kínosabb, a volt igazságügy-miniszter visszalépett a Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának alelnöki jelöltségétől. Neki is igen nagy volt a mellénye. Aztán, amikor kiderült, hogy a bizottságban nem lesz meg a többsége, elsöpört gyorsan. Most majd lehet megint hivatkozni arra, hogy az ellenzéki képviselők elárulták az országot, a magyar embereket, és betettek a kormányzó pártnak is.

Nem. Orbánék maguk az árulók. Nem arra kaptak felhatalmazást, hogy szétbarmolják az igazságszolgáltatást, a jogrendszert, a médiát. Már régen méltatlanok a bizalomra, cserben- és az útszélén hagytak többmillió embert. Az nem demokrácia, ahol Orbán és hűséges alattvalói csak a saját érdekeikért tesznek. Naponta. Megszűntek tisztességesnek lenni, hiányzik belőlük a szolidaritás, a humánum. Orbánék árulók. És ezt tudja egész Európa. Odalett ott is a bizalom. Tudatosan okoznak kárt, saját hatalmi bőségkosaruknak tele töméséért. Az Európai Unió nem Azerbajdzsán, és nem is lesz; hiába erőlködik és feszül meg Orbán Viktor fő lekvárkeverő. Magyarország miniszterelnöke a demokrácia hitszegője.

Csak úgy mondom: az EU soros elnöki tisztségét július 1-én átvevő Finnország nevében Anna-Maja Henriksson igazságügyi miniszter kedden az Európai Parlamentben bejelentette, hogy az Általános Ügyek Tanácsa (GAC) meghallgatást tart Magyarországról a lisszaboni szerződés 7. cikkelye szerinti eljárásban.

A GAC az EU-tagországok külügyminisztereiből áll, hagyományosan az Európai Tanács találkozóit készíti elő. Szeptember 16-i ülésén a jogállamiság magyarországi helyzetéről, az Orbán-kormány antidemokratikus intézkedéseiről lesz szó. A külügyminiszterek meghallgatják Magyarország álláspontját is az ügyben – írja a 168 Óra. 

Lehet készülni! Igazoló dokumentumokat ne felejtsenek itthon. Az átkozott, véletlenül gyújtogatókat tartsák távol a papíroktól!

Lánczi András rektor, Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Pavlik Lívia, az egyetem kancellárja átvágja a nemzeti színű szalagot a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus új épületének átadásán (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Alacsonyan röpködnek az ollók, a nemzeti színű szalagok – igen jó lesz belőlük a termés. Tényleg, melyik Fidesz-közeli cég látja el a naponta itt-ott avatókat? Meggazdagodik, az hétszentség. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter átadta szerdán a Budapesti Corvinus Egyetem új székesfehérvári campusát; az egykori huszárlaktanya épületében 1,5 milliárd forint támogatásból jött létre.

Ez úgyis unalmas, de nézzék meg a képet: van rajta egy huszár papa is: vagy itt maradt negyvennyolcból, vagy csak ilyen jelmezt kapott. Mindegy. Nincs avató huszár nélkül a hátrafelé curikkolók közreműködésével. Nekem például nagy szerencsém, hogy nem látok élőben ilyen szép és megható ceremóniát. Nem bírnám ki röhögés nélkül, és akkor elzavarnának. Útiköltség térítés nélkül. Nem végeztek körültekintő melót, mert hol van a pap? Legalább egy kimenőset keríthettek volna. Ó, Istenem! Az óvodások pedig bizonyára kirándulnak, ezért nem mosolyoghat – ha tud – rájuk a miniszter úr. Silány munka, csak a hős huszár papa állja a Fidesz-sarat. Azt mondják, hogy a Pálmatolvaj rák hátrafelé megy. Ollója is van. Ideje lenne már egy Fidesz-logó cserének.

Az önök véleménye

A foci, meg a vezér .. ugyan már ..lassan a labdaér se tud le hajolni .. csak a szája jár ( pedig ebben a sportban pont arra van a legkevésbé szükség ..) (Krisztina)

Ezt az Adrián focistát majd megszakérti fénylő csillagunk, hogy migráncs – é, avagy nem migráncs, de éppen ma láttam egy híradóban, hogy valami sokadik osztályú balassagyarmati csapatban fekete bőrű játékosok vannak. Másutt meg mongolok. Hát, ezekről nehéz lesz igazolni, hogy nem migránosok, pont most, mikor újra felpörgetik a kampányt ellenük. (agador)

Ki megy politológiát tanulni? Akinek büdös a munka és politikusként akar sok-sok pénzhez jutni.Betudva, hogy közöttük is vannak kívételek. (GyörgyiLívia)

És közben csülköspacalról álmodtak, de még szotyolát sem kaptak desszertnek álmukban. Sanyarú jövőkép, én is ezt kívánom nekik! Dupla like!! (Piftike)

Ott a legalacsonyabb az adó, ahol 27 % az áfa? Legalább 150 különböző rejtett adót fizetünk. Akiknek alacsony az SZJA, azok a legzsírosabban tartott, jól fizetett felhizlalt reteg. De a többiek mind, ugyan úgy fizetik a kevésből a rejtőzködve bujkáló adókat mint a gazdagok. (anima)

KB ugyanezt tudtam volna én is leírni, ha az ausztrál és a magyar viszonyokat hasonlítom össze. Ott megölel és megcsókol az indiai vendéglős-először egy kicsit meglepődtem-, a hentes megkérdezni, hogy hogy sikerült a gulyásleves, és az ismeretlen kínai fiatalember segít cipelni a csomagomat. Csak ennyi. (butcherbird)

Így írtunk mi

Trócsányi és Hidvéghi eltaknyolt az EP-ben. A háttérben húzódó Gyurcsány-szálat már keresik

Hogy vagytok képesek így tükörbe nézni?

Hol voltatok, amikor Orbán hangosan és érhetően elmondta, hogy viszket a tenyere?

Élet a börtönben

Miért kell másokra erőltetni a saját hiteteket?

Szijjártó követel az Európai Uniótól

A megválasztott nem felhatalmazást kap. Csak lehetőséget

Ne nevessük el magunkat

Öreg suhansz vágyakozása

Majd egyszer, talán…

Az ellenzéki pártok feladata jelenleg – az egyetlen közös vezérelv minden pártban – a Fidesz és Orbán Viktor leváltása

A nap kommentje:

Az origó matekhoz: akik a fityiszre szavaztak tavaly áprilisban azok valszeg most sem tesznek másképp. De azokat akiket 2018-ig nem tudtak megvezetni nagy valószínűséggel ezután sem tudnak. Tehát a 3,3 millió valószínűleg azt jelenti, hogy kész az algoritmus amit majd a szavazatszámláláskor szándékoznak bevetni. (János)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.