Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy vagytok képesek így tükörbe nézni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz egyre ügyesebb, már több olyan embert is sikerült maguk, illetve ügyük – bevándorlásellenesség – mellé állítani, akiknek a szülei között van külföldi. Japán, vagy épp libanoni szálakkal, mégis kiállnak a Fidesz mellett. Ez a – számomra elképzelhetetlen – gondolkodásmód úgy tűnik van, aki számára már-már logikus. A legújabb ilyen zseni Song Simon, akinek apja japán származú, ennek ellenére is képes kétpofával migránsozni a Facebookon és vélhetően egyéb politikai fórumokon is. Simon a Fidesz egyik kispesti önkormányzati képviselőjelöltje, ezért hát a NER támogatását bírja. Egy ősmagyar – Kósa, Németh, Tállai  – fideszesből talán még kinézné az ember a migránsozást, de az, hogy egy külföldi apával rendelkező férfi a bevándorlás ellen emelje fel a szavát, több mint nevetséges.

Az egyik posztjában például azt írja Gajda Péterről, Kispest most is újra induló szocialista polgármesteréről, hogy:

aki képes a saját arcát adni azokhoz az erőkhöz, akik minden percüket azzal töltötték, hogy idegen kultúrákból származó, sokszor erőszakos bevándorlókkal árasszák el Európát, az nem méltó arra, hogy a kerületet képviselje.

Hát milyen elbaszott egy ország lett Magyarországból? Hova süllyedtünk emberileg, ha már annak ellenére is, hogy saját magunk is bevándorló apától születtünk, felszólalunk az idegen kultúrák ellen? Milyen alapon, kedves Simon? A te édesapád még jöhetett, de egy szíriai, libanoni, vagy pakisztáni anyuka, vagy apuka már takarodjon haza, oda ahonnan jött? Mi kell ahhoz, hogy egy fiatal elme ilyen szinten elboruljon? Az ilyen mentalitásra már csak mentség sincs. Vajon mit szólna a saját édesapád ahhoz, hogy a hozzá hasonló, idegen kultúrákból érkezők ellen emeled fel a szavad?

Egyszerűen nem is értem, hogy képes valaki ilyen szinten elvonatkoztatni a saját múltjától és beállni azok közé, akik idegengyűlöletet és rasszizmust szítanak. Song Simon persze nem az egyetlen ilyen meghasonult ember, hiszen mint arról már korábban többen is beszámoltak, a libanoni származású Ahmed Safar szintén a kormánypárt színeiben méreti meg magát az önkormányzati választásokon. A Siófokon méltán elismert sebészt a helyiek is kedvelik, ezért nem meglepő, hogy már 2014-ben is ünkormányzati képviselőnek választották.

Igen ám, csak azóta – pontosabban 2015-óta – a Fidesz bevándorlásellenes politikája határozza meg a párt irányvonalát. Mindenről vagy Gyurcsány, vagy pedig a bevándorlók tehetnek. Jönnek és behozzák az idegen kultúrát, tönkretéve a magyar hagyományokat. Ugyan a Fidesz igyekszik kihangsúlyozni, hogy az illegális bevándorlás ellen kíván fellépni, azonban a számok is jól bizonyítják, hogy még azoknak sem ad letelepedési engedélyt, akik bizonyíthatóan háború, vagy megtorlás elől menekülve hagyták el hazájukat. Magyarországra csak és kizárólag olyan bevándorlók tehetik be a lábukat, akiket Orbán Viktor személyesen meghívott. Vagy azért, mert köztörvényes bűnözők, vagy pedig azért, mert fiatalok és keresztények,  ezzel pedig igen nagy esély nyílik arra, hogy gyermekekkel áldják meg a magyar nemzetet.

Az Index megkérdezte a siófoki sebészt arról, hogy továbbra is kiáll-e amellett, amit a Fidesz képvisel – hiszen idén is a Fidesz színeiben indul a választásokon -, amire Safar a következőket válaszolta:

42 éve élek Magyarországon, melyet második hazámnak tekintek. A magyarokat vendégszerető népként ismertem meg, ennek is köszönhető, hogy családot tudtam alapítani, egzisztenciát tudtam teremteni itt magamnak. Az illegális bevándorlással kapcsolatban pedig teljes mértékben osztom a Kormány álláspontját. Az én véleményem is az, hogy minden ország maga dönthesse el, hogy kit enged be és kit nem. Nincs ez másképp a szülőföldemen, Libanonban sem.

Ezt követően arra a kérdésre, hogy akkor mit gondol a legális bevándorlásról, már sajnos nem válaszolt. Meglepő? Nem hiszem. Megértem persze, hogy az emberek többsége nem szeretné, ha a politika befolyásolná az eddigi életüket, azonban nem fontosabb az ember becsülete és az, hogy képes legyen tükörbe nézni, amikor reggel felkel? Ezek az emberek tehetnének azért, hogy az elkövetkezendő generációk menekültjei és bevándorlói se azzal találkozzanak Magyarország utcáin, hogy leköpik, vagy egyszerűen ok nélkül megtámadják őket. Ők egy olyan párt színeiben indulnak, aminek ez az egész köszönhető. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni azt, hogy egy egykori menekült, vagy egy bevándorló család gyermeke képes lehet kiállni egy olyan párt mellett, amely idegengyűlöletet szít országszerte. Ennek az országos elmebajnak lassan már korlátai sincsenek, mindenki megőrül.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.