Szeptember 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó követel az Európai Uniótól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,087,435 forint, még hiányzik 1,912,565 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Alább egy részletet közölnénk Szijjártó Péter külügyminiszternek a krynicai gazdasági fórumon elhangzott beszédéből. Véleménye szerint az EU tönkre akarja tenni a magyar gazdasági csodát, ami teljességgel elfogadhatatlan. Szerinte továbbá Közép-Európában a kontinens legalacsonyabb adói vannak, amelyek veszélybe kerülnének, ha az EU terve valósággá válna.

Hogy Szijjártó honnan vette ezeket az adatokat, nem tudom, de hogy Magyarország nem tartozik azon országok sorába, ahol a kontinens legalacsonyabb adói vannak, az egyszer biztos. Szijjártó arról is megemlékezett, hogy Közép-Európa az egész földrész gazdasági motorjává vált, ami – ha a multik összeszerelőüzemeit nézzük -, még lehet, hogy igaz is, más viszonylatban viszont már kérdéses. 

Szijjártó ezután a következőket tartotta fontosnak elmondani:

Olyan vezetőket akarunk látni az EU élén, akik készek prioritásként kezelni a keresztény örökséget, mert Európa a keresztény értékeken alapszik.

A keresztény örökséget az egyes országok feladata kezelni, nem pedig egy olyan bürokratikus intézmény, mint az Európai Unió. Úgy tűnik, Szijjártóval egy kicsit elszaladt a keresztény ló, ideje lenne észhez térni, mert még az is hülyének fog nézni bennünket, akinek eddig arról sem volt fogalma, hogy hol is van Magyarország.

Egyes nyugat-európai országok szocialista típusú gazdaságpolitikával akarják megtörni Közép-Európa versenyelőnyét – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek a lengyelországi Krynicában rendezett gazdasági fórumon.

Szijjártó “szocialista típusú gazdasági javaslatoknak” minősítette, hogy Nyugat-Európából követelik az adók harmonizációját, az adósságok közösségiesítését. Ha a javaslatok életbe lépnének, gyakorlatilag “agyonvágnák a közép-európai térség és az egész Európai Unió versenyképességét” – mondta. Hozzátette, amennyiben az adóharmonizáció életbe lépne, ez adóemelést jelentene Magyarországon. “Az utolsó leheletünkig küzdeni fogunk Európában az adóharmonizáció ellen” – mondta a tárcavezető.

Az adósságok közösségiesítéséről elmondta: ez semmi mást nem jelentene, minthogy “egyes, felelőtlen gazdaságpolitikát folytató országok” adósságát más uniós országoknak kellene átvenni. Rámutatott: Magyarországon az utóbbi években folyamatosan csökkent az államadóság.

Kifejtette, a korábbi strukturális reformoknak és “bátor reformlépéseknek köszönhetően” Közép-Európában a kontinens legalacsonyabb adói vannak, itt a legvonzóbbak a beruházási feltételek. Közép-Európa az egész földrész gazdasági motorjává vált, éppen ezért egyes nyugat-európai országok úgy kívánják csökkenteni a közép-európai versenyelőnyt, hogy szocialista típusú bürokratikus intézkedéseket próbálnak áterőltetni az Európai Unióban – jelentette ki.

Az EU-t viszont akkor lehet újra versenyképessé tenni, ha belül is engedik a versenyt – mondta a miniszter, s hozzátette, az unión belüli gazdasági verseny egyértelműen Magyarország és Közép-Európa érdeke.

Az EU-n belüli versenyt Szijjártó Péter a krynicai fórum szerdai programját megnyitó plenáris ülésen is említette, azon hét pont egyikeként, amelyeket teljesíteni kell ahhoz, hogy Európa erős legyen a globális versenyben. Második versenyképességi előfeltételként a miniszter az európaiak biztonságának szavatolását nevezte, veszélyesnek minősítette Brüsszel migrációs politikáját, és aláhúzta az uniós határvédelem fontosságát.

Harmadik pontként a keresztény kultúra és identitás védelmét említette. “Olyan vezetőket akarunk látni az EU élén, akik készek prioritásként kezelni a keresztény örökséget, mert Európa a keresztény értékeken alapszik” – hangsúlyozta. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!