Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szentek és keresztek. Kinek mi jár

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Így kaphatod meg az egyik legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét:

Buzizzál egyet – „Inkább egy jéghideg Pepsi Katával, mint egy meleg Coca Cola Robival.”

Szolgáld ki Mészáros Lőrinc gyerekeit, ha beteszik a lábukat a városodba, és ne sajnáld a közpénzt rájuk költeni.

Szegd meg a törvényt, és kampányolj az EP-választás előtt polgármesterként a Fidesznek. Ha kifizetted a félmilliós bírságot, minden mehet tovább a megszokott orbáni mederben.

Titkold el a vagyonnyilatkozatodat. Mindezeknek meglesz az eredménye.

T. Mészáros András, Érd fideszes polgármesterét Orbán Viktor miniszterelnök felterjesztette a Magyar Érdemrend tisztikeresztjére, amelyet bólogató Áder János át is adott neki. A polgármester így hálálkodott Facebookon:

„Ajánlom ezt a kitüntetést feleségemnek, Berczi Zitának, gyermekeimnek, T. Mészáros Napsugárnak és T. Mészáros Kishercegnek, és köszönöm minden érdinek, akik nélkül nem épülhetne Érd, a mi városunk.”

Valami kimaradt: …és csinálhatsz bármit, mondhatsz bármit, annak nincs semmilyen következménye, mert Orbán kiszemeltje vagy. Jobb rendszerekben nem a seggnyalásért szoktak kitüntetést adni, hanem kiváló munkáért, példamutató szakmai eredményekért. És emberi tartásért. Csak a mi rendszerünk nem jobb rendszer, hanem rossz orbáni kóceráj, amiben a T. Mészárosok megdicsőülnek. Ilyen a protekciós kereszt a hatalom szentjeinek.

Orbán-szentek vannak, sőt olyanok is, akiket a pápa akár hivatalosan is szentté avat. Ilyen veszély nem fenyegeti a Hajdú-Bihar megyei Újiráz plébánosát. A pápa sem szereti, ha valaki a nyájából egy politikai nyájban édeleg, és ott le- és megfizetik, mert kinyalja a zsíros bödönt. Dénes Zoltán plébánosnak is megvan a maga keresztje, csak biztosan nagyon nehéz, és időnként le kell dobnia azt. Pontosan 850 ezer forintért. Havonta. Ennyiért ad tanácsot a Szent László zarándokútról az Emberi Erőforrások Minisztériumának – számolt be róla az RTL Klub Híradója.

Papi papi. Dénes Zoltán plébános havonta 850 ezer forintért ad tanácsot Kásleréknek

Az ötlet a csúcsminiszter Kásler Miklósé, mert fel akarja eleveníteni a Szent László nagyváradi sírjához vezető, a középkorban népszerű zarándoklatokat. Ehhez kapcsolódik Dénes Zoltán plébános munkája is, aki a pénzért a Szent László lovagkirály-zarándokút tudományos hátterét megalapozó tudományos munka elkészítéséhez ad szakértő tanácsokat. Nagyon visszafogottan azt mondja az atya, hogy ez az összeg nem túlzó, mert

„annyit kell utazni a munkához, hogy a költségek és az adók után jó, ha százezer forintja marad a megbízási díjból. Ez a feladat egy inspiráció, az ember életét pozitív irányban változtatja meg.”

Ebben biztos vagyok, 850 ezer forintért már a csillagos ég is sokkal szebb, arról nem is beszélve, hogy ennyiért megéri védeni-őrizni az Orbán-Kásler keresztény kultúrát; leverni a Mindenható cölöpöket a nagyváradi sírig. Ez a papi papi nem is veri ki biztosítékot az alulfizetett ápolóknál, pedagógusoknál, óvónőknél, tudósoknál, szakembereknél. A magyar Vezér a házi szentek Istene.

A KDNP alelnöke, országgyűlési képviselő Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára. Amikor nem üldözi azokat, akik üldözik a keresztényeket, foglalkozhatna, mondjuk, a zarándokutakkal, hiszen zsebre tesz kétmillió forintnál is többet. Ennyibe talán beleférne egy kis világi alapú hitmunka. Ennyiért már megszervezhetné – ha olyan nagyon fontos ennek a kormánynak – a Szent László-féle kirándulást Nagyváradig. Szép isteni és emberi feladat lenne, és legalább megismerkedne ő és a csapata a munka egyszerű fogalmával.

Soltész a budapesti Piarista Gimnáziumban érettségizett. Ennek most különös jelentősége van. Megmondom, miért. Talán el sem hiszik. Halottam a kakukk közpénz rádióban egy beszélgetést az egyik vidéki színház igazgatójával. Fidesz-barát színész és igazgató. Egyebek mellett elmondta, hogy középiskolába a piaristákhoz járt. Ennek az iskolának máig sugárzó szellemisége van, és az nem véletlen (figyeljenek!), hogy a magyar kormányban, elsősorban államtitkári szinten mennyi-mennyi okos, művelt, tehetséges, kiváló ember van.

Pont. Ennyi. Eddig ezt nem tudtam, de így már mindjárt más a megítélésem róluk. Most már végre tudom azt is, hogy a hazugság, a lopás benne van a piarista szellemiségben. Azt még én tenném hozzá, hátha meghallják: „Szent László hatalomra jutása után azonnal hozzáfogott a rendteremtéshez. Ennek érdekében 1077 körül adta ki a III. törvénykönyvét. A tulajdonviszonyok átalakulása ugyanis a lakosság egy részét szolgasorba taszította. E réteg tiltakozása a tulajdon semmibevételében nyilvánult meg: bizonytalanságában elemelt mindent, ami mozdítható volt. „Magyarország főurai megesküdtek, hogy a tolvajt nem kímélik, és el nem rejtik” – olvasható a legelső cikkelyben. A törvények drákói szigorral sújtottak a tetten ért bűnösre, mivel helyre kellett állítani a közbiztonságot. László király törvényeinek több mint fele a tulajdon védelmével foglalkozott. Minden lopásért kemény megtorlás járt, akit tetten értek, akár fel is akaszthatták.”

Csak úgy mondom. Aktuális. Meg az is, hogy 1083-ban ő avattatta szentté az államalapító Istvány királyt. Adalék a hátra lévő napok ünnepi beszédeihez. Hadd szóljon a nagy magyar igazság!

Az önök véleménye

És akkor csodálkoznak, ha népsport az adócsalás. Hát naná! A fasz se akarja az ilyen semmirekellőknek adni a pénzét csak úgy… még csak nem is pacsira, mert meg sem köszönik. Ez őnekik jár. Aha. (Hajszás)

Szegény Saci, kénytelen ilyen kirojtolódott gúnyában járni, és még fodrászra se telik neki. Ne sajnáljuk már tőle azt a kis zsét. (zsoltix)

A propaganda a rákosi rendszert idèzi, de azzal a különbsèggel, hogy akkor legalább a szavak szintjèn a nèpnek èpült az ország, most meg èpül szèpül az orbán rokonság, meg a haveri köre. Azèrt annak is lehet örülni, hogy a vidèki plèbános havi 800 ezerèrt ad tanácsokat a kormánynak. /Index/ (Dupla)

Ha ehhez hozzátesszük, hogy az építőipar jelentős része van a fidesz közeliek kezében, akkor még jobban látszik, kik a történet haszonélvezői . (Ahogy annak idején az – uniós pénzek hiányában – is a fideszes építési cégek miatt találták ki a devizahitelt.) És az is látható, milyen segítségre számíthatnak azok, akik felveszik a csok-ot, aztán belebuknak.:( (Judit)

A magyarok jelentös részének csak akkor „fontos a segítség”, amikor elveszik a csomagja, vagy ott marad valahol mert csődbe ment az utaztatója! Elötte-utána ugyanúgy sz@rnak másra. (István)

Így írtunk mi

Nem mi állunk mások vállán, hanem a mi lábunkon áll egy egész hordányi sajátláb

Siker a CSOK, vagy sem?

Szerencsétlen levéltetű

Kitárt karok (második rész)

Konzervatív-keresztény látászavar

Most akkor mit is állapítottak meg?

Egy legyet lecsapni

Ha nem tudod fölhergelni a saját választóidat

Mondd újra

Népszava, Index, 444, izgő-mozgó lábgomba

Magyarok tízezreinek halálán át vezet az út a dicső diktatúra felé

A nap kommentje:

Kiknek van ilyen hitelekre szükségük? Hát, akik ebből hasznot húznak. A tőkeerőseknek. Akik tervezik, építik a gombaként burjánzó újpanel lakóparkokat. Ja, jól járnak a bankok, a jegybank is. Ez pont, mint a 7 személyes autó. Ha van 10 millád szabadon, az állam odaadja a mi adónkból a 2 és fél millát. Na, ki jár jól? Hát, én biztos nem. (anima)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.