Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha rájössz, hogy egy átvert figura vagy a rendszerben, ott sírsz majd, ahol senki sem lát. Szégyenedben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Figyusz, ha eljössz velem meggyet szedni, akkor neked is lehet meggyed, de ha nem jössz el, akkor nem lesz meggyed, mert én nem adok neked. Dolgozz meg érte. Ebben az esetben csak az lehet kivétel, aki valamilyen okból nem tud meggyet szedni. Mert beteg, mert öreg, mert fáj a keze, lába, de akkor is lesz meggye, mert szolidaritás is van a meggyes világban. Nekik szívesen szednék, adnék. Ez csak egy kis hétköznapi életkép. Teljesen normális.

Csak a Lázár nem normális, de ezt körülbelül kilenc éve tudjuk. Jobb helyeken feljelentenék zsarolásért, megkülönböztető előny ígéretéért. Mert a Fidesz így működik, mert a kormányzópárt annyira ragaszkodik a hatalmához, és úgy be van tojva, hogy el ne veszítse, hogy minden gazemberségre képes. Ja, meg más országokban az úgy működik, hogy a kormányzópártnak minden embert kell szolgálnia, nem csak a narancsos jelmezbe öltözött, benyaliakat.

Jön az önkormányzati választás, bővíteni akarja a Fidesz a körét. Az egyik nagyhatalmú ura, Lázár János, egy makói sajtótájékoztatón állt a város kormánypárti polgármestere, Farkas Éva mellé, aki továbbra is folytatná a munkát, és indul az őszi önkormányzati választásokon. Ebben semmi érdekes nincs, Farkasnak tetszik az orbáni hazug politika, hát akkor szeretné továbbra is az urat szolgálni. Természetesen a népért, a néppel  – tűzön, vízen át.

És akkor belép a képbe Lázár János, most éppen kormánybiztos, és nagylelkű ígéretet tesz:

„Mi a Fideszben soha nem pozíciót, hanem munkát ajánlunk mindenkinek. Aki csatlakozik hozzánk vagy aki közénk tartozik, arra számíthat, hogy mindenkinek lesz munkája. Azoknak is, akik a képviselő-testületekben dolgoznak, azoknak is, akik a városházán és azoknak is, akik civilként segítik ennek a közösségnek a boldogulását.”

Bizonyára ettől is mindjárt leszakad az ég. Ha Magyarországon lenne esélyegyenlőség, akkor ilyent politikus ki nem mond. Csak így egyszerűbb kampányolni, mint bevallani, hogy ha eddig szétbarmolták az országot, kicsinálták a nem hozzájuk hű településeket is, akkor ősztől másképpen lesz. Mert elgondolkodtak azon, hogy végre a demokrácia normái szerint kellene irányítani az országot.

Ennek annyi esélye van azonban, mint a krokodilnak megtanítani az egyszeregyet. Aki hazugságra és lopásra építette fel hatalmát, attól ugyan miért éppen most várnánk el egy új ország programot. Éppen azoktól, akiknek sohasem a magyar emberek, az ország sorsa a fontos, hanem a Fidesz-fészek. Bűzlő fészek, amiben csak a bentlakók teljes cseréjével lehet valamiféle élhető légkört teremteni.

Mi lesz még itt október 13-ig? Jobb nem is belegondolni, hiszen nagyon jól ismerjük a Fidesz választás előtti stratégiáját. Is. A kánikula után rohadt hideg napok jönnek. Bunda van? Készítsék elő, mert hűtőmágnessel már tele van az ország. Lázár János az EP-választások előtt sokat szerzett és osztogatta – lehűtőmágnesezni a polgárokat. Milyen piti kis fazon ez, már egy fél disznóra sem futja, mint Mészárosnak! Pontosan annyit ér ez a fickó, mint ragacs a hűtőszekrényen.

Ki gondolta volna, hogy Németh Szilárdnak Lázárnál több esze van. Nem cicózott, ő a saját képével felmatricázott ingyensörökkel kényeztette az embereket: habzó szájjal, habzó itallal! Hiába no, sokra viszi még a Sziszi. Vagy nem. Feljelentette az ügyészségen Szenteczky János csepeli szocialista politikus – tudta meg az Index. A feljelentést kiváltó eset tavaly, az országgyűlési választások előtt egy nappal történt: beszámolók szerint a csepeli önkormányzat által rendezett Magyar Ízek kavalkádja nevű programon osztogattak ingyensört, kartonján állítólag a fideszes politikust ábrázoló matricákkal. Erről az Azonnalin jelent meg kép, egy olvasóra hivatkozva.

Jobban csúszik a sör, hogyha Németh Szilárd gyönyörű fotója is besegít

A szocialista politikus szerint az önkormányzat ezzel hűtlen kezelést valósított meg, és tiltott kampánytámogatást végzett Németh Szilárd javára. Azért hadd jegyezzem meg, a túloldalon sem mindig süt a Nap a politikusok fejében. Ez a Szenteczky néhány hónap késésben azt mondja, nem volt ott a rendezvényen, a felmatricázott sörökről beszámolókat hallott. Ugyan már, komolytalan a szegfűs fickó is. Sör már nincs. Sziszi van. Bizonyítson.

Én ezen már csak vigyorgok. Sörös vagy Soros, nem mindegy? Csupán a magánhangzók különböznek, amúgy a Németh így is, úgy is fülig saras. Na jó, legyen sáros! Úgy vagyok ezzel, ha ketten lennénk a világon, a sör meg én, akkor csak azt kellene megvárni, melyikünk buggyan meg előbb. Szurkoljanak!

Azért én Lázárnak is meg a Némethnek is ajánlanék egy igen hasznos kampány témát. Nem is témát, hanem gyors cselekvést. Nem azért, mert nem lehet megélni 47 ezer forintból; azért sem, mert minden csóró, annyit is ér, hanem azért, mert világnak csúfjára úgy körözik le fizetésekben a csehek Orbán illiberális politikáját, mint gepárd a csigát. Minden bizonnyal azért nőnek a térség országaiban továbbra is dinamikusabban a bérek, mert a V4 országai valóban európai életszínvonalat akarnak. Mindenkinek. Orbán nem akar, ő megakadt a saját meg bűvkörének burzsuj luxusánál.

Az átlagbér a V4-es országok között éllovas Csehországban 932 euró, itthon 701 euró. A minimálbér Magyarországon 305, Lengyelországban 379, Szlovákiában 427, Csehországban pedig 432 euró. A járműgyártásban dolgozó magyarok átlagbére a legalacsonyabb, 1118 euró, a listavezető Csehországban 1398 eurót visznek haza az ágazatban.

Orbán semmit nem tanul a V4-nek miniszterelnökeitől? Csak annyit bír nagy erővel hőzöngeni, hogy velük együtt állították meg Brüsszelt, amikor állítólag királynőt csináltak közösen Ursula von der Leyerből. Orbán a társaságban nem szokott a magyarok életszínvonaláról hencegni? Dehogynem.

– Önök jól élnek, Orbán úr? – Igen, köszönjük szépen, jól. Megvan mindenünk. Szépen gyarapodik a család, figyelek a barátokra, haverokra, ismerősökre is. Van váram, röpcsizgetek, kastélyt veszek, szóval, nem panaszkodom. – A magyar emberekre gondoltunk. – Mi is magyarok vagyunk, keresztények, hazaszeretők; ez természetes a famíliában.

Hát így. Éppen olvasom, hogy egyre több magyar vándorol ki Csehországba. Viktor, hát nem nálunk van a Kánaán? Nem hozzánk jönnek a közép-európai migráns lovagok? Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke a Népszavának azt mondta:

„Lengyelországban augusztus elsejétől a 26 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, ami már komoly visszatartó erő lehet a külföldi munkavállaláson gondolkodóknak. Magyarországon is szükség lenne az adórendszer megváltoztatására, mert az egykulcsos szja is közrejátszik abban, hogy nemzetközi felmérések sorra hozzák ki az alacsony magyar életszínvonalat mutató adatokat.”

Meg azért is állunk tréül, mert működik a Lázár-féle ocsmány magyar modell. Tudják, hogy a diktatúrát sem adják ingyen: előbb ígérni kell, aztán mindezt elfelejteni. Mert, ha bárki is azt gondolja, hogy a mézes-madzag örökre szól, téved. A percnyi, hazug bűvölet után, amikor rájössz, hogy te is csak egy kihasznált, átvert figura vagy a rendszerben, akkor…

…akkor lehet, hogy ott fogsz majd sírni, ahol senki sem lát! Szégyenedben.

Az önök véleménye

Nem az a baj,hogy baj van. Az a baj ,hogy ezek még szabadlábon lopnak most is. Lenne egy különlegesebb helyük is. Azon a helyen meg maximum cigarettával csencselhetnének. Egy csomó hely van. Ki kéne próbálniuk. Szeged ;Tököl ;Sopron ;Vác… Megannyi szép város. 1nm2.-en ez kifejezetten olcsó héder. (Svájci bicska)

„Handó Tünde a jogállamiság fehér bugyis hercegnője olyan biztosan áll a lábán, mint Orbán Ráhel, Rogán Cilike”…áll a mi lábunkon. (Gábor)

A nem létező vatikáni stadionról jut eszembe, hogy hívják a vatikáni futballcsapat edzőjét ? Tréning Atya 😀 (drkiss)

Érdekes, hogy a Mi Banyánkat a fekáliát szállító kamionok nem zavarják, azok ellen nem tiltakoznak. Bocsánat hülye vagyok. Aki minden sz@rt összeszedett a történelem szemétdombjáról, annak nyilván ismerős az „illat”. (Judit)

Onnan van rá pénz, ahonnan 2010-ben is rendezték a rommá adósodott városok helyzetét, ahol a Fidesz került hatalomba. (Amikor már látszott a fordulat, bátorították is az eladósodást). Már nyíltan is megmondták, csak annak jut pénz (támogatások, pályázatok, bármi), aki a maffiára szavaz és beáll szépen a sorba. (Madárlátta)

Én lemondtam. A reményről. (Hopkincs)

Így írtunk mi

Soha nincs olyan, hogy ez már a legalja

És erre a pénzügyi fedezet is megvan?

Nem elég illedelmesen a szánk elé tett kézzel öklendezni

Ezért demonstrálni kell Magyarországon?

Ez nem Kövér szellemi hanyatlásának tünete

Felelősségre vonás? Ugyan már…

A marhák nagyvonalúsága

Az önérzet drága luxuscikk

A Mese meghalt

A nép meg szájtátva bámul és tovább szív. Környezetvédelmi okokból szívószál nélkül

A maffia újabb tagokat toboroz

A nap kommentje:

„Csak ki kell hevernünk ezt az aljas, embertelen rendszert és helyrehoznunk az agyakban a károkat, amit tíz év alatt okoztak.” Ez kb. a lehetetlen kategória. (Villanyász)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.