Március 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Felelősségre vonás? Ugyan már…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,428,453 forint, még hiányzik 1,571,547 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, a karcagi rendőrkapitányságon történtek hatására eddig semmi nem történt azon kívül, hogy a fél ország felháborodott rajta. Na persze sokan tudtuk, hogy az ilyen esetek messze nem egyediek, mégis az egyik első alkalom volt, hogy meg is hallgathattuk, mit jelent ma Magyarországon, ha valaki hatalom birtokosa. Az ember azt gondolná, hogy egy ilyen botrányt követően a rendőrkapitányságot vezető és az RTL Klub felvételén beszélő Teleki Zoltán azonnal lemond. Mivel azonban a jobbik egy mai MTI közleményben arra szólította fel a belügyminisztert, hogy menesszék a botrányba keveredett rendőrt, feltétlezhető, hogy a férfi a mai napig is szolgál és véd.

Úgy tűnik ma már megszokták az emberek, hogy a hatalom birtokosai közül – legyen az a hatalom bármekkora is – soha, senkit nem vonnak felelősségre. Egyszerűen úgy hiszik – nem alaptalanul -, hogy tegyenek bármit, az meg lesz bocsájtva. Hogy az esetben érintett rendőrt végül elbocsájtják, vagy sem, vélhetően a maffia-rendszer döntésétől függ, ismerve a Fidesz etikáját, még az is lehet, hogy azonnal hatállyal felveszik a férfit. Lázár úgyis épp toboroz az őszi önkormányzati választások előtt.

A Jobbik arra szólítja fel a Belügyminisztériumot, hogy amennyiben a karcagi rendőrkapitányságot vezető Teleki Zoltán nem mond le magától, akkor menesszék és gondoskodjanak olyan utódról, akiben “a helyiek meg tudnak bízni”.

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra a felvételre utalt, amelyen a karcagi rendőrkapitány arra kéri beosztottjait, hogy differenciáltan bírságoljanak és kórházi dolgozókat ne büntessenek, különben nem lehet elintézni a rendőrök soron kívüli ellátását.

Lukács László György kijelentette: amennyiben a hangfelvétel valódi, akkor bűncselekmény történt. Az eset azért is aggályos, mert aláássa a rendőrségbe és az egészségügybe vetett bizalmat – fűzte hozzá a politikus. A frakcióvezető-helyettes azt kérte, hogy visszamenőlegesen is tárják fel azokat az eseteket, amikor a rendőrkapitány arra utasította beosztottjait, hogy térjenek el a jogszabályoktól. Egyúttal felszólította a város kórházát: vizsgálják ki, hogy miért kerültek előre egyes emberek a várólistákon.

Más témában feltett kérdésre azt felelte, hogy “Orbán Viktor rendszerét” csak úgy lehet lebontani, ha az őszi önkormányzati választásokon mindenki a legerősebb ellenzéki jelöltet támogatja. Kérdezték arról, hogy a Gödöllőt 29 éve vezető Gémesi György független polgármester ellen egy MSZP-s ellenzéki jelölt is elindul. Lukács László György azt mondta, a települést csak annyira ismeri, hogy az M3-as autópályán el szokott hajtani mellette, de a város belső viszonyairól nincsenek információi. Még van idő arra, hogy Gödöllőn is erős jelöltet állítson az ellenzék – tette hozzá.

Arról is faggatták, hogy a VII. kerületben a volt szocialista Hunvald György és az egykori LMP-s Moldován László is elindul az ellenzéki pártok közös jelöltje, a DK-s Niedermüller Péter ellen. Azt válaszolta, nem nagyon tudja, mi történik Erzsébetvárosban és nem különösebben ismeri a kérdésben említett szereplőket.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!