Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pedig előre látható volt, hogy várat adunk a királynak. Ilyen még úgysem volt: illiberális monarchia. Szép

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Nekem itt ma előadást kellett volna tartanom, de előre nem látható körülmények miatt, mégsem tartom meg. Mindenki alszik.

Elnézést kérek, hogy a villanyszámlát előre nem látható okok miatt ebben a hónapban nem tudom feladni. A főnököm nem fizette ki a túlórámat.

Előre nem látható okok miatt nem tudok elmenni dolgozni, mert az éjjel belázasodtam, az orvos pedig a faluban nem rendel, szabadságon van, helyettese nincs. Betegállomány helyett kéretik szabadságot kiírni.

Elnézést kérek, de előre nem látható okok miatt a tető cserepezését nem tudom befejezni, mert a ház tulajdonosa a többletköltséget nem hajlandó kifizetni, mert előre nem látható ok miatt a gyerek cipője kilyukadt, és azt kell venni. Így a tető marad lyukas.

Kovács néni unokája nem várt körülmények miatt Svédországba költözött. Ott kapott munkát és szabad levegőt. Kovács néni nyugdíjas megy utána. Szabad levegőt szívni.

És akkor az eredetileg tervezett 17,5 milliárdról most 19,2 milliárd forintra ugrottak a Városligetbe szánt, 10 ezer négyzetméteresre álmodott Magyar Zene Házának kivitelezési költségei. A drágulást előre nem látható körülményekkel indokolták – írja a 444, amely emlékeztet, hogy a megbízást még tavaly ősszel nyerte el a Magyar Építő Zrt., amely néhány méterrel távolabb Mészáros Lőrinc cégével együtt építi az új Néprajzi Múzeumot. A Liget Projekt befejezését eredetileg 2020-ra tervezték, de a legújabb ígéret szerint 2023-ra nyílhatnak meg legkorábban a Városligetben felépített intézmények.

Sou Fujimoto neves japán építész által megálmodott Magyar Zene Háza mintegy 19,2 milliárd forintból épül fel. Nem várt körülmények miatt 2 milliárd forinttal drágábban

Megint kifosztják a közös büdzsét, aminek valószínűleg az lehet az oka, hogy még több pénzből tudjanak lopni a nagyságos urak. Plusz kétmilliárd forintból már szépen jut az építőknek, az építők főnökének meg annak, aki ezt megint belenyomta a képünkbe. Túl sok az előre nem várt körülmény a stadion, uszoda, vár, táncszínház és egyéb építkezéseknél.

Most ebből arra következtetek. 1. Dilettáns a szakma. 2. Ki kell vágni még ötven fát. 3. Nem is zeneházat akartak építeni, hanem stadiont. 4. Nem jutott minden fideszes-kádéenpés barátnak elég közpénz – zsebbe. A magyar zeneszerető közönség csak négy év múlva (istenem, de sokára!) tudja tömegével megrohamozni a Magyar Zene Házát. Addig gondoskodnak arról, hogy a magyar zeneszerető közönséget Pataki Attila, Illényi Katica szórakoztassa; külön produkcióval készül Ákos, és hazajön magyar zenét és magyar levegőt szívni Csiszár Jenő rendkívüli és meghatalmazott nagykövet Olaszországból. Apukám, az élet habos torta!

Így élünk, mimagyarok! Pedig az előre látható volt, hogy Orbán Viktor és bandája kilopja a szemünket is; amit lehet, elcsalnak maguknak; úgy vágják nyakon a demokratikus értékeket, hogy belerezgünk; Handó Tünde a jogállamiság fehér bugyis hercegnője olyan biztosan áll a lábán, mint Orbán Ráhel, Rogán Cilike. A közpénz hercegi társaság legnagyobbja Mészáros Lőrinc és Tiborcz István: ők vezényelnek a magyar embereknek, hová ne tegyék be a lábukat, mert ottan kerítés van meg luxus. Az is előre látható volt, hogy királyi várat adunk a királynak, hadd uralkodjon a köztársaságban. Ilyen még úgysem volt: illiberális monarchia. Szép!

Az azonban nem volt előre látható körülmény, hogy Orbán és vitézei kilenc éve garázdálkodnak Magyarországon, és, hopp, már Európában is, mert még mindig vannak benyaloncok, akik elhiszik a sok trógerságot. Nekik nem kell feltétlenül ott lenniük 2023-ban, a Magyar Zene Háza megnyitóján. Mi megyünk, végre nyugodtan és szívből énekeljük majd az Örömódát. Nélkületek, nyáladzó fahangúak, amikor eljön számotokra a nem várt körülmény.

Azt tényleg nem várom el egyetlen sportriportertől sem, hogy Grétsy László Nyelvművelő kéziszótárával feküdjön és ébredjen, de ha már a kereplést választották – vagy őket választották – életörömüknek, akkor minimum a nagy magyarozás közben legalább magyarul (is) próbáljanak néha közvetíteni meccseket. Vagy én vagyok finnyás, de ha még egyszer azt mondja valamelyik közszolgálati sport szaki, hogy lenyúlta a futamot vagy lenyúlta az első helyet a versenyző, ceruzával hámozom a krumplit. Hú, de idegesít, talán még annál is jobban, mint amikor fülsértően őrjöngenek, hadd hallják a szomszéd faluban is. Nekik nem ez a dolguk. Nyugi van, sporttársak! Különben meg a rettenetes lenyúl szó szinonimái: sikkaszt, csen, rabol, megfúj, megdurrant, csór, lop, eltulajdonít, síbol, oroz, elcsen, meglovasít.

Na most akkor, melyik úszóra, vívóra, szinkronúszóra, kézilabdázóra, tornászra illik az egyre jobban terjedő rusnya szó? Vagy lehet, hogy csak átvették a politikai kommunikációból, de könyörgöm, az nem az a meccs. Ne tessék a sportba belopni a lop igét. Orbán, Rogán, Mészáros és Tiborcz sem szinkronúszó.

Az önök véleménye

Én csak azt várom már, hogy jönne végre egy igazi takarító, egy amolyan modern, magyar Héraklész, aki kitakarítaná végre Augeiasz istállóját, ott a Duna-parton, a pesti oldalon, mert az utóbbi években igencsak felhalmozódott benne a trágya. (Gábor)

„Rá kell ébreszteni az embereket arra, hogy nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt.” Homályosítson már fel valaki: ….nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, de azért beszéljenek magyarul… Noooooormááááális??? (civil)

Emlékezzünk meg arról, hogy mit mondott orbán az őcsényi akcióról: „Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket” Ideje lenne nekünk is határozottan, hangosan és érthetően kifejezni véleményünket orbánról… (Villanyász)

Minielnök urunk megmondta, hogy semmi baj sincs azzal, ha valaki hangosan és érthetően fejezi ki a véleményét. Hangos volt? Igen. Érthető? Igen. Akkor tessék szépen továbbmenni, nincs itt semmi látnivaló. (macskagyökér)

A pedofoliát, milyen meglepő, ártunk és ormányunk, elvbarátja, özv. Ungárné, Terror Mariska néni meghívására, Milo Yiannopoulos propagálta, hogy nincs is abban semmi rossz. Esetleg, az ifjú padavan szekció, Milo lakása elé mehetne tüntetni. (agador)

Így írtunk mi

Erkölcsi toprongy

A gyűlölet kezd egyre inkább elharapódzni

Látogatás egy nem létező városban

Hajónapló átmenetileg lezárva

Az emberi gusztustalanságról

Amikor már azt hihetnénk, hogy megnyugodtak a kedélyek

Még mindig a pártbarisnya mondatáról

A BKV és a múlt századi körülmények

Egyedül a tengerrel

Orbáni-rogáni propaganda. Ma téged akarnak eltakarítani, holnap másokat a média keretlegényei, -leányai

Ameddig ezt a magyar társadalom megérti, még nagyon sok vér fog folyni. Nem csupán szimbolikusan

A nap kommentje:

Varga Judit a Facebook, ill. Google tervezett cseszegetése helyett inkább foglalkozna azzal, hogy a Mikrosoft korrupciós botrányában érintettek ne úszhassák meg ezt a disznóságot is! (Ilona)

Hadd szóljon! Éri a hangerőt!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.