Február 27,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Erkölcsi toprongy

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,001,188 forint, még hiányzik 1,998,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok (kurvahétfő) jó magyaroknak, rossz magyaroknak egyaránt! Állítólag ma tényleg, most már aztán biztos is, hogy mindmeghalunk. Némelyek Edgar kolléga fájó hiánya miatt (ünnepélyesen és emelkedetten elnézést kérek, amiért ezen a héten velem kell beérniük), akik meg netán túlélik Edgar fájó hiányát, azokat a kánikula vágja majd gyomorszájon. Ha eddig még nem. A tenyérjósok és meteorológusok szerint ma még annál is kánikulább lesz, mint eddig volt volt, és minden ellenkező előjelű állítással ellentétben a gatyára vetkőzés sem sokat segít. Meg az sem, hogy legalább nincsenek migránsok.

Tudom még fokozni: 89 éve ezen a napon született Soros György magyar származású amerikai üzletember. Soros-fóbiás összeesküvés-hívők és fideszes megélhetésiek kedvéért: maga a patás ördög. Mivel nekem egy centiméternyit nem segített, de nem is ártott az öregúr, jó egészséget kívánok neki! A pénzéből kivakarózott korrupt néphülyítők nevében is.

Különben tényleg azt hittem, hogy Németh Szilárd és a Fidesz csepeli választóinál – akik szerint ha meleg van, nem öltözünk föl és máris legyőztük a klímaváltozást – nem létezhetnek pallérozottabb elmék, akik képesek még ennél is nagyobb kreténségeket nyilatkozni ez ügyben. Ugyanakkor talán nem ok a megrökönyödésre, hogy a minap éppen Orbán brazil illiberális haverja, a Bolsonaro nevű tette ki a pontot az emberiség visszafordíthatatlan elhülyülésének i betűjére (jó, tudom, az elhülyülésben nincs is i betű). A jóembert egy újságíró arról kérdezte, hogy szerinte mégis hogyan egyeztethető össze a mezőgazdasági területek növelése a környezetvédelemmel (sehogy!). A brazil elnök erre azt válaszolta (BBC via hvg.hu):

Elég kicsit kevesebbet enni. Ön a környezetszennyezésről beszél. Elég lenne csak minden második nap kakálni. Az jobb lesz az egész világnak. 

Azt hiszem, nem szorul különösebb bizonyításra, hogy mennyire jó kezekben van a világ. Nem tudom, ez összefügg-e azzal, hogy akinek nincs 16 unokája, az kösse fel magát (de legalább a magyarságát), viszont csodálkozom magamon, hogy ezen is képes voltam meglepődni. Pedig mióta két napja megtudtam, hogy Magyarországon, a minden gazemberség fedősztorijaként funkcionáló keresztény szabadság őshazájában egy takarítónői állás betöltésének is feltétele a szigorúan keresztény életvitel, azt hittem, hogy már semmin nem fogok meglepődni. És de, sikerült. Úgyhogy liberálgenderzöldfasiszták, figyelem! Kevesebb evés, kevesebb szarás, és jobb lesz az egész világnak. Nem kell túlagyalni, nem hát.

Azért szóljon valaki ennek a félkegyelműnek és az összes hasonszőrű társának – bár se őt, se engem, sem Orbán nem érinti majd a parttalan elhülyülés -, hogy példának okáért nem brit, hanem izraeli tudósok szerint az évszázad végére légkondicionálás nélkül aligha lehet majd túlélni a hőhullámokat, 2090-re Izrael földközi-tengeri partjánál 40 fokra emelkedhet a tengervíz hőmérséklete, ergo a fürdési szezon csúcsán az úszás életveszélyes lehet. Vagyis ha Bolsonaro és az összes hozzá hasonló, klímaváltozást bagatellizáló/tagadó futóbolond évente egyszer szarna, akkor sem lennénk beljebb.

Miközben szívárványszínű táskáért vagy a fehérkeresztény magyar átlagnál sötétebb bőrszín miatt – az agresszorok vérmérséklete szerint – embereket vernek, fejelnek le, rugdosnak a földön, a kormánymédia szolgáltatja az aláfestő zenét ehhez az egész elcseszett, puskaporos klímához. Miután a Coca-Cola melegek embereket ábrázoló (jééééééééézusmária, még ma sem tudom feldolgozni) plakátkampányából politikai és propagandahisztéria lett és nem csak Boldog Istvánt, hanem az egész fideszes univerzumot szárnyaira vette a kétes világhír, civil szervezetek szolidaritási sétát szerveztek Budapesten. Fogózzunk és kapaszkodjunk meg, csapdossuk magunkat a földhöz, rökönyödjünk meg: az egymás iránti tisztelet jegyében. A Vésey Kovács nevű, mozgáskorlátozottakat gyalázó propagandista munkahelye – ha énnaivságom azt hitte, hogy van alja a gödörnek, igencsak benéztem – üzemszerű hangulatkeltéssel és mocskolódással készült a tegnap délutáni budapesti eseményreMi lesz a demokratikus gyűlölettúra vége? Szavazzon! jeligére. Emígy hangoltak az elvtársak:

– Talán még egy kis keresztényellenes provokáció is belefér majd a körültekintő helyszínválasztás nyomán, és feltehetően diktatúrázós, orbánozós megszólalásokból, képekből se lesz hiány.

– Várható, hogy a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és csatolt részeik is elszántan felvonulnak majd „a magyar népet elnyomásban tartó diktatúra” ellen. Az viszont teljesen rendben van szerintük, hogy Czeglédy Csaba kollégánk leköpésére, esetleg bántalmazására, nyilvános megalázására buzdít a közösségi oldalán. Mert nekik lehet, mert nekik jogaik vannak. Mi pedig próbáljunk meg nem kirekesztőek lenni, mert az annyira… antidemokratikus.

Miután jól felhergelték magukat és az olvasóikat (akit az ízléstelen hazuggagyi szavazás eredménye is érdekel, kattintson bátran a fenti linkre) a néhány száz ember részvételével lezajlott, a propaganda általt gerjesztett gyűlölet ellen tiltakozó esemény, írtak egy remekbeszabott tudósítást is, hogy világos legyen: az erkölcsi toprongy erkölcsi toprongy marad, az egymás iránti tisztelet szitokszó, a bádogkeresztény zseniket meg tizedik éve fesztnonstop félreérti a világ. Ízelítő az emberi sekélyesség feneketlen mocsarából:

– Alig százan jelentek meg a saját maguk teremtette démont elűző szertartáson, a kollégánk másfél cikke miatti, rengeteg csúsztatással és hazudozással gerjesztett nemzetközi felháborodás csúcspontját jelentő demonstráción.

– Az önmagukat megkülönböztető mellénnyel megkülönböztető idős bácsik és tüsi hajú lányok hamar forradalmi hangulatba kerültek, mind a tizenheten, amit bambulással, egymás közötti értelmetlen beszélgetésekkel és természetesen az ilyenkor elmaradhatatlan koldulással tompítottak. Anyum szívműtétjére egy kis aprót! Meg a tüntetésre is, ha már ilyen jól állsz. Köszi, tesó vagy!

– A „tömegből” többen sérelmezték, hogy a „Prosti Srácokat” nem látják, pedig olyan szívesen leköpnék őket. Ez azért alakult így, mert sajnos egyikünk sem akkora segghülye, hogy pár tucat elvadult ellenzéki miatt a deles vonatra üljünk fel. Inkább csobbanunk még egyet a Balatonban, míg ti tüntettek.

– Az önfuttató, önszerető Dés után a fogyatékkal élők szólaltak fel, és láthatóan teljesen félreértették kollégánk szavait, amik miatt elvileg felháborodtak. Vagy nem is olvasták, csak másodkézből értesültek az értesülni valóról, mert főképpen olyan sérelmeket soroltak, amihez a PS-nek semmi köze nincs, nem rajtunk kell számon kérni.

Szerintem ennyi pont elég is. Nekik semmi közük nincs ahhoz, hogy sötét, gyűlölködő barmok, nem rajtuk kell számon kérni. Pedig de. Számon kell majd kérni, már tegnap is késő lett volna. Ezeken (is), akik nagy mellénnyel, cinikus jópofizással, széttárt karokkal törölgetik a lábukat az egymás iránti tiszteletbe. Mint mindig, most sem az a hírérték, hogy a hergelésnek soha nem lesz vége, hanem hogy milyen reakciók születnek a hergelésre. Na az a valami.

Mindeközben a szomszédban: 2011 óta a legnagyobb ellenzéki tüntetést tartották Moszkvában (amelyen tisztességes választásokat követeltek, és több száz embert előállított a putyinista karhatalom), az orosz médiahatóság, a Roszkomnazor felszólítást küldött a YouTube tulajdonosának, a Google-nek, hogy ne reklámozzon illegális eseményeket a videómegosztó platformon. Ismerős zene füleinknek: a  Roszkomnazor szerint Oroszország a belügyeibe való ellenséges beavatkozásnak fogja tekinteni, ha a Google nem reagál a felszólításra. Közben Moszkva külvárosában Varga Judit igazságügyi miniszterré felkent női futballista a Sziget fesztivál európai uniós pontján osztotta meg Orbán Viktor nézeteit arról, hogy munkacsoportot hoznak létre az Igazságügyi Minisztériumban a techmultik (Facebook, Google) szabályozásával kapcsolatos kérdések áttekintésére. Igen, komoly, létező problémáról van szó (adóoptimalizálás, adatvédelmi aggályok, ismeretlen algoritmusok szerinti tartalmak, szűrések), de Varga Judit populista orbánistát olvasva, semmi jóra nem érdemes számítani. Hogy azt mondja Varga:

Ezek a cégek egyre inkább politikai és társadalmi aktorokként lépnek fel a világban. Nemcsak arra koncentrálnak, hogy a maguk területén jobbá tegyék a világot, hanem próbálják a mögöttük álló tulajdonosok meggyőződése szerinti világképet ráerőltetni a felhasználókra. Például a Facebooknak nem dolga, hogy cenzúrázzon bizonyos migrációval kapcsolatos híreket. 

Már megint a migráció, naná! Báncsák, cenzúrázzák a nemzeti oldalt,  ránk erőltetik, azaz (lásd Oroszország) ellenségesen beavatkoznak a belügyeinkbe. Jól van akkor, remélem eljön az idő, amikor a Fidesz mondja meg a Facebooknak, hogy a putyini propaganda szellemében gyártott gyűlöletkeltő álhíreivel mit kezdjen. Hamarosan. Azt hiszem, kimerítettem a hétfő reggel fogalmát, veszem is a búcsúmat serényen. Hidratáljanak rendesen, az segít a józan ész megőrzésében is. Folytatásunk következik. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!