Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Belehalunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Képzeljék el, észhez tért Etus. Úgy működik egyelőre, mint a magyar egészségügyben a tízparancsolat. Nemrégiben írtam meg, mennyit könyörögtünk neki, hogy még most az egyszer centrizzen ki, csak még egyszer. Azt is elgondoltam akkor, mi lenne, ha Rogán Antal úrtól kérnék egy mosógépre valót, neki annyi pénze van, mint sivatagban a homok. Erről letettem, mert nem vagyok Fidesz-hívő, így aztán szóba sem állnának velem. Találtam megoldást, próba szerencse. Jobbító szándékkal beleöntöttem Etusba egy liter ecetet meg három tasak szódabikarbónát. Rágerjesztettem nyolcvan fokra, hadd dolgozzon. Azóta ki is próbáltuk, és Etus mos, centrifugázik. Rendben. Egyelőre. Nincs is mostanában nagyobb örömöm ennél, és ezért arra gondoltam, mi lenne, ha napjaink, életünk szebbé, nyugodalmasabbá varázsolásában használnánk ecetet, szódabikarbónát, tűnjön el a sok mocsok. Hamar eszméltem, mert úgy járnánk, hogy két nap alatt eltűnne Magyarország összes ecete, szódabikarbónája. Ellopnánk, mert nálunk a hatalom szerelmesei mindent visznek, ami mozdítható; mindent, ami egy kicsit oldottabbá, kényelmesebbé tenné a magyar emberek életét. Arra is gondoltam, nincs a világon annyi ecet és szódabikarbóna, amennyivel végleg kimoshatnánk a sok mocskot, ami kilenc év alatt összegyűlt.

Gondunk lenne a tisztítószerek beszerzésével is, mert Orbán állandóan arra költi el pénzünket, amihez nincsen semmi közünk. Saját maga hajszolja bele a szarba mániákusan a milliókat, milliárdokat, aztán amikor elfogy a pénz, és a szar marad, azt igyekszik illatosítani, mert eltüntetni már nem tudja. Különösen így van ez a stadion hóbortjával.

Az úgy volt, hogy a Pest megyei Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre a 3,5 milliárdos stadionépítkezés miatt csődbe ment. Pedig már 2016-ban ki akarták rángatni a trutyiból, és kaptak a 2,12 milliárdos tao-támogatás mellé még 361 millió forintos segélyt az Emmitől. Hiába. Ekkor a stadionépítésre hivatkozva felfüggesztették a felnőtt csapat támogatását, vagyis a klub focicsapat nélkül, de legalább jókora stadionnal folytatja a sportéletet.

És akkor jött a megmentő, Orbán Viktor. Személyesen, két kicsi, lopáshoz szokott kezével aláírta azt a rendeletet, amely szerint a felszámolás alatt álló klub mostantól

„stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek”

minősül, magyarán nem kell tartania a felszámolástól, és valószínűleg további közpénzekre számíthat. Hogy mi a büdös libaszar köze van mindehhez a magyar embereknek? Semmi, azaz dehogynem, annyi, hogy mi fizetjük ezt is. Azt hiszi Orbán, hogy ezzel a büdös illatossá válik, pedig már olyan rettenetesen penetráns szag van, hogy soha az életükben nem segít rajtuk egyetlen rózsa illatú szappan sem. A korrupció nem bírja a virágillatot.

Emlékezzünk, amikor kitartást és további minden jót kívánt annak a kilencgyerekes zsámboki családnak, akiket ki akartak lakoltatni. Civilek mentették meg őket ettől: Szalai Kriszta színésznő kezdeményezésére két nap alatt összegyűlt 11,3 millió forint. A mai rezsimben többet ér egy szedett-vedett, sehol sem jegyzett fociklub, mint az ember. Orbán Viktor és díszes társasága naponta alkotja a leértékelt emberáruk listáját. Amitől ők hidegrázást kapnak, és nincs sem idejük, sem kedvük országvezetőkként tenni is bármit. A lefitymált emberekre, helyzetekre a luxusukból nincsen ablak, bár inkább a fejük sötét.

Stadionoktól még egyetlen ország sem erősödött, csak Magyarország. Nálunk csak lelátó épül, kilátás egy európai szellemiségű életre egyre kevesebb. Vagy csak pontosan olyan, mint a Honvéd kórház pihenője: romhalmazos putri, mert ott nem lehet gyeprugdosókat nézve szotyit köpködni. Az orvos esküt tett, hogy minden körülmények között, a legjobb tudása szerint, lelkiismeretesen gyógyít. Tőlük függetlenül belehalunk. Orbán Viktor 2010. május 29-én az Országgyűlésben tette le a miniszterelnöki esküt.

„Én, Orbán Viktor esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom; a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; miniszterelnöki tisztségemből eredő feladataimat a Magyar Köztársaság fejlődésének előmozdítása és az Alkotmány érvényesülése érdekében lelkiismeretesen teljesítem. Isten engem úgy segéljen!”

Halálosan szomorú ceremónia. Majd ha a meghatottságtól kitörölték a könnycseppet a szemükből, gondoljanak arra, hogy kilenc éve uralkodik az esküszegő Orbán Viktor a magyar embereken. Ez volt az a néhány perc, amikor Magyarország miniszterelnöke rálépett az eltervezett zsarnoki rendszerének  útjára. Megfizettünk eddig is ezért. Az életbe tőle függően is belehalunk. Ideje lenne magának finanszíroznia a saját hobbiját, beteges szórakozását – valahol, csak ne itt. Bíróról gondoskodunk. Orvos is lesz. Ez az első lépés ahhoz, hogy megtehessük a másodikat is: lopkovicséktól visszavenni mindent, ami a miénk.

Az önök véleménye

De jó, hogy írtad, már nem is emlékeztem rá, olyan réginek tűnik a naponta fölbugyogó szennytengerben… Támogatnám a celeb asszonyszemélyek tehetségének kibontakoztatását egy vidéki varroda/pékség/takarítócég alkalmazottjaként. Ugyanígy gyerekkel, férjjel, csak épp sofőrös limuzin nélkül, viszont 3 műszakban minimálbérért. 2-3 hónap után meghallgatnám az életmód- és szépségtanácsaikat. (Madárlátta)

Igen, Angliában (Dániában, stb.) boldog az emberek többsége. Mert nemcsak a kiválasztott kisebbség dőzsölhet, hanem egyebsúlyba hozza az ottani kormány, (tőkések, stb) a dolgokat. Nekem valahol a magyar példából az ostobaság jön le. (anima)

Még 10 év ezekkel a szemetekkel ? = Még ~ 1 millió magyar kivándorló és legalább félmillió ember, aki ilyen vagy olyan okok miatt nem éri meg ennek az embertelen rezsimnek a bukását. Vagy mert nem tudja megvenni a legalapvetőbb élelmiszereket, vagy nem tud már otthon fűteni, vagy mert idősen, betegen fekszik valamelyik kórházban, vagy mert… Ennyire értéktelen az emberélet sosem volt Magyarországon. Távol-Keleti államokban, Oroszországban néznek ki így a társadalmak, mint itt és most nálunk. (Benedek)

„míg a feleségem a gyerekeinket nevelte, az volt a problémájuk” Olvastam ezt napközben is, de nem igazán tudtam felidézni, mikor volt az a problémája bárkinek, hogy a felesége gyereket nevel. Most ugrott be, hogy arra célozhatott Rogán, mikor kiderült, hogy pelenkatartónak vett egy méregdrága táskát. Akkor foglalkozott vele a sajtó, de nem Cili asszony gyereknevelése kapcsán, az a fütyit nem érdekelte akkor sem, hanem a luxuscikkek miatt, amiket villantott az akkor még frakcióvezető és V. kerületi polgármester. És ebbe pont ő keverte bele a feleségét meg a gyerekeit, nem a sajtó. (zsoltix)

De jó, hogy írtad, már nem is emlékeztem rá, olyan réginek tűnik a naponta fölbugyogó szennytengerben… Támogatnám a celeb asszonyszemélyek tehetségének kibontakoztatását egy vidéki varroda/pékség/takarítócég alkalmazottjaként. Ugyanígy gyerekkel, férjjel, csak épp sofőrös limuzin nélkül, viszont 3 műszakban minimálbérért. 2-3 hónap után meghallgatnám az életmód- és szépségtanácsaikat. (Madárlátta)

Cilike ezeket a pénzeket azért kapja mert „szép”, „okos”, „jó üzletasszony”. Ja, a lényeget ki ne felejtsem, mert ROGÁNNÉ. (Transzporter)

Én is feltettem magamnak a kérdést, miben különbözik vajon egy nemzethy futóverseny egy „mezeitől”? Valószínűleg igazolniuk kell az indulóknak legalább 300 évre visszamenőleg színtiszta magyar őseiket, valamint hithű kereszténységüket és feltétlen lojalitásukat a kedves vezető irányában. Ezek alapján külföldiek nem is állhatnak rajthoz, gondolom én.
Csák Jánost és munkásságát nem ismerem, de végigolvasva a vele készült interjút, nem látok kiutat. Ha olyan kvalitású ember mint ő, orbán strómanját üzletembernek meri nevezni nagy nyilvánosság előtt, akkor saját magát is szembe köpi a koncért a cikk olvasóival együtt. Sorban adják el magukat azok, akik erre nincsenek rászorulva, mi pedig még mindig azon csodálkozunk, hogy tíz kiló krumplival veszik meg a szegényeket. (János)

A Budai-vár is megszállás alá került,még a Margit(nyulak)-szigete hátra van. Ott majd főzőversenyek lesznek,szilus védnökségével,hacsak nem árad túlzottan a Duna. (janos)

Gulyás még azt is bírta mondani: “Többször kimondta az illetékes hatóság, hogy nem volt ügynök és a jelentéseivel soha nem okozott kárt senkinek.” Hm. Szóval nem volt ügynök, de jelentett. Ha ez így igaz, akkor Szita annyira silány ember, hogy még ügynöknek sem kellett lennie ahhoz, hogy bemószerolja a honfitársait? A kérdés persze csak költői, hiszen csak a nyeretlen két éves nem tudja, hogy Szita ügynök volt. Ahogy azt is, hogy az ügynöktörvényt eddig mindig a fidesz gáncsolta el. A többség azt is tudni véli, ki miatt.:( (Judit)

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy szitakároly múltja elég régóta, nagy nyilvánosság előtt ismert, ennek ellenére ő a leghosszabb ideje polgármesteri pozícióban lévő fideszes. Nem a kormány nevezte ki oda. A kaposvári emberek választották meg. (Tamas)

Így írtunk mi

Nem, az úristennek sem találják a felelőst

Családi siker

Szarul élünk, ránk rohad az egész kóceráj

Akkor most hogyan is van ez?

Nem, Tarlós még véletlenül sem Orbán embere

Siker vagy összeomlás?

Vígan használja ki azokat az embereket, akik megbíztak benne

A nagy világ helyett e tér lesz otthonom

Írás közben

Nyűg

Rogán Cecília férje azt üzeni, hogy mind hülye barmok vagyunk

A nap kommentje:

Oktatás? Szerintem annyit kell megtanulni olvasni,hogy Szavazz a fidesz-Kdnp-re. Nem elég,és egyszerű? Nem kell ezt túlbonyolítani. (janos)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.