December 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem, az úristennek sem találják a felelőst

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,769,645 forint, még hiányzik 1,230,355 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üdvözletem, tiszteletem, igen nagyon jó reggelt kívánok mindenkinek! A folyó hét ötödik hétfőjét, egyben első és utolsó péntekét tartjuk ma, ami nem 13-a, a 21 viszont szép kerek szám. Vagy nem annyira. Az 52,6 millió sem különösebben kerek, de ennyit fizet az MTVA Rogán Cecíliának és Sarka Katának (+áfa = bruttó 66 millió 802 ezer) azért, hogy vasárnap két közszolgálati csatornán, a Duna TV-n és a Duna World-ön közvetíthessék a Magyarország Szépe című szépségversenyt, amelynek egyik licenctulajdonosa Rogánné Rogán-Gaál Cecília. Mindegy, ne bántsuk szegény asszonyt (a kutya nem bántotta különben), nem tehet róla, hogy miután a női princípiumát beteljesítette, egyből megtáltosodott és a sikeres üzletasszonyság útjára lépett. Sem ő, sem a többi NER-csatolmány nem tehet róla, hogy valahogy 2010 előtt egyik sem lelte azt a fenenagy tehetségét. Akkor még az volt az alapvetés (via Orbán Üzletiügyekkelnemfoglalkozom Viktor), hogy

ha egy politikusnak vagy a fiának, apjának, más családtagjának korrupciós ügyei vannak, az büntetőjogi és nem családi kérdés. 

Mivel azonban semmiféle korrupciós ügy nincs abban, hogy egy állami cég visszacsorgat egy rakás közpénzt egy hivatalban lévő kormánytaghoz az illető kormánytag nejének közbeékelésével, nincs itt semmi különösebb látnivaló. Tegnap erről mindent leírtam, hátha még jó lesz egyszer valamire.

Egyébiránt Rogán Cecília felhízlalt propagandaminisztérium élén álló  férjeurának tegnap jelenése volt a parlament igazságügyi és gazdasági bizottságának színe előtt, ahol a tárcája éves tevékenységéről kellett beszámolnia. Mert ez is a látszatdemokrácia és a látszatparlamentarizmus egyik díszlete. A beszélő fej beszél, aztán a fideszes többség megveregeti a vállát, minden tökéletes volt. A hvg.hu tudósítása szerint a gazdasági bizottságban Székely Sándor független és Csárdi Antal LMP-s képviselő tett fel kérdéseket, az igazságügyiben pedig a rövidke meghallgatás alatt csak a független Fülöp Erik (jelenleg Mi Hazánk Mozgalom) ült bent. Az meg nem ellenzéki párt szerintem. Varga-Damm Andrea jobbikos politikus ugyan készült kérdésekkel, azonban dugóba került, így a bő 20 perces bizottsági meghallgatás végére ért csak oda, mikor Rogán már a fideszesek dicsérő hozzászólásaira reagált. Tökre értem, hogy semmi értelme ennek az egész parlamenti bohóckodásnak, de akkor csinálják következetesen. Döntsék el, hogy nincs értelme bejárogatni és asszisztálni a Fidesz előre kiszámítható disznóságaihoz. De ha Orbánt kérdezni bemennek, akkor Rogánt szívatni miért nem? Semmi értelme, de legalább pár pillanatnyi sikerélménye van az embernek.

Azt meg nem is értem, hogy egy képviselő akkora dugóba kerülhet, hogy lekési Rogánt. Hiszen a fővárosban minden rendben van. Dugó? Tarlós tegnapi nagypofájú interjújában lesajnálta az ellenzéki jelölteket, az elképzeléseiket, szimpla agitprop tevékenységnek nevezte az előválasztást és azt mondta, fogalma nincs miért kellene őt leváltani (nyilván erre senkinek semmi esélye nincs), ha egyszer működik minden, sínen van Budapest, az elmúlt évben minden nagyon szép volt, minden nagyon jó volt, minek kellenek ide ellenjelöltek. Ez tök jó, mert az általam is sokáig igen tévesen emberarcúnak ítélt Gulyás nevű kancelláriaminiszter sem rejtette véka alá a megvetését, ebben nagyon jól együttrezeg a fideszes morális fölény. Azt bírta mondani a kormányinfón, hogy ígéretverseny van a baloldalon, de ebben nem vesz részt a kormány. Mondjuk nem is értem, miért kellene, nem elég, hogy folyik a váltott lejáratás a propagandamédiában? Néha zavar is van, mert nem tudják, hogy kit kell jobban cseszegetni a három jelölt közül. De az igazi hírértéke annak van Gulyás lamentálásából, hogy Tarlósnál többet úgysem tud senki elérni a kormánynál. Aha. Tehát hogy előre megzsarolják megint a választókat, hogy úgy szavazzanak ellenzéki jelöltre, hogy akkor Budapest szívni fog? Tudom, hogy a zsarolás sosem volt nagyon eldugva a kormánypárt eszköztárában, de azért ez akkor is erős.

A csávó egyébként annyira belejött Lázár János szerepébe, hogy lassan simán túl is tesz a nagy elődön. Nekem az tetszett módfelett a tegnapi stand-upjából (Bödőcsnek lassan fel kell kötni a gatyát), hogy nem a Fidesz szorul segítségre, hanem a Néppárt, ezért aztán

addig van értelme a Néppártban maradni, amíg úgy érezzük, hogy tudunk segíteni a Néppárton.

Továbbá örülnek annak is, ha a saját tapasztalataikat megoszhatjuk a Néppárttal. Ez most egyelőre annyit tesz, hogy a sakálmédia azon hörög, hogy mekkora lúzer ez a Weber, akiből nagyon helyesen nem lesz bizottsági elnök. Pont ugyanúgy viselkednek vele, mint azokkal a brüsszeli bürokratákkal, akikkel amúgy egy pártcsaládban ülnek, de ha a szektát kell hergelni, akkor úgy tesznek, mintha semmi közük nem lenne hozzájuk és ők lennének a legyőzendő ellenségek. Persze nem arról van szó, hogy a derék Weber úrnak nagy rajongója lennék, de ez az ócska fideszes álnokság akkor is irritáló.

Az már sokkal kevésbé szórakoztató, hogy Gulyásnak – ennek is tegnap adott hangot – semmiféle erkölcsi aggályai nincsenek a III/II-es múltú Szita Károllyal kapcsolatban. Ez úgy derült ki, hogy a Magyar Hang arról kérdezte az ifjú sztárjogászt, hogy a rendszerváltás harmincadik évfordulója alkalmat teremthet-e arra, hogy a Fidesz szakítson azokkal, akik titkosszolgálati múlttal a hátuk mögött ma is vezető beosztásban lehetnek. A lap konkrétan Szita Károlyt, Kaposvár fideszes polgármesterét említette. Ez volt a válasz:

Az ügynökkérdésnek az az SZDSZ-es megközelítése, ami sok szempontból még mindig dívik, nem helyes. Voltak rabtartók, voltak az ügynöki hálózatot működtetők, ezek voltak a pártállam emberei. Az ügynöki tevékenységet összefoglaló névként használjuk (…), pedig mindig az egyes személy esetében kell megítélni és megismerni. (…) nem lehet egy napon említeni azt, aki kényszer hatására működött együtt az állambiztonsági hatóságokkal azzal, aki hazafias elhivatottságból, önként jelentett. 

Nos, a Krakus Péter fedőnéven futó Szita márpedig célszemélyről, kollégáról, rokonról egyaránt lelkesen jelentett, a bizonyító erejű dokumentumokat a lap közzé is tette. Ezért aztán Gulyásnak baromira el kellene szégyellnie magát. Az egyéb gyanús elemektől nyüzsgő pártjával együtt. Addig álljak féllábon, tudom.

Vagy addig, ameddig Lázár János eldönti, hogy meghatódik-a annyira és a megtiszteltetéstől könnybe lábad-e a szeme, amiért a hódmezővásárhelyi Fidesznek nem maradt más választása, mint felkérni őtótumfaktumságát, induljon Márki-Zay Péter ellen az őszi önkormányzati választáson. A nagyember egyelőre időt kért, remélem az egója jó tanácsadó lesz a töprengés során. Végül is nem szégyen kancelláriaminiszterből polgármesterré avanzsálni, nem? De.

Amúgy az rendben van, hogy Weber pfújj és rohadjon is meg, különben is harangoztak neki, a büdös életben nem lesz bizottsági elnök. Viszont ha jól értettem, az uniós vezetőknek nem sikerült új bizottsági elnököt választani, pedig elvileg Brüsszelben mindenki úgy táncol, ahogy Orbán fütyül. Ja nem. Szólni kéne a rajongóknak, hogy nehogy csalódottak legyenek, ha megtudják. Egy hét múlva majd újra nekifutnak a hölgyek-urak, hátha.

Ezzel szemben sikerült megint a jó oldalra kerülni, a kreténség V3-as klubjába. Ez majdnem annyira jó hír, minthogy már csak két EU-tagállamban rosszabb az életszínvonal, mint Magyarországon. Szóval Csehországgal és Lengyelországgal együtt Magyarország is megvétózta/megbuktatta az uniós klímacélt. A Reuters számolt be róla, hogy ez a díszes kompánia meghekkelte azt a javaslatot, hogy az uniós tagállamok közösen 2050-re szén-dioxid-semlegessé tegyék Európát. Pedig míg május elején még csak nyolc EU-s ország támogatta a tervet, mostanra már 25. Mivel nem sikerült egyhangú megegyezésre jutni, valószínűleg lábjegyzetként kerülhet be a csúcsot lezáró nyilatkozatba, hogy a tagállamok nagy többsége vállalja, hogy eléri a klímasemlegességet 2050-re. De legalább nincsenek migránsok, csak a Fidesz, a rövidgatya meg úgyis megvéd a klímaváltozástól. Az.

És végül: miközben a Czeglédy Csaba büntetőügyében kialakult patthelyzetről beszámolt a sajtó és Polt Péter elsikáló azonnal aktivizálta magát, hogy minden mehessen tovább, Farkas Flórián 1,6 milliárd forintot eltüntető produkciójának ügyében valahogy nem sikerült megtalálni a felelőst. Pedig a munka világába vezető hídból egy milliméter nem épült meg. Farkas elvtárs romákat segítő szociális szövetkezete érdemben soha nem működött, viszont országszerte vásároltak irodákat. Az OLAF már tavaly októberben elkészült a jelentésével, az viszont eddig nem került nyilvánosságra. Most viszont a 24.hu megszerezte az összefoglaló dokumentumot: az EU csalás elleni hivatala is büntetőeljárást javasolt, de nem, ezek nem találják a felelőst. Az ország erkölcsi hanyatlását és lecsúszás nem is szimbolizálhatná jobban semmi, mint a Farkas Flóriánt és egyéb besúgókat, ügynököket rejtegető bűnszövetkezet és az, hogy itt soha semminek nincs felelőse. Ehhez már tényleg nem tudok semmit hozzátenni. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!